ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης στο Coursera -Μαθήματα από κορυφαία ιδρύματα όπως το Yale, Princeton και Imperial | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης στο Coursera -Μαθήματα από κορυφαία ιδρύματα όπως το Yale, Princeton και Imperial

To Coursera
Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, δωρεάν, μαθήματα και δεξιότητες από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου δίνει σε χιλιάδες ανέργους ο ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για το πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης ανέργων στην πλατφόρμα διαδικτυακών μαθημάτων Coursera. Το πρόγραμμα τρέχει ήδη και έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα πάνω από 27.000 αιτήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι παρατείνει μέχρι την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 -ή έως τη συμπλήρωση των προσφερόμενων θέσεων- την προθεσμία για τις αιτήσεις.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Δωρεάν κατάρτιση για ανέργους (Coursera)

Coursera: Μαθήματα από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου

Η εταιρεία Coursera μέσω της παγκοσμίως αναγνωρισμένης διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που διαθέτει, παρέχει σειρά μαθημάτων σε πλήθος ειδικοτήτων σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως τα Carnegie Mellon, Columbia University, Duke University, École Polytechnique, Johns Hopkins University, Imperial College, New York University, Princeton University, Stanford University, University of Chicago, University of Leeds και Yale University.

O ΟΑΕΔ παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε έως 50.000 εγγεγραμμένους ανέργους σε 77 σειρές μαθημάτων υποτιτλισμένων στα ελληνικά, καθώς και σε ακόμη 3.800 αγγλόγλωσσες σειρές μαθημάτων, με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την απόκτηση νέων γνώσεων, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Coursera.

Μετά την υποβολή των αιτήσεων, θα αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στους ωφελούμενους με αναλυτικές οδηγίες, σχετικά με την εγγραφή και πρόσβασή τους στην πλατφόρμα του Coursera. Η διαδικασία επιλογής των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου και η παρακολούθηση των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021. Όσοι ωφελούμενοι ολοκληρώσουν επιτυχώς κάθε επιλεγόμενο μάθημα, θα τους παρέχεται δωρεάν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την εταιρεία Coursera.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΑΕΔ δωρεάν μαθήματα Άνεργοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ