Χρυσοί Σκούφοι 2020: Αυτά είναι τα 28 τοπ εστιατόρια -17 στην επαρχία, 9 στην Αθήνα - iefimerida.gr

Χρυσοί Σκούφοι 2020: Αυτά είναι τα 28 τοπ εστιατόρια -17 στην επαρχία, 9 στην Αθήνα

πιατο
Mία πρόταση του Etrusco, φωτογραφία etrusco.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απονεμήθηκαν για ακόμα μία χρονιά οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Οι Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν τη Δευτέρα στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις. Θεσμός πλέον του περιοδικού «Αθηνόραμα», ανέδειξε για ακόμα μία χρονιά κορυφαίο όλων τον σεφ Εκτορα Μποτρίνι.

Oι μεγάλοι νικητές των Χρυσών Σκούφων

Συγκεκριμένα το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι θριάμβευσε για άλλη μια χρονιά στο γαστρονομικό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων, διατηρώντας την πρωτιά ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι θριάμβευσε για άλλη μια χρονιά στο γαστρονομικό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων, όπως και το «Botrini’s»
Το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι θριάμβευσε για άλλη μια χρονιά στο γαστρονομικό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων, όπως και το «Botrini’s»

Το «Etrusco» διατήρησε την απόσταση του ενός βαθμού από τα επόμενα τέσσερα εστιατόρια που βρέθηκαν στη δεύτερη θέση, το «Botrini’s», τη «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside», καθώς και το «Fresco» από τη Χαλκιδική.

βραβευση
Oι μεγάλοι νικητές των Χρυσών Σκούφων, Εκτορας Μποτρίνι, Λευτέρης Λαζάρου, «Σπονδή», μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

28 εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα πήραν Χρυσό Σκούφο

Συνολικά 28 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο. Την τετράδα των νέων εισόδων συμπληρώνει το Salonica Restaurant της Θεσσαλονίκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
στρείδι
«Εtrusco»

Χρυσοί Σκούφοι 2020

  • Etrusco, Κέρκυρα, 17/20 και δύο σκούφοι
  • Botrini’s, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
  • Fresco, Χαλκιδική, 16/20 και ένας σκούφος
  • Σπονδή, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
  • Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
  • Hytra, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Lauda, Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Lycabettus, Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Matsuhisa Athens, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Matsuhisa Μύκονος, Μύκονος, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Noble , Ρόδος, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Patio, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Premiere, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Squirrel, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Treehouse, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Τudor Hall, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
  • Aleria, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
  • Calypso, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
  • CTC, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
  • Διόνυσος, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
  • Elements Restaurant, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
  • GB Roof Garden, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
  • Grandma’s, Ίος, 15/20 και ένας σκούφος
  • Ντομάτα, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος
  • Ovac, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
  • Petra Restaurant, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
  • Salonica Restaurant, Θεσσαλονίκη, 15/20 και ένας σκούφος
  • Σελήνη, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

Εκτός από τον Χρυσό Σκούφο, και «Top Notch» για 39 εστιατόρια

Οπως αναφέρει το athinorama, φέτος o θεσμός των Χρυσών Σκούφων καθιέρωσε και μια σημαντική καινοτομία, δημιουργώντας ένα ακόμη επίπεδο βράβευσης.

«Τρεις Χρυσοί Σκούφοι» (επίπεδο που δεν το έχει κατακτήσει κανένα εστιατόριο στα 27 χρόνια του θεσμού), «Δύο Χρυσοί Σκούφοι» και «Ένας Χρυσός Σκούφος», ενώ από φέτος καθιερώνεται και ένα τέταρτο επίπεδο στην κλίμακα βράβευσης, με την τιμητική διάκριση Top Notch στα πολύ καλά εστιατόρια της Ελλάδας που ξεχωρίζουν με αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποίηση ποιοτικών υλών, αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουσιαστικά πρόκειται για εστιατόρια που έχουν βαθμολογηθεί από 14,25/20 έως και 14,90/20. Για το 2020 με τη διάκριση Top Notch βραβεύτηκαν 39 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα.

βράβευση
Mε τη διάκριση Top Notch βραβεύτηκαν 39 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα

Διακρίσεις Top Notch 2020

  • L’ Abreuvoir, Αθήνα
  • Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη
  • Ανδρέας, Σέρρες
  • Baos, Μύκονος
  • Beef Bar, Μύκονος
  • Bill & Coo, Μύκονος
  • La Bouillabaisse, Κρήτη
  • Bubo, Χαλκιδική
  • Γλυκάνισος, Θεσσαλονίκη
  • Cabbanes, Μύκονος
  • Clochard, Θεσσαλονίκη
  • Five Senses, Ρόδος
  • Flame, Πύλος
  • Grada Nuevo, Θεσσαλονίκη
  • Ηλιοβασίλεμα, Σύρος
  • J-Tree, Κρήτη
  • Jackie O Beach, Μύκονος
  • Kamares by Spondi, Χαλκιδική
  • Kooc Taverna Secrets, Πύλος
  • Κρητικός, Κάντζα Αττικής
  • Μαραθιά, Τήνος
  • Maraveal, Γλυφάδα Αττικής
  • Μαρίνα, Χαλκιδική
  • Micrasia Restaurant, Μύκονος
  • Milos Estiatorio, Αθήνα
  • Mr Pug, Μύκονος
  • Νaos, Σαντορίνη
  • Nikkei, Αθήνα
  • Old Mill, Κρήτη
  • Παπαϊωάννου, Αθήνα
  • Santoro, Σαντορίνη
  • Sense, Αθήνα
  • Τηλέμαχος Athens, Αθήνα
  • Travolta, Αθήνα
  • Vezené, Αθήνα
  • ΦΒΚ – Φαγητό Βίου Κυβερνήτης, Αθήνα
  • Water Restaurant, Χαλκιδική
  • Yacht Club, Κρήτη
  • Χαρούπι, Θεσσαλονίκη

Στην τελετή των Χρυσών Σκούφων ο «τριάστερος» Mauro Colagreco

Το πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο κορυφαίος σεφ του κόσμου, o Αργεντινός Mauro Colagreco. Ο «τριάστερος» σεφ –από το εστιατόριο «Mirazur» στην Κυανή Ακτή, καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2019 στον διεθνώς καταξιωμένο θεσμό «World’s 50 Best Restaurants»– μάγεψε τους περίπου 300 προσκεκλημένους όχι μόνο με το συγκλονιστικό dîner de gala που δημιούργησε και μαγείρεψε ο ίδιος ειδικά για την περίσταση, αλλά και με την εμπνευσμένη ομιλία του στην οποία ανέπτυξε τη φιλοσοφία της ερεθιστικής κουζίνας του που δεν γνωρίζει σύνορα.

κωστας μπακογιάννης
O δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης τίμησε τον κορυφαίο σεφ Mauro Colagreco με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρουσία και η συμμετοχή του στην τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων ήταν μια μεγάλη στιγμή τόσο για την εστιατορική/γαστρονομική κοινότητα της χώρας όσο και για την πόλη των Αθηνών, γι’ αυτό και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης τίμησε τον κορυφαίο σεφ με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών. Βραβεία, τέλος, απένειμαν η συνιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος.

αννη ηλιοπούλου
Η συνιδιοκτήτρια του «Αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου

Ακόμη, στο πλαίσιο της τελετής βραβεύτηκε από το «Αθηνόραμα» –διά χειρός του συνιδιοκτήτη και επικεφαλής της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων, Διονύση Κούκη– ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης για τη συμβολή του στην ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας, ενώ απονεμήθηκε και το Βραβείο Κοινού 2020 στο εστιατόριο Hasika του Ρεθύμνου. Την τελετή παρουσίασε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Ραντεβού και πάλι σε έναν χρόνο!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ