Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2019: Αυτά είναι τα τοπ εστιατόρια στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2019: Αυτά είναι τα τοπ εστιατόρια στην Αθήνα [εικόνες]

Tudor Hall

Με το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου να ανακηρύσσεται καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας για το 2019 κορυφώθηκε η γαστρονομική κούρσα των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας του περιοδικού Αθηνόραμα.

Ενας θεσμος που καθιερώθηκε από πέρυσι και έχει ως σκοπό την ανάδειξη της εθνικής μας κουζίνας σε όλες τις μορφές της, από την κλασική και τοπική μέχρι τις σύγχρονες, δημιουργικές της τάσεις.
Το πειραιώτικο εστιατόριο του σεφ Λευτέρη Λαζάρου διατήρησε την πρωτιά για δευτερη χρονιά.

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2019 έγινε το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη σε μια βραδιά όπου αποθεώθηκαν οι ελληνικές γευστικές δημιουργίες.
Φετος απονεμήθηκαν συνολικά 65 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας τα οποία συγκέντρωσαν, από την γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος και του Alpha Guide, βαθμολογία από 14/20 έως και 16/20 ενώ τα βραβευμένα εστιατόρια είναι δέκα περισσότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Varoulko seaside, Το εμβληματικό εστιατόριο συνεχίζει δυναμικά την πορεία του με τη στενή συνεργασία του Λευτέρη Λαζάρου με τον Γιάννη Παρίκο, ανανεώνοντας κι εξελίσσοντας τη θαλασσινή του κουζίνα με νέες, κομψές δημιουργίες, φωτογραφία: http://varoulko.gr

Οπως αναφέρει το Αθηνόραμα φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά της «ανεξαρτητοποίησης» του θεσμού, μιας και μέχρι το 2017 η απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας γίνονταν στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων.
Από πέρυσι η ελληνική κουζίνα δεν έχει μόνο τη δική της τελετή απονομής για να τιμηθούν οι καλύτεροι εκφραστές της εθνικής μας γαστρονομίας, αλλά απέκτησε και μόνιμη έδρα, στην πιο ιδιαίτερη γαστρονομικά πόλη της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη.

Τις πρωτιές στην Αθήνα σημείωσαν τα παρακάτω εστιατόρια:

  • Πρώτο το Varoulko Seaside με 16/20 και ακολουθούν με
  • 15,5/20 Tudor Hall στο Σύνταγμα και  με
  • 15/20 Aleria στο Μεταξουργείο.

Ακόμη, στην Αθήνα, τρία εστιατόρια βραβεύτηκαν με 14,5/20:

  • Milos στο Hilton 
  • Παπαϊωάννου στον Πειραιά,
  • Τηλέμαχος Athens στην Πανεπιστημίου

και ακολουθούν με 14/20:

  • Αθήρι στον Κεραμεικό,
  • Ark στην Γλυφάδα,
  • Artisanal Lounge & Gardens στην Κηφισιά,
  • Βασίλαινας στα Ιλίσια,
  • The Zillers στην Μητροπόλεως,
  • Κρητικός στην Παλλήνη.
Tudor Hall, Η περίτεχνη σάλα του αριστοκρατικού εστιατορίου σε ύφος μπαρόκ και η βεράντα με το εκπληκτικό κάδρο του Παρθενώνα είναι η σκηνή δράσης για την ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών του Αλέξανδρου Κοσκινά
Aleria, Κομψότατο εστιατόριο με αριστοκρατική σπιτική αύρα, σε ένα από τα καλύτερα νεοκλασικά σπίτια του Μεταξουργείου. Η κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη διακρίνεται για τη φινέτσα της στις μείξεις των υλικών, φωτογραφία:aleria.gr

Για να απονεμηθούν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, η γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος χρειάστηκε να διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια σε όλη την επικράτεια, δοκιμάζοντας και βαθμολογώντας χιλιάδες πιάτα σε εστιατόρια και ταβέρνες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο μέχρι το Καστελόριζο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ