Αποκάλυψη για τον Πετσίτη -Το 2018 πήρε 110.000 ευρώ από εταιρεία 15 τ.μ. στο Μπραχάμι που πουλάει κεραίες - iefimerida.gr

Αποκάλυψη για τον Πετσίτη -Το 2018 πήρε 110.000 ευρώ από εταιρεία 15 τ.μ. στο Μπραχάμι που πουλάει κεραίες

Μανώλης Πετσίτης με γυαλιά στο κεφάλι
Μανώλης Πετσίτης
Χάρης Καρανίκας

Περισσότερα από 110.000 ευρώ πιστώθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας του Μανώλη Πετσίτη το 2018, σύμφωνα με νέα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του iefimerida.gr.

Το μεγαλύτερο μέρος τους προήλθε από εταιρεία που δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και συνδέεται με το δίκτυο καταστημάτων Forthnet/Nova. Η έδρα της συγκεκριμένης -μικρής- εταιρείας (περίπου 15 τ.μ.) βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο (Μπραχάμι), ενώ φαίνεται να διαθέτει ένα κατάστημα μερικών τετραγωνικών μέτρων. Δεδομένου ότι οι ροές χρήματος προς τον Μανώλη Πετσίτη μετριούνται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, εύλογα τίθεται το ερώτημα: τι είδους υπηρεσίες μπορεί να παρείχε ο φίλος του τότε υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά σε μια εταιρεία που πουλάει κεραίες, συνδέσεις στο Ίντερνετ και συνδρομές καναλιών;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του iefimerida.gr, οι αμοιβές του κ. Πετσίτη από τη λιπασματοβιομηχανία ELFE διακόπηκαν απότομα το 2018 -σημειώνεται ότι τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς πραγματοποιήθηκε έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της ΔΕΠΑ, με αποτέλεσμα να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης των χρεών της εταιρείας συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη. Σημειώνεται ότι η ELFE είχε καταβάλει στον κ. Πετσίτη πάνω από 200.000 ευρώ τη διετία 2016-2017.

Η διαδρομή των χρημάτων από το Μπραχάμι στον λογαριασμό του Πετσίτη

Όμως η διακοπή των ροών χρήματος από τη λιπασματοβιομηχανία και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις στις οποίες φαίνεται ότι παρείχε τις υπηρεσίες του, αντικαταστάθηκαν από άλλες, όχι τόσο μεγάλες. Τα χρήματα που του έστελνε κατά τη διάρκεια του 2018 η εταιρεία με το κατάστημα των μερικών τετραγωνικών μέτρων έμπαιναν στον λογαριασμό της Boss Athens, στην οποία μοναδικός εταίρος είναι ο Μανώλης Πετσίτης και από εκεί μεταφέρονταν στον προσωπικό λογαριασμό του. Συνολικά οι μεταφορές που πραγματοποιήθηκαν από τους λογαριασμούς της Boss Athens στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Πετσίτη ξεπέρασαν τα 87.000 ευρώ.

Τα εμβάσματα από κυπριακή εταιρεία

Πέρα όμως από από αυτά, το 2018 άρχισαν να πιστώνονται σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του κ. Πετσίτη χρηματικά ποσά από εμβάσματα με εντολέα κυπριακή εταιρεία, που συνδέεται με πρόσωπο το οποίο επίσης εμφανιζόταν να έχει σχέσεις με τη Forthnet. Από την εν λόγω κυπριακή εταιρεία στάλθηκαν το 2018 προς τον κ. Πετσίτη τρία εμβάσματα συνολικού ποσού 16.500 ευρώ. Είχε προηγηθεί άλλο έμβασμα το 2017 ύψους 14.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσωπα που μετέχουν στην ελληνική εταιρεία με το κατάστημα μερικών τετραγωνικών μέτρων εντοπίστηκαν και σε άλλη εταιρεία, η οποία πριν διαλυθεί φέρεται να απέστειλε στον κ. Πετσίτη μερικές χιλιάδες ευρώ. Και η τελευταία εταιρεία είχε σύνδεση με τη Forthnet -στη δηλωμένη έδρα της επίσης εντοπίστηκε κατάστημα του παρόχου τηλεπικοινωνιών στον νότιο τομέα της Αθήνας.

Συνεργάτης του Νίκου Παππά από το 2015

Σημειώνεται ότι ο Μανώλης Πετσίτης, συνεργάτης κατά τη διάρκεια του 2015 του Νίκου Παππά, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος ο πρώην υπουργός, πριν ξεκινήσει να λαμβάνει χρήματα από εταιρείες, δήλωνε εισόδημα περίπου 5.000 ευρώ ετησίως απασχολούμενος στον χώρο της εστίασης. Το 2016 φέρεται να έλαβε συνολικά πάνω από 200.000 ευρώ: από τη λιπασματοβιομηχανία ELFE περισσότερα από 72.000 ευρώ, από την Alpha Δορυφορική περίπου 46.000 ευρώ, από την εταιρεία τηλεοπτικών δικαιωμάτων TAF Sports Marketing άλλα 32.500 ευρώ, από την εταιρεία τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών D-Project 20.000 ευρώ, από την LMI IKE 5.000 ευρώ. Από τη Forthnet την ίδια χρονιά είχε έσοδα της τάξεως των 28.000 ευρώ. Το 2017 οι αμοιβές από την ELFE αυξήθηκαν στα 128.500 ευρώ, από την TAF Sports Marketing μειώθηκαν σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο στα 27.500 ευρώ, ενώ από τη Forthnet έλαβε 20.000 ευρώ -στο σύνολο 179.000 ευρώ. Επιπλέον, το 2017 ένα έμβασμα ύψους 30.000 ευρώ από το δικηγορικό γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου (ο οποίος συνδεόταν με offshore που είδαν το φως της δημοσιότητας στα Panama Papers, είχε επισκεφθεί το 2016 το Μαξίμου και είχε συναντηθεί το 2017 με τον Νίκο Παππά στην Κύπρο) φέρεται να κατέληξε σε προσωπικό λογαριασμό του κ. Πετσίτη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πετσίτης ήταν φορολογικός εκπρόσωπος συνεργατών του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου από τα τέλη του 2014 και κατά τη διάρκεια του 2015, ενώ δηλαδή ήταν συνεργάτης του Νίκου Παππά, κατά παραδοχή του ίδιου του πρώην υπουργού. Επιπλέον, το δικηγορικό γραφείο Αρτεμίου διαχειριζόταν offshore που φαίνεται να συνδέεται με την υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE.

Ενδιαφέρον έχει ότι μετά την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της ΔΕΠΑ τον Μάρτιο του 2018, τα έσοδά του από την ELFE, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του iefimerida.gr, μηδενίζονται. Επιπλέον, δεν φαίνεται να λαμβάνει χρήματα ούτε από την TAF ούτε από τη Forthnet. O κύριος όγκος των απολαβών του φαίνεται ότι έχει μετατοπιστεί στην εταιρεία με το κατάστημα των μερικών τετραγωνικών μέτρων στον νότιο τομέα της Αθήνας, η οποία φαίνεται να συνδέεται με τη Forthnet.

Στις αρχές Απριλίου 2019 το dikisports.blogspot.com αποκάλυψε ότι αμοιβές συνολικού ύψους άνω των 60.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Πετσίτης το 2016 και το 2017 από την TAF έχουν συμπεριληφθεί στο κατασχεμένο υλικό από τα γραφεία της εταιρείας στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο FIFA από την ελβετική Δικαιοσύνη. Τότε, σε επικοινωνία της TAF με το dikisports.blogspot.com, φέρεται να αναφέρθηκε ότι η αμοιβή του δεν έχει σχέση με την υπόθεση της FIFA, αλλά με τη διαμεσόλαβηση του κ. Πετσίτη στην πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του αγγλικού και τυ γαλλικού Κυπέλλου στη Forthnet. «Η διαμεσολάβηση έγινε λόγω των πολύ καλών σχέσεων του κ. Πετσίτη με τον διευθυντή της Nova κ. Πάνο Παπαδόπουλο», φέρεται να δήλωσε ο εκπρόσωπος της TAF.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της η Nova απάντησε σε αυτούς τους ισχυρισμούς ότι:
«1. Η σχέση που έχουμε με τη συγκεκριμένη εταιρεία τηλεοπτικών δικαιωμάτων και αθλητικού μάρκετινγκ είναι πολύχρονη, ακόμα και πολύ πριν εξαγοραστεί η Nova από τη Forthnet.
2.Οποιαδήποτε συναλλαγή διενεργούμε με τη συγκεκριμένη εταιρεία για την απόκτηση αθλητικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων, είναι απευθείας και χωρίς επιπλέον διαμεσολάβηση.
Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις σχέσεις της συγκεκριμένης εταιρείας με τρίτους εμπλεκόμενους».

Ο συμμαθητής του Νίκου Παππά

Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από τις εκλογές του 2019 στον ΣΚΑΪ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο κ. Πετσίτης «ήταν συμμαθητής του κ. Παππά και προσπάθησε να αξιοποιήσει ότι ήταν κοντά για να πουλήσει φούμαρα και γνωριμίες και να βγάλει λεφτά». Όμως, οι απαντήσεις αυτές δεν εξηγούν γιατί έλαβε έμβασμα ύψους 30.000 ευρώ από τον Αρτέμη Αρτεμίου -με τον οποίο ο Νίκος Παππάς διατηρούσε σχέσεις και είχε συναντηθεί στην Κύπρο- ούτε γιατί συνέχιζαν εταιρείες να τον πληρώνουν επί χρόνια από τη στιγμή που τους «πουλούσε φούμαρα». Ιδίως όταν εμπλέκονται εταιρείες που περιλαμβάνονταν και στο χαρτοφυλάκιο του «συμμαθητή» του τότε υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2018 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα πρώτα στοιχεία για το σκάνδαλο Πετσίτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ