Υβόννη Μπόσνιακ: Μένει σπίτι και φτιάχνει λαχταριστό κέικ καρότο -Βήμα βήμα η συνταγή - iefimerida.gr

Υβόννη Μπόσνιακ: Μένει σπίτι και φτιάχνει λαχταριστό κέικ καρότο -Βήμα βήμα η συνταγή

Υβόννη Μπόσνιακ: Μένει σπίτι και φτιάχνει το πιο λαχταριστό carrot cake!
Υβόννη Μπόσνιακ/Φωτογραφία: Instagram Yvonne Bosnjak
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Υβόννη Μπόσνιακ μένει σπίτι και φαίνεται πώς κι εκείνη το έχει ρίξει στην μαγειρική. Έτσι λοιπόν μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε ένα λαχταριστό κέικ καρότου που έγινε viral!

Μετά τα λαχταριστά ψωμάκια που έγιναν ανάρπαστα δείτε τη συνταγή για το πιο εύκολο και γευστικό carrot cake που έχετε φάει ποτέ..

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το κέικ θα χρειαστούμε:

  • 340 γρ. τριμμένο καρότο
  • 100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ άρωμα βανίλιας
  • 240 ml σπορέλαιο
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ σόδα μαγειρικής
  • 1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.γ κανέλα

Για την επικάλυψη κρέμας τυριού:

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.γ άρωμα βανίλιας
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 900 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σχηματίζουμε δυο φύλλα αντικολλητικό χαρτί σε κύκλο 0,22 cm και τα βάζουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια.

Τρίβουμε το καρότο και βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ, έπειτα τα αφήνουμε στο πλάι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, τη σόδα μαγειρικής, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα στο πλάι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε αργά αργά το λάδι.

Παίρνουμε το μπολ με τα στερεά υλικά και το τοποθετούμε και αυτό στο μίξερ, τα ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.

Με ένα κουτάλι προσθέτουμε το καρότο και τα καρύδια. Τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά.

Παίρνουμε το έτοιμο μείγμα και το μοιράζουμε στα δύο ταψάκια σε ίση ποσότητα ( περίπου 640γρ. ), έπειτα παίρνουμε τα ταψιά και τα χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας.

Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά.

Τα υλικά για την επικάλυψη κρέμας:

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το άρωμα βανίλιας στο μίξερ και βάζουμε την ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά. Αφού προσθέσουμε όλη τη ζάχαρη άχνη χτυπάμε για περίπου 3 με 4 λεπτά και μετά βάζουμε το τυρί κρέμα χτυπώντας το για 1 λεπτό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να κρυώσουν, μετά βγάζουμε τα κέικ από τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για περίπου 40 λεπτά.

Σε ένα στρογγυλό πιάτο τοποθετούμε το πρώτο μας κέικ και το καλύπτουμε με λιγότερο από το μισό της κρέμας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.

Μετά βάζουμε και το άλλο κομμάτι του κέικ και πάλι θα το καλύψουμε με λίγο λιγότερο από το μισό της κρέμας . Τελειώνουμε με την κρέμα γύρω-γύρω από το κέικ.

Δείτε και το βίντεο που ανέβασε η Υβόννη Μπόσνιακ

Λεπτό προς λεπτό το Carrot Cake...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υβόννη μπόζνιακ συνταγή Kέικ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ