Νέα αποκάλυψη: Ο Πετσίτης ήταν ήδη υπάλληλος του Λαυρεντιάδη όταν μπαινόβγαινε στο Μαξίμου - iefimerida.gr

Νέα αποκάλυψη: Ο Πετσίτης ήταν ήδη υπάλληλος του Λαυρεντιάδη όταν μπαινόβγαινε στο Μαξίμου

Ο Μανώλης Πετσίτης στο Μέγαρο Μαξίμουμε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δύσκολη θέση φέρνει τον Νίκο Παππά και την ομάδα του Μαξίμου μια νέα αποκάλυψη που φωτίζει τα έργα και τις ημέρες του Μανώλη Πετσίτη. Του στενού συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, που εμφανίζεται να βρίσκεται πάντα δίπλα στην ομάδα εξουσίας και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της Πρώτη Φορά Αριστεράς.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Παππά- με αφορμή το βίντεο που κυκλοφόρησε με τον συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος- οτι δηλαδή ο Μανώλης Πετσίτης κάποια στιγμή το 2016 ξεκίνησε την δική του επαγγελματική διαδρομή και ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τις μπίζνες του πρώην συνεργάτη του, διαψεύδεται εκκωφαντικά, από την τελευταία αποκάλυψη που φέρνει στο φώς της δημοσιότητας το newsbomb.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτονται φαίνεται οτι ο Μανώλης Πετσίτης όσον καιρό μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε πρόσβαση στα κανάλια της νέας εξουσίας, ήταν ήδη υπάλληλος του καταδικασμένου σε πολυετή φυλάκιση επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Αφού όπως προκύπτει απο επίσημα έγγραφα, εκπροσωπούσε φορολογικά τους Κύπριους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ήδη πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ.

Το έγγραφο που αποδεικνύει την στενή επαγγελματική σχέση Πετσίτη με τους δικηγόρους του Λαυρεντιάδη

Ομως οι αποκαλύψεις πολλαπλασιάζουν τα ερωτήματα για την υπόθεση Πετσίτη, εκτός του οτι εκθέτουν προσωπικά τον Νίκο Παππά, αφού οι περίφημοι δικηγόροι των εξωχώριων εταιρειών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, όλως τυχαίως, είναι και στελέχη της δικηγορικής εταιρείας του επίσης κύπριου Αρτέμη Αρτεμίου. Είναι ο γνωστός δικηγόρος με ειδίκευση στην σύσταση off shore εταιρειών με τον οποίο ταξίδεψε ο κ. Παππάς το 2013 στη Βενεζουέλα.

Με δύο λόγια όχι απλώς ήδη από τον καιρό που ο Μανώλης Πετσίτης ήταν συνεργάτης του Νίκου Παππά δούλευε παράλληλα για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αλλά γνώρισε τους δικηγόρους συνεργάτες του επιχειρηματία μέσω του Νίκου Παππά...Και αποδεικνύεται οτι τον καιρό που απολάμβανε της εμπιστοσύνης του Μαξίμου, ο Νίκος Πετσίτης δούλευε για άλλα αφεντικά η και για άλλα αφεντικά.

Αλλα δήλωνε χθες ο Νίκος Παππάς

Χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής οταν ρωτήθηκε για το θέμα Πετσίτη στο ραδιόφωνο Νews 24/7 δήλωσε πως ο πρώην στενός του συνεργάτης μεταπήδησε από το Μέγαρο Μαξίμου στον ιδιωτικό τομέα στις αρχές του 2016. Είε χαρακτηριστικά:

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εργάσθηκε από τις δεύτερες εκλογές του 2015, αρχές 2016 στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση είχε μπει σε τροχιά σύγκρουσης. Αυτή είναι η αλήθεια. Πέραν τούτου ουδέν».

Ομως τα γεγονότα τον διαψεύδουν. Και η υπόθεση παίρνει διαστάσεις θρίλερ αφού έχει αποκαλυφθεί οτι τους επόμενους μήνες ο Μανώλης Πετσίτης μπαινόβγαινε εκτός από το Μαξίμου και στην Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου ως εκπρόσωπος του Μαξίμου και έκανε- σύμφωνα με εκτιμήσεις- διαπραγματεύσεις για τα χρέη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην Δημόσια Επιχείρηση. Χρέη που ως γνωστόν τελικά δεν πληρώθηκαν ποτέ και τώρα διερευνώνται από την Δικαιοσύνη ενώ ο τότε διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού τύπου.

Κολλητός ο Πετσίτης με τους δικηγόρους Λαυρεντιάδη

Οι δικηγόροι τους οποίους εκππροσωπεί στην Ελλάδα ο Μανώλης Πετσίτης, δικηγόροι του στενού πυρήνα του συστήματος Λαυρεντιάδη είναι οι Κύπριοι δικηγόροι Λάμπρος Πιερής και Σωτηράκης Παναγιώτου.

Ο Λάμπρος Πιερής, προβεβλημένο στέλεχος του ΑΚΕΛ, είναι συνέταιρος στο νομικό γραφείο APLAW Services Limited, δηλαδή στο γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου, ενώ ο Σωτηράκης Παναγιώτου, ο οποίος έχει αποδειχθεί το δεξί χέρι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε πλήθος σκοτεινών υποθέσεων, ήταν μέχρι πρόσφατα διευθυντής της APLAW Services Limited.

Ο Μανώλης Πετσίτης εκπροσωπεί και τον δικηγόρο του Λαυρεντάδη Λάμπρο Πιερή

Σύμφωνα με στοιχεία των ελληνικών φορολογικών Αρχών τα οποία παρουσίασε σήμερα το Newsbomb.gr, ο Μανώλης Πετσίτης έγινε φορολογικός εκπρόσωπος των Παναγιώτου και Πιερή στις 23 Δεκεμβρίου 2014, δηλαδή 33 ημέρες πριν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές του 2015. Δηλαδή ξεκίνησε να συνεργάζεται με τους δικηγόρους του Λαυρεντιάδη, λίγες εβδομάδες πριν εγκατασταθεί στο Μαξίμου.

Ηταν ο άνθρωπός τους στην Ελλάδα, όχι μόνον δηλώνοντας το σπίτι του στην Καισαριανή ως την επαγγελματική τους έδρα, αλλά εκπροσωπώντας εκείνους και τον Λαυρεντιάδη σε συναντήσεις στη ΔΕΠΑ και φέρνοντας μεγάλα πακέτα στην εταιρεία Διαφημιστικές Υπηρεσίες Maze Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, που είχαν συστήσει οι Παναγιώτου και Πιερής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ