Ένα συστατικό που δεν λείπει από το σπίτι φέρεται να χαρίζει νοστιμιά στο ψητό κρέας.
Ο λόγος για το ξίδι από κρασί ή μήλο, που φαίνεται να βελτιώνει τόσο τη γεύση όσο και την υφή του κρέατος που ψήνεται στη σχάρα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Diario Uno, λίγο ξίδι στο κρέας πριν το ψήσιμο στη σχάρα μπορεί να το μαλακώσει, βελτιώνοντας και τη γεύση. Αν μάλιστα προσθέσετε μερικά βότανα και μπαχαρικά, έχετε την τέλεια μαρινάδα.
Αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον μία ώρα ή, αν μπορείτε, όλο το βράδυ. Τα αρώματα θα εισχωρήσουν στο κρέας, μαλακώνοντας τις ίνες του.
Το ξίδι μπορεί να συνδυαστεί με το χτύπημα του κρέατος σε περίπτωση που το κομμάτι είναι πιο σκληρό.
Οι πολλαπλές χρήσεις του ξιδιού
Το ξίδι αποτελεί ένα πολυεργαλείο στο σπίτι, καθώς, εκτός από το φαγητό, έχει ένα σωρό άλλες χρήσεις, όπως:
- Καθαρίζει επιφάνειες και απολυμαίνει σκεύη.
- Προστίθεται στο νερό όταν βράζετε αυγά, κάνοντας την αφαίρεση του τσοφλιού πιο εύκολη.
- Χρησιμοποιείται για το πλύσιμο λαχανικών.
- Μαζί με άλλα συστατικά, όπως η σόδα, αφαιρεί λεκέδες και οσμές.
- Με το ξίδι ραντίζονται πατάτες, προτού τηγανιστούν, προκειμένου να γίνουν πιο τραγανές και χρυσαφένιες.