Η ψυχολόγος της Καρολάιν αποκάλυψε τι πραγματικά συνέβαινε στο γάμο της με τον Μπάμπη -Χειριστικός γυναικοκτόνος - iefimerida.gr

Η ψυχολόγος της Καρολάιν αποκάλυψε τι πραγματικά συνέβαινε στο γάμο της με τον Μπάμπη -Χειριστικός γυναικοκτόνος

Καρολάιν Κράους, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, γάμος
Η Καρολάιν και ο Μπάμπης την ημέρα του γάμου τους / Φωτογραφία: Instagram/maria_and_sandy
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται η κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

«Είμαι ερωτευμένη με το πρόσωπο, σιχαίνομαι τον άνθρωπο». Αυτά ήταν τα λόγια της Καρολάιν, σύμφωνα με τη σύμβουλο ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου, όταν στην πρώτη συνεδρία τής ζήτησε να περιγράψει τη σχέση με τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έβλεπα ένα ωραίο χαμόγελο, αλλά καταλάβαινα ότι οι μώλωπες της ψυχής ήταν κρυμμένοι πίσω από αυτό χαμόγελο», κατέθεσε η μάρτυρας στο δικαστήριο, η οποία δήλωσε ότι νιώθει πως είναι η φωνή της Καρολάιν.

Η μάρτυρας υποστήριξε πως εξ αρχής είχε υποπτευθεί ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν ο δολοφόνος της νεαρής μητέρας, έχοντας αντιληφθεί το πώς λειτουργούσε η σχέση του ζευγαριού.

«Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του. Την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Είχε κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται το θάνατο Δεν σέβεται το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. Το κακοποιεί βάζοντάς το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς του».ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συνεδρίες της Καρολάιν Κράουτς και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Όπως είπε, το ζευγάρι άρχισε τις συνεδρίες στα μέσα Νοεμβρίου 2020, έως τις 4 Φεβρουαρίου 2021, οπότε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος διέκοψε την επαφή εντελώς ξαφνικά, στέλνοντας ένα γραπτό μήνυμα, λέγοντας πως ήταν επιθυμία της Καρολάιν.

«Ήταν εκ διαμέτρου αντίθετοι οι δύο σύζυγοι», είπε η Ελ. Μυλωνοπούλου. Περιέγραψε την Καρολάιν ως ένα παιδί 20 ετών, γεμάτο καλοσύνη και όνειρα, και τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ως έναν χειριστικό και ελεγκτικό σύζυγο.

  • Πρόεδρος: Πείτε μας, πώς ήρθατε σε επαφή;
  • Μάρτυρας: Από τα μέσα Νοεμβρίου 2020 μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Το ζευγάρι ήρθε στο γραφείο μου με το μωράκι στο καρότσι, κάθε φορά το έφερναν μαζί.

Η Καρολάιν βίωνε μια κατάθλιψη λοχείας, μου είπαν, και θεώρησαν ότι έπρεπε να με επισκεφθούν.

Η μάρτυρας περιέγραψε πως στην πρώτη τους συνεδρία οι δύο σύζυγοι ήρθαν μαζί. Άκουσε και τους δύο και στη συνέχεια η σύμβουλος ψυχικής υγείας ζήτησε να μιλήσει μόνο στην Καρολάιν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο σύζυγος παρουσίαζε μια ιδανική σχέση, με ταξίδια, έρωτα, πάθος. Μου αναφέρθηκε ότι λόγω μιας αποβολής πριν από τη γέννηση του μωρού η Καρολάιν βίωνε κατάθλιψη. Του ζήτησα να περάσει έξω. Με το που φεύγει, η πρώτη κουβέντα της Καρολάιν ήταν ''θέλω να φύγω από το σπίτι, να πάρω το παιδί μου και να φύγω''.

Αυτή η μεγαλειώδης εικόνα του γάμου αποδομήθηκε σε μια ερεβώδη κατάσταση. Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα;», κατέθεσε η μάρτυρας.

Συνέχισε, περιγράφοντας περιστατικά από τις συνολικά 12 συνεδρίες που έκανε με το ζευγάρι, άλλοτε από κοινού και άλλοτε με κάθε έναν χωριστά.

«Η Καρολάιν ήταν ένα παιδί 20 ετών. Τη ρώτησα για τη διαφορά ηλικίας, έκλαιγε, μου έλεγε για την αποβολή της. Ήταν ένα παιδί που πολλές φορές φοβόταν. Όταν ήθελε να δώσει αρνητική απάντηση έλεγε ''όχι''. Αν συμφωνούσε, δεν μιλούσε…

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Μου είπε ότι θέλει να πάρει το παιδί της και να φύγει, ότι δεν πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά λόγω του παιδιού. Ήθελε να φύγει γιατί αισθανόταν ότι έχανε τον εαυτό της, τη ζωή της.

»Στην Αλόννησο είχε πάρα πολλές δραστηριότητες, κοινωνική, λάτρευε τα ζώα, ήταν η χαρά της ζωής. Έβλεπα ένα ωραίο χαμόγελο, αλλά καταλάβαινα ότι οι μώλωπες της ψυχής ήταν κρυμμένοι πίσω από αυτό χαμόγελο. Νιώθω ότι είμαι η φωνή της ψυχής της Καρολάιν», ανέφερε η μάρτυρας.

«Η Καρολάιν δεν είχε χρήματα επάνω της, της τα έπαιρνε ο κατηγορούμενος»

Σε ό,τι αφορά τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η Ελένη Μυλωνοπούλου είπε στο δικαστήριο:

«Ήταν άκρως χειριστική, ελεγκτική η συμπεριφορά του συζύγου. Πολλές φορές την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Δεν είχε χρήματα επάνω της, της τα έπαιρνε ο κατηγορούμενος. Δεν είχε ούτε πέντε ευρώ επάνω της. Όταν έπρεπε να μετακινηθεί γινόταν με συγκεκριμένο ταξί, που το οδηγούσε φίλος του κατηγορούμενου. Είχαν εφαρμογή στο κινητό να βλέπουν πού βρίσκονται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Ο κατηγορούμενος είχε ξεκινήσει έναν βομβαρδισμό αγάπης, έρωτα, πετώντας με το ελικόπτερο, να της πετά λουλούδια. Τη μάγεψε, την έβαλε σε ένα ροζ συννεφάκι. Ήταν πολύ μικρή».

Το ζευγάρι είχε μιλήσει στη σύμβουλο ψυχικής υγείας για τη γνωριμία τους. Ήταν στην Αλόννησο, όταν η Καρολάιν ήταν 15 ετών και συμμετείχε σε μια εκδήλωση προσκόπων. Είχε αναλάβει να οδηγεί τους καλεσμένους στις θέσεις τους. Εκεί εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος, πήγε να καθίσει σε μια θέση και εκείνη του είπε ότι δεν μπορεί γιατί είναι για τους επισήμους.

Η Ελένη Μυλωνοπούλου ξεκαθάρισε πως η Καρολάιν δεν της είχε αναφέρει ποτέ σωματική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο, όμως η ίδια υποστηρίζει ότι η νεαρή μητέρα είχε υποστεί λεκτική κακοποιητική συμπεριφορά και «παθητική επιθετικότητα».

Όπως ανέφερε:

«Σωματική βία ποτέ, λεκτική βία συχνά. Παθητική επιθετικότητα. Φτάνουν σε οριακές καταστάσεις τους συντρόφους τους και με απάθεια οδηγούν το θύμα να έχει οργή και μετά το κάνουν να νιώθει ενοχές. Ο θύτης είναι σιωπηλά επιθετικός, προκαλεί το θύμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ότι τη ρώτησα στο πρώτο μας ραντεβού, εάν έχει ερωτικές επαφές με το σύντροφο και εκείνη μου είπε ''όχι''.

Τη ρώτησα αν κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι και μου είπε ''ναι''. Συνέχισα να ρωτώ, εάν τον ακουμπά, και απάντησε ''ναι, είμαι ερωτευμένη με το πρόσωπο και σιχαίνομαι τον άνθρωπο''. Η Καρολάιν μού έλεγε ''έχω χάσει τη ζωή μου, το γέλιο μου''. Ενώ βασανίζεται, το ερωτικό συναίσθημα είναι τόσο δυνατό που αρχίζει να έχει ενοχές.

Ο χειριστικός άνθρωπος έχει ένα ταλέντο, να χειρίζεται το θύμα, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκαλεί ενοχές».

Σύμβουλος ψυχικής υγείας: Η Καρολάιν δεν είχε πει στους γονείς της για τον γάμο στην Πορτογαλία

Αναφορικά με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η μάρτυρας κατέθεσε:

«Ο κατηγορούμενος έδινε πάντα μια τέλεια εικόνα προς τα έξω, δεν ήθελε να έχει διαρρέουσες κηλίδες, ότι αυτός δεν έφταιγε, αλλά η Καρολάιν.

Δεν έχει καθόλου ενσυναίσθηση. Πάντα ο καβγάς έλεγε ότι ξεκινούσε από την Καρολάιν. Από απλά πράγματα ξεκινούσε ο καβγάς. Της έλεγα, αφού δεν μπορείς να είσαι μαζί, γιατί δεν ειδοποιείς τη μητέρα σου; Δεν ήθελε. Οταν είχε παντρευτεί στην Πορτογαλία δεν τους το είχε πει καν, είχε πει ότι πηγαίνει για διακοπές. Προφανώς τα συζητούσε με τον κατηγορούμενο τα όσα λέγαμε μεταξύ μας. Ο χειριστικός νομίζει ότι όλους μπορεί να τους χειραγωγήσει. Το ίδιο πίστευε και για μένα, και εγώ τον άφησα να το πιστεύει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε επόμενη συνεδρία ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη μάρτυρα, ανέφερε ότι αποφάσισε με την Καρολάιν να αγοράσουν ένα οικόπεδο και να χτίσουν ένα σπίτι, να δουν εάν θα τα πάνε καλά... Σε μια ακόμα πιο ερημική τοποθεσία.

«Πάλι οι γονείς μου θα πληρώνουν τον Μπάμπη» -Ο καβγάς για το σπίτι

«Όταν έφυγε αυτός, της είπα ότι ένα σπίτι δεν φτιάχνει τη σχέση, αν ήταν νοσηρή. Σε επόμενη συνεδρία ήταν θυμωμένη, μου είπε ότι οι γονείς τους θα έδιναν χρήματα και οι δικοί της τα περισσότερα, και έλεγε ''πάλι οι γονείς μου θα πληρώνουν τον Μπάμπη και θα είναι και στο όνομά του''…

»Τον Δεκέμβριο μου είπαν ότι θα υιοθετήσουν ένα σκυλάκι. Είχε πολύ μεγάλη χαρά, μου έδειχνε φωτογραφίες, έλαμπαν τα μάτια της. Είχε ένα μεγαλείο χαρακτήρα, μόνο αγάπη έδινε, είχε πληρότητα συναισθηματική.

»Τότε είχαν ξεκινήσει κάποιοι καβγάδες σχετικά με τους γονείς του κατηγορούμενου, ότι δεν ήθελε να έχει καμία επαφή. Διαισθητικά δεν τους ήθελε. Παραμονή Πρωτοχρονιάς έγινε ένας μεγάλος καβγάς. Ήταν να έρθουν τα πεθερικά τους, εκεί τσακώθηκαν για το σπίτι που θα έφτιαχναν. ''Δεν μπορώ, πνίγομαι, δεν με αφήνει να πάω πουθενά, δεν έχω χρήματα πάνω μου'', μου έλεγε», είπε η μάρτυρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υποψίες της Καρολάιν για τρίτο πρόσωπο

Συνέχισε την κατάθεσή της λέγοντας ότι από τον Ιανουάριο του 2021 η Καρολάιν άρχισε να πιστεύει πως υπάρχει τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους και ήταν θυμωμένη επειδή έλειπε τις Κυριακές.

  • Πρόεδρος: Τι γεννούσε τα προβλήματα;
  • Μάρτυρας: Ο χαρακτήρας του κατηγορούμενου. Οταν έχουμε έναν άνθρωπο χειριστικό έχουμε ολέθριες σχέσεις. Είναι πολύ δύσκολη η συμβίωση, ειδικά όταν έχουμε ένα παιδί 20 ετών. Δεν μπορούσε ούτε με τη γειτόνισσα να μιλήσει στο τηλέφωνο.
  • Πρόεδρος: Μας προξενεί εντύπωση ότι και στη γειτόνισσα και στη φίλη της δεν είχε αναφέρει το παραμικρό. Πώς το εξηγείτε;
  • Μάρτυρας: Φοβόταν, ήταν έντονος ο φόβος. Πήγαινε εκείνη στο σπίτι τής γειτόνισσας, δεν ερχόταν η γειτόνισσα. Τη ρώτησα γιατί, και μου είπε «γιατί έχει κάμερες». Ο κατηγορούμενος έλεγε ότι τις είχαν για το παιδί. Αυτή η συμπεριφορά του φόβου υπάρχει σε άτομα με χειριστικούς συντρόφους.
  • Πρόεδρος: Είχε συγκεκριμένη πάθηση η Καρολάιν;
  • Μάρτυρας: Ένας άνθρωπος χειριστικός-ναρκισσιστής καθρεφτίζει τη συμπεριφορά του στον άλλον. Αυτός έχει ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας, θαυμασμός, έλλειψη ενσυναίσθησης, απουσία συναισθήματος.
  • Πρόεδρος: Αυτός που έχει τη διαταραχή την αντιλαμβάνεται;
  • Μάρτυρας: Όχι. Εγώ επέμενα να μιλήσει με τη μητέρα της, εκείνη δεν ήθελε. Τότε της έδωσα το τηλέφωνο της δικηγόρου μου, που ασχολείται με κακοποιημένες γυναίκες.

Όταν άκουσα το έγκλημα, η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω τη δικηγόρο μου τηλέφωνο και να της πω ότι με αυτά που βλέπω ο σύζυγος έχει κάνει το έγκλημα. Κατέληξα εκεί γιατί είδα κάποια πράγματα που έδεναν με αυτό που είχα εντοπίσει. Πρώτα από όλα το σκυλί. Το σκυλί το λάτρευε η Καρολάιν. Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του, την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί, που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται το θάνατο Δεν σέβεται το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. Το κακοποιεί βάζοντάς το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς».

Η κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ