Εκπαιδευτής Αναγνωστόπουλου: O Μπάμπης είναι «βδέλυγμα», αντέγραψε τη διάρρηξη στο σπίτι μου - iefimerida.gr

Εκπαιδευτής Αναγνωστόπουλου: O Μπάμπης είναι «βδέλυγμα», αντέγραψε τη διάρρηξη στο σπίτι μου

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Ο γυναικοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος / Φωτογραφία: ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI
ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

«Ντροπή» και «βδέλυγμα» χαρακτήρισε ο εκπαιδευτής του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου τον γυναικοκτόνο πιλότο, που δολοφόνησε τη σύζυγό του, Καρολάιν.

Ο Σωτήρης Παπανικόλας, ο εκπαιδευτής του Μπάμπη, είχε πέσει θύμα ληστείας στο σπίτι του τον Ιούλιο του 2018. Ηταν μόνος με τη σύζυγό του και ουσιαστικά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος χρησιμοποίησε τη δική του διήγηση για τη φρίκη που είχε ζήσει με τους ληστές ο εκπαιδευτής του για να στήσει την ιστορία δήθεν ληστείας, που «πουλούσε» επί 1,5 μήνα σε αστυνομία, συγγενείς, φίλους και ΜΜΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Μπάμπης είναι ένα άκαρδο βδέλυγμα»

Παπανικόλας και Αναγνωστόπουλος εργάζονταν σε μια πτητική εταιρεία της Αθήνας, όπου ο Παπανικόλας ήταν ο επόπτης ελικοπτέρου του Αναγνωστόπουλου και τον βοήθησε επίσης στην εκπαίδευσή του.

Μιλώντας αποκλειστικά στην «Daily Mail», o Παπανικόλας χαρακτήρισε τον 33χρονο πιλότο «βδέλυγμα», επειδή χρησιμοποίησε το περιστατικό της διάρρηξης για να καλύψει τα εγκλήματά του.

Ο Σωτήρης Παπανικόλας ήταν ο επόπτης ελικοπτέρου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Ο Σωτήρης Παπανικόλας ήταν ο επόπτης ελικοπτέρου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Θυμωμένος, είπε: «Ο Μπάμπης είναι ένα άκαρδο βδέλυγμα και θα έπρεπε να ντρέπεται που έκλεψε την ιστορία μου. Αισθάνομαι βαθιά πληγωμένος και προσβεβλημένος από αυτό που έκανε, γιατί το χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει το έγκλημά του. Θα πρέπει να καταδικαστεί για ό,τι έχει κάνει και να σαπίσει ισόβια στη φυλακή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και πρόσθεσε: «Όταν άκουσα τον Μπάμπη να μιλάει για τη διάρρηξη στο σπίτι του, κάλεσα αμέσως την αστυνομία λόγω των ομοιοτήτων με τη δική μου ιστορία. Τους είπα ότι χρησιμοποιεί τις ίδιες λεπτομέρειες με τη διάρρηξή μου και αυτό με έκανε πολύ υποψιασμένο».

Κάλεσε αμέσως την αστυνομία όταν άκουσε την ιστορία του Μπάμπη

Ο 74χρονος Παπανικόλας και η σύζυγός του, Ειρήνη, έπεσαν θύματα διάρρηξης στο εξοχικό τους στο Αλεποχώρι. Οι λεπτομέρειες που μοιράστηκε με την αστυνομία και τους συναδέλφους του ήταν εντυπωσιακά παρόμοιες με αυτές που αποκάλυψε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, όταν ισχυρίστηκε πως μια συμμορία διαρρηκτών εισέβαλε στο σπίτι του τον περασμένο Μάιο, σκοτώνοντας τη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς και τον σκύλο της, Ρόξι.

Ο Παπανικόλας είπε ότι μόλις άκουσε την ιστορία του Αναγνωστόπουλου για τη «διάρρηξη» κάλεσε αμέσως την αστυνομία για να τους ενημερώσει για τις υποψίες του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε: «Όταν άκουσα τον Μπάμπη να μιλάει για τη διάρρηξη στο σπίτι του, κάλεσα αμέσως την αστυνομία λόγω των ομοιοτήτων που είχε με τη δική μου ιστορία. Τους είπα ότι χρησιμοποιεί τις ίδιες λεπτομέρειες με τη διάρρηξή μου και αυτό με έκανε πολύ υποψιασμένο».

Οι απίστευτες ομοιότητες

Κατά τη διάρκεια της διάρρηξης στο σπίτι του Σωτήρη Παπανικόλα, οι ληστές έδεσαν και ξυλοκόπησαν τον ίδιο και τη σύζυγό του, όπως επίσης και τον σκύλο τους. Ο Παπανικόλας υποστήριξε ότι η μάσκα του αρχηγού της συμμορίας έπεσε κάποια στιγμή, αποκαλύπτοντας το πρόσωπό του και πως οι ληστές μιλούσαν αλβανικά. Οι ληστές, οι οποίοι μπήκαν στην εξοχική κατοικία τους από ένα πλαϊνό παράθυρο, διέφυγαν τελικά με μετρητά και κοσμήματα.

Ο Σωτήρης Παπανικόλας
Ο Σωτήρης Παπανικόλας

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έδωσε μια σχεδόν πανομοιότυπη εκδοχή των γεγονότων. Εκτός από τη δολοφονία της Καρολάιν και της Ρόξι, ισχυρίστηκε ότι είδε το πρόσωπο του αρχηγού των διαρρηκτών, αφού του έπεσε η μάσκα, και πως τον έδεσαν και τον ξυλοκόπησαν, έκλεψαν μετρητά και κοσμήματα. Επίσης, όπως ισχυρίστηκε, οι ληστές μπήκαν στην κατοικία από ένα πλαϊνό παράθυρο και μιλούσαν αλβανικά. Όπως και ο Παπανικόλας, ισχυρίστηκε ότι λιποθύμησε κατά την επίθεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δίκη, κατά την οποία η εξέταση των μαρτύρων ξεκίνησε προχθές, με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να δηλώνει ευθαρσώς πως αγαπούσε και αγαπά τη γυναίκα του, ο Παπανικολάου δεν είναι στη λίστα των μαρτύρων, αλλά, όπως είπε: «Δεν παρακολουθώ την υπόθεσή του γιατί δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για τον Μπάμπη και δεν τον έχω δει από τότε που συνελήφθη. Αλλά αν κληθώ στο δικαστήριο, θα τους πω το τι μου συνέβη και τον τρόπο που το χρησιμοποίησε για να πει ψέματα σε όλους».

Το εξοχικό του Σωτήρη Παπανικόλα στο Αλεποχώρι
Το εξοχικό του Σωτήρη Παπανικόλα στο Αλεποχώρι

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αρνήθηκε πως γνώριζε για τη ληστεία στο σπίτι του Παπανικόλα- Εκείνος τον διαψεύδει

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψή του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς εάν γνώριζε για τη διάρρηξη στο σπίτι του Παπανικόλα, αλλά αρνήθηκε πως το γνώριζε.

Ο Σωτήρης Παπανικόλας όμως ισχυρίζεται πως λέει και πάλι ψέματα. Όπως είπε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ληστεία εναντίον εμού και της συζύγου μου ήταν βάναυση και η γυναίκα μου νοσηλεύθηκε για πολλές ημέρες λόγω του άγριου ξυλοδαρμού της. Στην αρχή δεν ξέραμε καν αν θα επιζούσε. Γι’ αυτόν το λόγο έγινε πολύς ντόρος στην εταιρεία όπου εργαζόμουν. Μίλησα για το περιστατικό με πολλούς από τους συναδέλφους μου και, φυσικά, είχα πολλές συζητήσεις με τον Μπάμπη γι’ αυτό, με τον οποίο είχαμε όλοι μια ιδιαίτερη σχέση».

Αναπολώντας την εποχή που ήταν εκπαιδευτής και επόπτης ελικοπτέρων του Αναγνωστόπουλου, είπε:

«Μου άρεσε ο Μπάμπης. Ήταν ένας πολύ καλός πιλότος και ένας ντροπαλός, καλός άνθρωπος. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Δεν ήξερα τη γυναίκα του ή την οικογένειά του, γιατί η σχέση μας ήταν επαγγελματική».

Πώς μπόρεσε να σκοτώσει τη γυναίκα του και να μείνει ψύχραιμος, σκηνοθετώντας μια ιστορία;

Η σύζυγος του Παπανικόλα, Ειρήνη, βρισκόταν στο νοσοκομείο για σχεδόν ένα μήνα μετά τη διάρρηξη, ενώ νοσηλευόταν με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Οι δράστες δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε ο ίδιος: «Μετά τη διάρρηξη, σκεφτήκαμε να πουλήσουμε το σπίτι μας, αλλά τελικά το κρατήσαμε. Έχουμε αναρρώσει και οι δύο όπως και ο σκύλος μας, αλλά η περίπτωση του Μπάμπη μάς έφερε πίσω μερικές οδυνηρές αναμνήσεις. Ακόμα με σοκάρει το γεγονός ότι θα μπορούσε να είχε σκοτώσει τη γυναίκα του και τον σκύλο της με τον τρόπο που το έκανε και να παραμένει τόσο ψυχρός ώστε να χρησιμοποιήσει την ιστορία μου για να διατηρήσει ένα ψέμα τόσο καιρό».

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη ημέρα της δίκης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είπε στο δικαστήριο, όταν του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες: «Η αγάπη για τη γυναίκα μου δεν έχει αλλάξει από τότε που τη γνώρισα και δεν θα αλλάξει ποτέ. Δεν είχα καμία πρόθεση να κάνω κακό στη γυναίκα μου. Την αγάπησα και θα συνεχίσω να το κάνω».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ