Υπόθεση Πετσίτη: Πώς απέκτησε ρόλο στα άδυτα του Μαξίμου ο «κολλητός» του Νίκου Παππά - iefimerida.gr

Υπόθεση Πετσίτη: Πώς απέκτησε ρόλο στα άδυτα του Μαξίμου ο «κολλητός» του Νίκου Παππά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μανώλης Πετσίτης ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό αλλά όλα δείχνουν ότι ήταν πολύ κοντά στον κλειστό κύκλο του Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό ίσως εξηγεί το πώς απο φτωχός βιοπαλαιστής, έγινε ένας επιτυχημένος μάνατζερ, με απολαβές άνω των 200 χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Ηταν στην παρέα των συνεργατών του Πρωθυπουργού που έβαζε στοιχήματα για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015, μαζί με τους Αλέκο Φλαμπουράρη, Νίκο Παππά και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ήταν και στον στενό κύκλο των φίλων του Αλέξη Τσίπρα που πανηγύριζαν στην Κουμουδούρου την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Αλλωστε όπως είπε και η Zωή Κωνσταντοπούλου, τον θυμάται εκείνη την εποχή, να «κρατάει την τσάντα» του Νίκου Παππά έξω από τα γραφεία. Κολλητός του φίλου του πρωθυπουργού λοιπόν και άνθρωπος που κινούνταν στα παρασκήνια της νέας εξουσίας.

Υπόθεση Πετσίτη: Πώς απέκτησε ρόλο στα άδυτα του Μαξίμου ο «κολλητός» του Νίκου Παππά | iefimerida.gr 0

Η παρουσία του στα άδυτα του Μαξίμου ίσως εξηγεί και την μετεωρική άνοδο των εισοδημάτων του που έχουν προκαλέσει πολλά ερωτηματικά. Ο Μανώλης Πετσίτης μέσα σε τρία χρόνια, από μισθωτός των 4.911,87 ευρώ ετησίως βρέθηκε να έχει ετήσια εισοδήματα ύψους 204.160 ευρώ και να συνεργάζεται με επιχειρηματίες όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Από φτωχός μισθωτός, σε έξι θέσεις με πλούσιες απολαβές

Το 2016 ο Μανώλης Πετσίτης βρέθηκε να έχει έξι θέσεις απασχόλησης.

Προσελήφθη στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε., από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ.

Από την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση έλαβε το 2016 αμοιβές ύψους 45.935 ευρώ. Από την εταιρεία TAF SPORTS MARKETING AE, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Ντέρη, έλαβε 32.500 ευρώ. Για υπηρεσίες, που το περιεχόμενο τους το γνωρίζει η Forthnet, ο κ. Πετσίτης έλαβε το 2016 συνολικά 28.000 ευρώ. Από την D – Project, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών έλαβε 20.032 ευρώ. Τέλος, από μια ΙΚΕ με την ονομασία L.M.I. είχε αμοιβές 5.000 ευρώ.

Αθροιστικά το 2016 φέρεται να είχε αμοιβές συνολικού ύψους 204.160 ευρώ.

Υπόθεση Πετσίτη: Πώς απέκτησε ρόλο στα άδυτα του Μαξίμου ο «κολλητός» του Νίκου Παππά | iefimerida.gr 1
Υπόθεση Πετσίτη: Πώς απέκτησε ρόλο στα άδυτα του Μαξίμου ο «κολλητός» του Νίκου Παππά | iefimerida.gr 2

Το 2017 η ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αναπροσάρμοσε κατά 65% τις απολαβές του. Έτσι, από 72.693 ευρώ το 2016 έλαβε το 2017 από την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε συνολικά 128.500 ευρώ. Σε αυτά προστέθηκαν ακόμη 47.750 ευρώ, εκ των οποίων τα 27.750 ευρώ προήλθαν από την TAF SPORTS MARKETING AE και τα 20.000 ευρώ από την Forthnet. Συνολικά δηλαδή το 2017 είχε απολαβές 176.250 ευρώ.

Υπόθεση Πετσίτη: Πώς απέκτησε ρόλο στα άδυτα του Μαξίμου ο «κολλητός» του Νίκου Παππά | iefimerida.gr 3

Η μεγάλη ζωή και τα μπουζούκια

Τα υψηλά εισοδήματα επέτρεψαν στον Μανώλη Πετσίτη να αρχίσει να απολαμβάνει μεγάλη ζωή. Νοίκιασε σπίτι με πισίνα στην Πεντέλη, και άρχισε τις εξορμήσεις στην νυχτερινή Αθήνα. Οι κακές γλώσσες λένε ότι είχε πάντα πρώτο τραπέζι πίστα στα μοδάτα μαγαζιά και απολάμβανε την παρέα με γνωστούς τραγουδιστές, στα μαγαζιά των οποίων έδινε συχνά το παρόν.

Η παρέα της Καισαριανής

Η ανέλιξη του Μανώλη Πετσίτη έχει να κάνει με τους κολλητούς του φίλους. Ηταν μέλος της «παρέας» της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ της Καισαιριανής, όπου εκτός των Νίκου Παππά και του Μανώλη Πετσίτη, ανήκε και ο Θεόδωρος Κιτσάκος, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, που πριν αναλάβει στην επιχείρηση αερίου είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής της ELFE, της εταιρείας Λιπασμάτων του Λαυρέντης Λαυρεντιάδη.Ο κ. Κιτσάκος ανέλαβε στη ΔΕΠΑ το Νοέμβριο του 2015 και παρέμεινε στο τιμόνι της κρατικής εταιρείας μέχρι την αποπομπή του το Νοέμβριο του 2016. Στο διάστημα αυτό τα «φέσια» της ELFE προς τη ΔΕΠΑ αυξήθηκαν από τα 89,76 εκατ. ευρώ στα 120 εκατ. Ευρώ. Η υπόθεση βρίσκεται στην Δικαιοσύνη και εναντίον του Θεόδωρου Κιτσακου έχει ασκηθεί δίωξη.

Υπόθεση Πετσίτη: Πώς απέκτησε ρόλο στα άδυτα του Μαξίμου ο «κολλητός» του Νίκου Παππά | iefimerida.gr 4

Το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ

Η παρουσία του δίπλα στον Νίκο Παππά, ο ιλιγγιώδης μισθός από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και οι συχνές επισκέψεις του στο γραφείο του Θεόδωρου Κιτσάκου, του πρώην ισχυρού άνδρα της Δημόσιας Επιχείρισης Αερίου, έβαλαν τον Μανώλη Πετσίτη στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας που ζητά να δοθούν απαντήσεις για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ.

Η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

Οι βουλευτές καλούν τον κ. Παππά να εξηγήσει στη Βουλή:

  • Ποια είναι ακριβώς η σχέση του με τον κ. Πετσίτη, και με ποια ιδιότητα επισκεπτόταν συχνότατα το Μαξίμου όσο ο κ. Παππάς ήταν Υπουργός Επικρατείας.
  • Για ποιες ακριβώς υπηρεσίες ο κ. Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με υπέρογκα ποσά, και μάλιστα ενόσω η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη αύξανε διαρκώς το χρέος της στο Δημόσιο με την ανοχή της κυβέρνησης;
  • Ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με τον κ. Αρτεμίου και ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016.
  • Οι βουλευτές επίσης καλούν με την ερώτησή τους τον κ. Παππά να αποκαλύψει εάν γνωρίζει και άλλες ανεξήγητες αμοιβές του κ. Πετσίτη από άλλους επιχειρηματίες ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης, και αν ναι, να διευκρινίσει πώς τις εξηγεί, ως αρμόδιος υπουργός.

Το σχόλιο του Κιτσάκου για τον Πετσίτη

Ο Θεόδωρος Κιτσάκος διέψευσε οτι ανήκε στην ίδια παρέα με τον Νίκο Παππά και τον Μανώλη Πετσίτη, αλλά έδωσε τροφή στα ερωτήματα που έχει θέσει η Νέα Δημοκρατία για τον ρόλο του Πετσίτη στην υπόθεση ΔΕΠΑ, λέγοντας οτι δεχόταν επισκέψεις υπηρεσιακού τύπου από τον συνεργάτη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και φίλο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής

«Λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» δήλωσε για τον Μανώλη Πετσίτη ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρος Κιτσάκος.

Σε δήλωσή του στα ΝΕΑ ο κ. Κιτσάκος σημειώνει ότι «δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ υπηρεσιακού χαρακτήρα επισκέψεις από τον κ. Πετσίτη» προσθέτοντας πως «από ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του κ. Παλαιογιάννη».

Δραστήριος και στα social media

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η εκπληκτική άνοδος του Μανώλη Πετσίτη, το alter ego του Νίκου Παππά φρόντισε να σβήσει τον λογαριασμό του στο facebook όπου ήταν φίλος με όλους του υπουργούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενώ υπήρχαν και πολλά βίντεο με τα νυχτοπερπατήματά του. Πλέον όποιος αναζητήσει στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης την σελίδα του Μανώλη Πετσίτη δεν μπορεί να την βρεί, αφού ο συνεργάτης του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής φέρεται να την κατέβασε.

Ωστόσο, ορισμένες από τις συζητήσεις που έκανε στο facebook παραμένουν, με τον Μανώλη Πετσίτη να βρίζει τους νταβατζήδες.

Υπόθεση Πετσίτη: Πώς απέκτησε ρόλο στα άδυτα του Μαξίμου ο «κολλητός» του Νίκου Παππά | iefimerida.gr 5

Χαμός στο twitter

Οι πολυσχιδείς δραστηριότητες του Μανώλη Πετσίτη προκάλεσαν πλήθος σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα και ειδικά στο twitter.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η διαφθορά είναι στο Πετσίτης.

Υπόθεση Πετσίτη: Πώς απέκτησε ρόλο στα άδυτα του Μαξίμου ο «κολλητός» του Νίκου Παππά | iefimerida.gr 6

Ο Μανώλης Πετσίτης και το ταξίδι στην Βενεζουέλα

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσαν Τα Νέα, προκύπτει διασύνδεση του «κολλητού» του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη και με το περίεργο ταξίδι στην Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με αυτές, ο Μανώλης Πετσίτης φαίνεται να είχε επαγγελματική σχέση και με κύπριο δικηγόρο, με τον οποίο έκανε συγκεκριμένη συναλλαγή στην Ελλάδα. Ο κύπριος δικηγόρος φέρεται να είναι επί σειρών ετών συνεργάτης στο ίδιο δικηγορικό γραφείο με τον δικηγόρο Αρτεμη Αρτεμίου, που εμφανίζεται στα γνωστά Panama Papers, ως δημιουργός offshore εταιρειών με έδρα τον Παναμά.

Ποιά είναι η σχέση του Αρτεμη Αρτεμίου με τον Νίκο Παππά; Η σχέση Αρτεμίου με τον Νίκο Παππά προέκυψε όταν η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος είχε δημοσιεύει φωτογραφία του δικηγόρου να εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο ίδιος ο Αρτέμης Αρτεμίου είχε δηλώσει ότι μετέβη εκεί για να κομίσει επενδυτική πρόταση. Ομως η σχέση του κυρίου Αρτεμίου με τον στενό κύκλο του Μαξίμου είχε ηδη παρελθόν.

Υπόθεση Πετσίτη: Πώς απέκτησε ρόλο στα άδυτα του Μαξίμου ο «κολλητός» του Νίκου Παππά | iefimerida.gr 7

Το ταξίδι του Νίκου Παππά στην Βενεζουέλα

Ο Αρτεμης Αρτεμίου είναι ο δικηγόρος που συνόδευε τον Νίκο Παππά στο περίφημο ταξίδι στην Βενεζουέλα, όπου έδωσαν το παρόν και εκπρόσωποι από μεγάλες ελληνικές εταιρείες κυρίως πετρελαιοειδών. Μάλιστα Παππάς και Αρτεμίου είχαν βγάλει και φωτογραφίες από ιδιωτικό ταξίδι με το προσωπικό αεροσκάφος αμφιλεγόμενου επιχειρηματία της Βενεζουέλας, με ειδικές σχέσεις με το καθεστώς. Οι λόγοι του ταξιδιού του Νίκου Παππά στο Καράκας είχαν δημιουργήσει πολλά ερωτήματα. Πόσο μάλλον που συνοδευόταν από δικηγόρο, ειδικό στην δημιουργία off shore εταιρειών. Τι ακριβώς έκαναν εκεί; Ηταν τυχαία η παρουσία εκπροσώπων ελληνικών εταιρειών; Η παρουσία του δικηγόρου που ειδικεύεται στις off shore;

Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς είχε πεί τότε ένα ασαφές και καθόλου πειστικό ότι διερεύνησε τις προοπτικές να γίνει επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Βενεζουέλα, λές και χρειαζόταν ειδικό ταξίδι για να γίνει μια επίσκεψη του αρχηγού τότε του Σύριζα στο Καράκας, και οτι εξετάστηκε η δυνατότητα αγοράς προιόντων απο τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας...

Υπόθεση Πετσίτη: Πώς απέκτησε ρόλο στα άδυτα του Μαξίμου ο «κολλητός» του Νίκου Παππά | iefimerida.gr 8

Οι δραστηριότητες του Μανώλη Πετσίτη με τους κύπριους δικηγόρους

Σύμφωνα με Τα Νέα τώρα προκύπτουν και νέα στοιχεία που δείχνουν οτι ο στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά είχε απευθείας επαφή με το δικηγορικό γραφείο του Αρτεμη Αρτεμίου και με τους συνεργάτες του. Οπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ένας «εκ των συνεταίρων του εν λόγω δικηγορικού γραφείου, φέρεται να είχε από τα τέλη του 2014 συνεργασία με τον στενό φίλο και συμμαθητή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής. Να σημειωθεί ότι ο Μανώλης Πετσίτης λίγο καιρό μετά τον θόρυβο για την παρουσία του κυρίου Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, νοίκιασε σπίτι στο Χαλάνδρι για λογαριασμού του κύπριου δικηγόρου συνεταίρου του κ. Αρτεμίου, προκαλώντας ερωτηματικά για τον δικό του ρόλο. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτός ο συνδετικός κρίκος του κ.Πετσίτη με τους κυπρίους δικηγόρους. Ο ίδιος εμφανίζεται να συνεργάζεται και με τον άλλο εταίρο της ιιας κυπριακής δικηγορικής εταιρείας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των κυπριακών Αρχών, αναφέρουν Τα Νέα, ο τελευταίος είναι ο διευθυντής του νομικού γραφείου. Μάλιστα οι δύο κύπριοι δικηγόροι που φέρεται να συνεργάζονται με τον Μανώλη Πετσίτη, εμφανίζονται να συμμετέχουν διαδοχικά με μερίδιο 50% - ο ένας το μεταβίβασε στον άλλο- σε διαφημιστική εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία στα 3 χρόνια της λειτουργίας της στην Αθήνα, κατάφερε να αποσπάσει επί κυβέρνησης Σύριζα, δουλειές από αρκετές ΔΕΚΟ.

Το σχόλιο του Νίκου Παππά

Το πρώτο και μοναδικό σχόλιο του Νίκου Παππά για τα έργα και τις ημέρες του φίλου του ήταν σε συνέντευξή του στο Κόκκινο, όπου δήλωσε άγνοια για τα εισοδήματα του συμμαθητή του και συνεργάτη του:
«Το ότι είναι φίλος μου και συμμαθητής μου, αλίμονο. Ήταν κάποια στιγμή εθελοντικά κοντά μου…» είπε και πρόσθεσε: «Αρμόδιος να απαντήσει για την πορεία του είναι ο ίδιος ο Μανώλης Πετσίτης».

Υπόθεση Πετσίτη: Πώς απέκτησε ρόλο στα άδυτα του Μαξίμου ο «κολλητός» του Νίκου Παππά | iefimerida.gr 9

Το έμμεσο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα

Μιλώντας για την υπόθεση στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για σκανδαλολογία:

«Αφού σκάνδαλα δεν βρίσκετε προσπαθείτε να τα επινοήσετε», είπε.

«Κύριε Μητσοτάκη αφού τα fake news για τους πολιτικούς και τις συντάξεις δεν πιάνουν, αρχίσατε να σκανάρετε τους συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού και αφού ούτε εκεί βρήκατε τίποτα αρχίσατε να ψάχνετε τους φίλους και τους συμμαθητές υπουργών. Καλά το πάτε, αλλά κινδυνεύετε να γίνετε καταγέλαστος και εσείς και η παράταξή σας», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας.

Το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην αναφορά του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε οτι του κάνει εντύπωση η απάντηση.
«Μου κάνει εντύπωση η ανησυχία σας για τη σκανδαλολογία», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Είναι ζήτημα γιατί αναγκαστήκατε να απολογηθείτε για κάτι που δεν μίλησα ιδιαίτερα αναλυτικά. Αλλά αφού το κάνατε, να ρωτήσω: ασκήθηκε ή δεν ασκήθηκε δίωξη για τη ΔΕΠΑ. Εμπλέκει ή δεν εμπλέκει ο κ.Κιτσάκος επτά υπουργούς: Απαντήστε αντί να διαβάζετε πρωτοσέλιδα. Αν έχετε διαφορές με επιχειρηματίες - με τους οποίους είχατε καλές σχέσεις στο παρελθόν- βρείτε τα».

Σε παρέμβασή του μέσω του facebook ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ καθηγητής Γιώργος Προκοπάκης άφησε υπονοούμενα για το πώς γίνονταν οι «δουλειές» στην ΕΡΤ- με πολιτικό προϊστάμενο τον Νίκο Παππά- και συνδέοντας την υπόθεση με την μισθοδοσία του Μανώλη Πετσίτη από εταιρείες τηλεοπτικού περιεχομένου.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΕΤΣΙΤΗΣ Νίκος Παππάς golden boy
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ