Αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για τα προβλήματα από την κακοκαιρία -Ευχές στην Ντόρα Μπακογιάννη | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για τα προβλήματα από την κακοκαιρία -Ευχές στην Ντόρα Μπακογιάννη

Πλημμύρα στον Κολωνό έφερε η κακοκαιρία «Μπάλλος»
Πλημμύρα στον Κολωνό έφερε η κακοκαιρία «Μπάλλος» / Φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ-EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία «Μπάλλος» ήταν έντονα και στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με την Αθήνα να μην αποτελεί εξαίρεση.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον Κολωνό και συγκεκριμένα από την Ακαδημία Πλάτωνος, όπου μετά τα έντονα φαινόμενα που πλημμύρισαν ολόκληρη την περιοχή, με σπίτια και δρόμους να καλύπτονται από νερό, μια γυναίκα βγήκε να κάνει... κανό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμος Αθηναίων ανέλαβε και ήδη έχει δρομολογήσει την κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή του Κολωνού, που αντιμετώπισε προβλήματα στην πρόσφατη κακοκαιρία, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας στην κριτική των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τις επιπτώσεις που είχε το πέρασμα του «Μπάλλου».

«Εμείς, είπε ο κ. Μπακογιάννης, δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και δεν κάνουμε ''παιχνίδι ευθυνών''». Σημείωσε ακόμη ότι έπεσε το 1/3 της βροχής ενός χρόνου, ενώ υπογράμμισε ότι, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, τέτοια φαινόμενα θα είναι όλο πιο συχνά και εντονότερα. Αυτά, πρόσθεσε, «ξεπερνούν μια δημοτική αρχή και τη θητεία της. Χρειάζεται ένας νέος σχεδιασμός για την Αθήνα και τις υποδομές της».

Οπως υπογράμμισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βασίλης Αξιώτης, το υπουργείο Υποδομών, μετά από αίτημα του δήμου στις αρχές του καλοκαιριού, του εκχώρησε την αρμοδιότητα της επικαιροποίησης της σχετικής αντιπλημμυρικής μελέτης της ΕΥΔΑΠ του 1998, καθώς και της κατασκευής του έργου.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι τον Αύγουστο εντάχθηκε στον Προϋπολογισμό σχετικός κωδικός με το ποσό των 5.000.000 ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί το έργο που ξεκινά σύντομα. Επίσης, είπε ότι εντός του 2021 έχουν καθαριστεί 5500 φρεάτια, εκ των οποίων τα 2500 μετά τον Ιούνιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο ο κ. Αξιώτης όσο και άλλοι συναρμόδιοι αντιδήμαρχοι αναφέρθηκαν και στην ετοιμότητα του μηχανισμού του δήμου, ο οποίος επιχειρούσε καθ' όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, όπου υπήρχε πρόβλημα.

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για «τριτοκοσμικές σκηνές» στην Αθήνα, που απέδειξαν «στην πράξη πόσο κούφιες ήταν οι διαβεβαιώσεις που έδινε η δημοτική αρχή περί δήθεν ετοιμότητάς της να υποδεχτεί τα καιρικά φαινόμενα. Το παραδοσιακό παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών υποτιμά τους δημότες και προσπαθεί να αποκρύψει συγκεκριμένες επιλογές της παράταξης του δημάρχου», είπε. Επίσης, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι μείωσε τον προϋπολογισμό για τον καθαρισμό των φρεατίων και τη συντήρηση του δικτύου των ομβρίων, «την ώρα που επιλέγει να ρίξει άλλα 3 εκατομμύρια στη ''μαύρη τρύπα'' της Πανεπιστημίου». Κάλεσε δε τη δημοτική αρχή «να συντονιστεί με τις ανάγκες της πόλης και να επανακαθορίσει τις προτεραιότητές της».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σοφιανός, υπογράμμισε πως όσα συνέβησαν στην Αθήνα αποτυπώνουν τις ευθύνες και τις «ιεραρχήσεις κυβέρνησης, δήμου, περιφέρειας. Οπου κι αν ρίξετε το μπαλάκι των ευθυνών, ΝΔ είναι» είπε, απευθυνόμενος στο δήμαρχο. Επίσης, τόνισε ότι «δεν ήταν μόνον ο Κολωνός. Πλημμύρισαν δρόμοι, έγινε καταρράκτης ο Λυκαβηττός», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Βασίλης Καπερνάρος, εκ μέρους της παράταξης «Αθήνα το Σπίτι μας», πρότεινε στη δημοτική αρχή να καλέσει και να ζητήσει από τους βουλευτές της Α' Αθηνών όλων των κομμάτων να ενεργοποιηθούν προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτών των προβλημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων και αυτοδιοίκησης για το πώς κτίστηκε η Αθήνα και στις ελλείψεις που έχει σε υποδομές αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου.

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε επίσης αναφορά και στο θέμα του Γηροκομείου Αθηνών, στο οποίο διορίστηκαν από το δικαστήριο ως προσωρινή διοίκηση τα μέλη που πρότεινε ο δήμος, τα οποία δεν προέρχονται μόνο από τη δημοτική αρχή αλλά και από άλλες παρατάξεις. Ωστόσο, τόνισε, ένα εξ αυτών, το οποίο είχε προταθεί από την «Ανοιχτή Πόλη», «άσκησε παρέμβαση ενάντια στην πρόταση του δήμου. Πρόκειται για πισώπλατη μαχαιριά» δήλωσε ο δήμαρχος, και κάλεσε τους εκπροσώπους της παράταξης να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος της Ανοικτής Πόλης, Ρήγας Αξελός, τόνισε ότι αμέσως αποδοκιμάστηκε η ενέργεια αυτή του συγκεκριμένου ατόμου, την οποία χαρακτήρισε «γελοία και απαράδεκτη».

Ευχές των δημοτικών παρατάξεων της Αθήνας στην Ντόρα Μπακογιάννη

Πάντως, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχε μόνο διαξιφισμούς, αλλά και ομοψυχία στο ζήτημα της υγείας που αντιμετωπίζει η Ντόρα Μπακογιάννη. Ολες οι δημοτικές παρατάξεις της Αθήνας ευχήθηκαν στον δήμαρχο να εξέλθει σύντομα νικήτρια η μητέρα του από τη μάχη που δίνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καλή δύναμη στον αγώνα για την υγεία που έχει να δώσει η μητέρα σας. Ευχόμαστε κάθε καλό για την ίδια και την οικογένειά της» είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης».

Τις ευχές τους προς την Ντόρα Μπακογιάννη και την οικογένειά της εξέφρασαν επίσης η εκπρόσωπος της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ» στη συνεδρίαση, Πόπη Γιαννοπούλου, και οι επικεφαλής των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Σοφιανός, «Αθήνα το σπίτι μας», Βασίλης Καπερνάρος, «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου.

Ο Κώστας Μπακογιάννης τούς ευχαρίστησε για τις θερμές ευχές τους, τι οποίες, είπε, θα μεταφέρει στη μητέρα του.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ανέφερε τα εξής: «Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για την αγάπη και τη στήριξη που μας δίνετε σήμερα. Η αγάπη σώζει. Και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ' όλους. Τη δίνει όλη της τη ζωή απλόχερα και τώρα που την παίρνει πίσω της είναι πολύτιμη. Εχει περάσει πολλά. Αλλά είναι και ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω, αληθινός βράχος. Μια κουβέντα μόνο προς όλους: Να εξετάζεστε, μη διστάζετε, η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να κάνει τη διαφορά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε τις θερμές ευχές του στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία, τόνισε, «έχει δώσει πολλές μάχες, πάντα με αξιοπρέπεια. Και ερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων μας, σας λέω ότι θα κερδίσει κι αυτή τη μάχη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ