Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «ανέκρινε» την ψυχολόγο της Καρολάιν -«Ήταν ένα είδος αγάπης που έπνιγε», του απάντησε - iefimerida.gr

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «ανέκρινε» την ψυχολόγο της Καρολάιν -«Ήταν ένα είδος αγάπης που έπνιγε», του απάντησε

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στα δικαστήρια
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στα δικαστήρια / Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί σχεδόν μιάμιση ώρα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «βομβάρδισε» με ερωτήσεις τη σύμβουλο ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου, που συμβούλευε την Καρολάιν Κράουτς.

Η μάρτυρας, εκτός από την περιγραφή της σχέσης του ζεύγους, είπε στο δικαστήριο ότι μετά τη δολοφονία της Καρολάιν αυτή και ο κατηγορούμενος είχαν συναντηθεί, έκανε λόγο και για «απειλές», ενώ εξήγησε γιατί είχε κληθεί από τις Αρχές να δώσει κατάθεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κλήθηκα να καταθέσω γιατί βρέθηκε μια κάρτα μου στα πράγματα της Καρολάιν. Επικοινώνησα με τη δικηγόρο μου και εκείνη μίλησε με το Ανθρωποκτονιών, γιατί φοβόμουν ότι αυτός είναι ελεύθερος και δεν ήθελα να καταθέσω. Τους είπα ότι θέλω να κάνουμε μια κατάθεση απλή, αλλά μπορώ να κάνω τα πάντα προκειμένου να τους βοηθήσω. Ατύπως, κάθισα τρεις ώρες και τους είπα τα πάντα».

Η μάρτυρας συνέχισε να μιλά για τις καταθέσεις της στην αστυνομία και για ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε.

«Στις 9 έφυγα από τη ΓΑΔΑ και στις 9:30 δέχομαι τηλεφώνημα από το περιβάλλον του κατηγορούμενου (σ.σ. κατονόμασε συγκεκριμένο πρόσωπο) και με ρώτησε αν κατέθεσα. Κλείσαμε και ενημέρωσα τον αστυνόμο. Με καθησύχασε ότι ήταν τυχαίο το τηλεφώνημα. Δυο μέρες μετά εγώ και η συνεργάτιδά μου αρχίσαμε να λαμβάνουμε ανώνυμα τηλεφωνήματα με απειλές, όπως ''αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει, θα σε σκοτώσω''. Η συνεργάτις μου αποχώρησε γιατί φοβόταν να δουλέψει. Όλα έχουν κατατεθεί στις Αρχές. Συνέχισα να έχω άριστη σχέση με τον κατηγορούμενο, γιατί δεν ήξερα πού έχω μπλέξει. Εκείνο το διάστημα βρήκα χαραγμένο το αυτοκίνητό μου από άκρη σε άκρη. Έβαλα ιδιωτική φύλαξη, πέρασα τα πάνδεινα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μάρτυρας είπε ότι τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον κατηγορούμενο τα έχει καταθέσει στις Αρχές, προκαλώντας την έκπληξη της υπεράσπισης, καθώς, όπως ειπώθηκε, δεν έχουν περιληφθεί στη δικογραφία.

Αφού είχε ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της κατάθεσης της Ελένης Μυλωνοπούλου, η υπεράσπιση, αν και είχε συναινέσει να καταθέσει η μάρτυρας στην αρχή της συνεδρίασης, τελικά υπέβαλε ένσταση να μην ληφθεί υπόψη, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει τα απαραίτητα επαγγελματικά κριτήρια για να δηλώνει ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Ακολούθησε «βροχή» ερωτήσεων του κατηγορούμενου προς τη μάρτυρα.

Η «ανάκριση» από τον Αναγνωστόπουλο στην ψυχολόγο της Καρολάιν

 • Κατηγορούμενος: Ένας άνθρωπος που επιδιώκει να ξεκινήσουν και να συνεχιστούν αυτές οι συνεδρίες, που επιδιώκει τη συμβουλή, πώς είναι δυνατόν εσείς να τον περιγράφετε έναν άνθρωπο που να θέλει να αποκόψει το «θύμα του»; Αυτό δεν είναι μια μεγάλη αντίφαση; Πώς το δικαιολογείτε;
 • Μάρτυρας: Η πρώτη αντίφαση είναι ότι η Καρολάιν είναι νεκρή μέσα σε έναν τάφο και ο κατηγορούμενος είναι μπροστά μου.
 • Πρόεδρος: Αυτό που σας ρωτάει είναι δεν θα αποκάλυπτε το θύμα σε εσάς ότι χειραγωγείται;
 • Μάρτυρας: Οι άνθρωποι που χειραγωγούν και οι χειριστικοί σύζυγοι θέλουν να δείχνουν ότι κάνουν τα πάντα. Δεν μου κάνει εντύπωση. Αυτή την εικόνα ήθελε να περάσει. Πρόκειται για προσπάθεια όλο το κοινωνικό περιβάλλον να έχει την άριστη γνώμη.
 • Κατηγορούμενος: Πώς γίνεται ένας άνθρωπος που πρέπει να αποκόψει το σύντροφό του από το περιβάλλον να φέρνει στη ζωή του νέους άνθρωπος;
 • Μάρτυρας: Για ποιο λόγο την οδήγησε σε εμένα απάντησα. Το να πας να κάνεις μια συμβουλευτική δεν σημαίνει ότι εντάσεις το σύντροφό σου σε ένα κοινωνικό περιβάλλον. Η θέση μου δεν είναι να είμαι η φίλη της Καρολάιν, να διευρύνω το κοινωνικό της περιβάλλον.
 • Κατηγορούμενος: Δεν με κάλυψε η απάντηση. Από πού προκύπτει η γενικότερη προσπάθεια αποκλεισμού από εμένα της Καρολάιν;
 • Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω τι γινόταν πίσω από την πόρτα του σπιτιού της; Γνωρίζω όσα μου έλεγε η Καρολάιν. Μου έλεγε ότι ήταν κλεισμένη μέσα στο σπίτι με ένα παιδί, δεν είχε καμία δραστηριότητα. Ό,τι έκανε, το έκανε με το σύζυγό της, μου έλεγε.
 • Κατηγορούμενος: Είχε μια φίλη στην Αθήνα, κάθε ημέρα είχαν επαφή και μια φορά την εβδομάδα δια ζώσης. Είχε επαφή με τη μητέρα της τηλεφωνικά και με τη γειτόνισσα. Ήρθε στην Αθήνα, δεν αποκόπηκε από κανένα. Και δυο μάρτυρες κατέθεσαν ότι είχε εξόδους καθημερινές. Από πού σας είπε ότι αποκόπηκε; Σας είπε από ποιον συγκεκριμένα την απέκοψα κακόβουλα κιόλας; Και για ποιο λόγο; Θέλω συγκεκριμένο παράδειγμα.
 • Μάρτυρας: Η αποκοπή έχει μια έννοια πολύ ευρεία. Μίλησα για αποκοπή από τα όσα μου περιέγραψε η Καρολάιν. Όταν μου έλεγε ότι δεν έχει χρήματα πάνω της, δεν μπορεί να πάει πουθενά, ότι πρέπει να συνοδεύεται από τον Αναγνωστόπουλο, ότι δεν είχε το δικό της πορτοφόλι. Αυτό είναι αποκοπή. Ξαφνικά εμφανιζόταν ο Αναγνωστόπουλος μπροστά της και αυτό της προκαλούσε δυσφορία. Επαναλαμβάνω, αυτά μου έλεγε η Καρολάιν. Μίλαγε κάθε μέρα με τη μητέρα της, αλλά της έλεγε για τον τρόπο που ζει; Ότι δεν είχε χρήματα πάνω της; Όχι, δεν της έλεγε. Άρα λοιπόν μπορεί να τηλεφωνούσε στη μαμά της, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να της εκφράσει συναισθήματα. Το μόνο που είχε ήταν να πάει το σκυλάκι βόλτα.
 • Κατηγορούμενος: Λέτε κάτι σαν γεγονός, ότι ο σύζυγος εμφανιζόταν απότομα στις εξόδους της με τη φίλη της. Είπατε ότι αυτό έγινε μια φορά στις 10 Μαΐου, κάτι το οποίο εσείς δεν ήσασταν σε θέση να γνωρίζετε…
 • Μάρτυρας. Εγώ απαντώ σύμφωνα με τα όσα είχε πει η Καρολάιν. Το πότε εμφανίστηκε ο σύζυγος αυτό δεν το γνωρίζω. Ξέρω ότι δεν μπορούσε να πάει πουθενά. Υπήρχε η εφαρμογή παρακολούθησης και ότι εμφανιζόταν μπροστά της.
 • Κατηγορούμενος: Αναφέρατε σαν στοιχείο του χειριστικού ανθρώπου, δηλαδή εγώ, ο οποίος θέλει να απομακρύνει τη σύντροφό του από το πολιτισμό την επιλογή του σπιτιού στα Γλυκά Νερά.
 • Μάρτυρας: Θα ήθελα να θυμίσω στον κατηγορούμενο ότι αυτή τη συζήτηση την είχαμε κάνει και οι τρεις και του είχα πει ότι είναι μακριά και ότι απομονώνει την Καρολάιν. Είχα πει ότι η απόσταση από το Πανεπιστήμιο Πειραιά είναι μεγάλη. Άρα, δεν είναι εφικτό να κάνεις δύο ώρες να πας και δύο να έρθεις.
 • Κατηγορούμενος: Γνωρίζετε ότι η επιλογή του σπιτιού έγινε από την ίδια πριν περάσει στο Πανεπιστήμιο; Το σπίτι νοικιάστηκε μήνες πριν περάσει η σύζυγός μου στο Πανεπιστήμιο.
 • Μάρτυρας: Να σας θυμίσω ότι σας είχα πει ότι έπρεπε να αφήσετε λίγο την σύζυγό σας μετά την πρώτη αποβολή να ηρεμήσει. Δεν σας είχα πει να πάει στο πανεπιστήμιό της να κάνει πράγματα;
 • Κατηγορούμενος: Είθισται να ρωτάω εγώ και εσείς να απαντάτε. Είπατε ότι δεν είχε λόγο για τα οικονομικά του σπιτιού και ότι δεν είχε χρήματα να πάρει ούτε μια τσίχλα. Το ότι είχε λογαριασμό που έμπαιναν τα χρήματα της μητέρας της, 1.000 ευρώ το μήνα, στον οποίο εγώ δεν είχα πρόσβαση, το γνωρίζατε;
 • Μάρτυρας; Εγώ γνωρίζω ότι η Καρολάιν δεν είχε χρήματα. Δεν ξέρω στο ταμείο τους τι γινόταν. Αν θέλει να τη διαψεύσει την Καρολάιν, ας τη διαψεύσει. Εγώ ξέρω ότι δεν είχε ρήματα.
 • Κατηγορούμενος: Σας είπε η σύζυγός μου ότι εμείς σαν οικογένεια, που ταΐζαμε και στειρώναμε 30 με 40 ζώα και είχαμε υιοθετήσει άλλα τέσσερα, ότι δεν είχε χρήματα για τα ζώα; Με κοιτάτε στα μάτια και μου λέτε τέτοια πράγματα;
 • Μάρτυρας: Είμαι σίγουρη για αυτό που λέω, γιατί με την Καρολάιν είχαμε κουβέντα για τα ζώα και τις τροφές τους, γιατί και εγώ είχα ζώα. Επάνω σε αυτό το κομμάτι μού έλεγε για την τάδε τροφή, ότι είναι ακριβή, δεν θα μπορώ να την πάρω.
 • Κατηγορούμενος: Σας είχε πει ότι τη φθηνή τροφή εγώ την επέλεξα;
 • Μάρτυρας: Μου είχε πει ότι δεν θα συμφωνούσε ο σύζυγος με τις ακριβές τροφές. Μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση που μου έκανε να τον κοιτάξω στα μάτια: «Εγώ πάντα τον κοίταζα στα μάτια, εκείνος μετά τη δολοφονία δεν με κοίταζε στα μάτια».
 • Κατηγορούμενος: Σας έχει αναφέρει η Καρολάιν ότι εγώ αγόραζα ρούχα για τον εαυτό μου, αλλά εκείνη είχε περιορισμό στο τι θα αγοράσει;
 • Μάρτυρας: Είχα πει στον κατηγορούμενο κάνε κάτι με τα ρουχαλάκια της, «είναι πολύ απλά, βοήθησέ την να βγει από το καβούκι της».
 • Κατηγορούμενος: Και ποια ήταν η απάντησή μου;
 • Μάρτυρας: Δεν πήρα ποτέ απάντησή σας.
 • Κατηγορούμενος: Είπατε ότι ήταν κλεισμένη στο σπίτι -που είναι ένα γεγονός. Εγώ στο διάστημα που με γνωρίζετε πόσες φορές έβγαινα, αφήνοντας το παιδί μου και τη σύζυγό μου στο σπίτι για οποιονδήποτε άλλον λόγο πλην της δουλειάς;
 • Μάρτυρας: Δεν μου είχε αναφέρει η Καρολάιν κάτι τέτοιο. Αυτό που μου είχε πει είναι ότι 5:30 ώρα που επιστρέφατε κλείνατε το τηλέφωνο και δεν μπορεί να μιλήσει πουθενά. Από τις 5:30 που επιστρέφατε, μου είχατε πει ότι σας καλούσαν οι φίλοι σας να βγείτε.
 • Κατηγορούμενος: Αυτό δεν συνέβαινε, έγινε μια φορά. Είναι σημαντικό να αποσαφηνιστεί αν ήταν αποκομμένη η Καρολάιν.
 • Μάρτυρας: Εγώ δεν είχα κάμερα στο σπίτι τους. Λέω αυτά που μου έλεγε η Καρολάιν.
 • Κατηγορούμενος: Άλλη ερώτηση. Στο κομμάτι του φόβου, που είπατε. Τι φόβος ήταν αυτός που είπατε ότι είχε προς εμένα;
 • Μάρτυρας: Ποτέ δεν είχε αναφερθεί σωματική κακοποίηση, να επαναλάβω, μόνο μια σπρωξιά. Ο φόβος εμφανίστηκε από τον Ιανουάριο. Αν άκουγε ο κ. Αναγνωστόπουλος που βρισκόταν με το παιδί στο σαλόνι…
 • Αναγνωστόπουλος: Να μείνουμε στο κομμάτι του φόβου. Λέτε για φόβο…
 • Πρόεδρος: Ζητάτε από τη μάρτυρα να επιβεβαιώσει τη δική σας ερμηνεία.
 • Κατηγορούμενος: Έχετε δίκιο, αλλά δεν υπάρχει και καμία άλλη ερμηνεία.
 • Κατηγορούμενος: 13 Μαΐου στην κατάθεσή σας λέτε ότι ήμουν καλός και προστατευτικός μαζί της. Το ίδιο λέγατε και σε συνεντεύξεις σας μετά. Υπάρχει οτιδήποτε από αυτά που είπατε που να μην είναι αλήθεια;
 • Μάρτυρας: Όλα αυτά ειπώθηκαν μετά τη μεταξύ μας επικοινωνία και γιατί ήσασταν κατατρεγμένος από τους δημοσιογράφους που σας θεωρούσαν ένοχο. Όλα αυτά ήταν μετά από μεταξύ μας επικοινωνία και συνεννόηση. Υπήρχε μια έντονη συναισθηματική πίεση.
 • Κατηγορούμενος: Με ρωτήσατε για τον αν θα πάτε στην αστυνομία. Και σας είπα να πάτε, είναι πολύ καλά τα παιδιά και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Γιατί να σας πω να πάτε στην Αστυνομία και στον Τύπο;
 • Μάρτυρας: Ήταν ένας άνθρωπος που κορόιδεψε και εμένα. Έπρεπε να πιστέψω και εγώ τη ληστεία.
 • Κατηγορούμενος: Στο κομμάτι των σπουδών. Σας είπε ποτέ ευθέως ότι δεν είχε στήριξη από εμένα στη συνέχεια των σπουδών της;
 • Μάρτυρας: Παρ’ όλο που έχω απαντήσει, θα υπενθυμίσω... Απέχει πολύ η θεωρία από την πράξη, από το να λες ότι «ναι, κοριτσάκι μου, πήγαινε» από το να το κάνεις. Η Καρολάιν ήθελε τις σπουδές, πήγαινε όμως στο Πανεπιστήμιο;
 • Κατηγορούμενος προς πρόεδρο: Την περίοδο που βλέπαμε την κυρία Μυλωνοπούλου δεν είχε αναφερθεί καν το δάνειο και το οικόπεδο.
 • Μάρτυρας: Θυμάστε που σας ρώτησα σε ποιον θα ανήκε το ακίνητο γιατί θα στενοχωριόνταν η Καρολάιν;
 • Κατηγορούμενος: Γνωρίζετε ότι το συμβόλαιο με τον κατασκευαστή είχε και τα δύο ονόματα;
 • Πρόεδρος: Αφήστε αυτό το συμβόλαιο. Το συμβόλαιο με το οικόπεδο ήταν στο όνομά σας.
 • Κατηγορούμενος: Εκείνο το βράδυ 1:30 ήμουν με την κόρη μου στο σαλόνι, ανέβηκα δυο φορές πάνω για να την παρακαλέσω να κοιμηθούμε όλοι μαζί. Ταιριάζει σε ένα χειριστικό άτομο αυτό;
 • Μάρτυρας: Θέλατε να πάρετε κάτι και θέλετε τώρα. Του είχα πει ότι όταν υπήρχε ένταση να την αφήνετε να φύγει. Ανέβηκε πάνω, ενώ η κοπέλα κοιμόταν.
 • Κατηγορούμενος: Δεν απαντάτε.
 • Μάρτυρας: Δικιά σας ερμηνεία είναι αυτή.
 • Κατηγορούμενος: Σε συνομιλία μας, μου είχατε πει: «Έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε έναν ψυχικά υγιή άνθρωπο και να θεραπεύσουμε ένα ασταθή ψυχικά», εννοώντας εμένα ως υγιή και ως ψυχικά ασταθή τη σύζυγό μου. Μου είπε μάλιστα ότι στην προσπάθεια μπορεί να διαταραχθεί και ο υγιής.
 • Μάρτυρας: Πότε έγιναν όλα αυτά;
 • Κατηγορούμενος: Σε όλο το διάστημα που ήμασταν μαζί, στις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας κάναμε πολλή προσπάθεια. Όλο αυτό το διάστημα δεν βλέπατε από μένα ειλικρινή αγάπη προς τη σύζυγό μου; Ότι θέλω να λειτουργήσει ο γάμος μου, θέλω να είναι καλά εκείνη;
 • Μάρτυρας: Έτσι εμφανιζόταν, όμως τα λεγόμενά του σε σχέση με τις αναφορές της Καρολάιν απείχαν. Απευχόμουν να είναι αυτός που της πήρε τη ζωή. Έχω γιο στην ηλικία του!
 • Κατηγορούμενος: Σας είπε ποτέ η Κάρολαϊν ότι της λείπει η αγάπη από εμένα; Ότι δεν δίνω όση αγάπη έχω σε εκείνη;
 • Μάρτυρας: Υπάρχει μια πολύ χαρακτηριστική φράση. Ήταν ένα είδος αγάπης που έπνιγε. Αυτές ήταν οι λέξεις της.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ