Ένα συστατικό που δεν λείπει από το σπίτι φέρεται να χαρίζει νοστιμιά στο ψητό κρέας.
Ο λόγος για το ξύδι από κρασί ή μήλο, που φαίνεται να βελτιώνει τόσο τη γεύση όσο και την υφή του κρέατος που ψήνεται στη σχάρα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα diariouno, λίγο ξύδι στο κρέας πριν το ψήσιμο στη σχάρα μπορεί να το μαλακώσει, βελτιώνοντας και τη γεύση. Αν, δε, προσθέσετε μερικά βότανα και μπαχαρικά, έχετε την τέλεια μαρινάδα.
Αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον μία ώρα ή αν μπορείτε όλο το βράδυ. Τα αρώματα θα εισχωρήσουν στο κρέας μαλάκώνοντάς τις ίνες του.
Το ξύδι μπορεί να συνδυαστεί με το χτύπημα του κρέας, σε περίπτωση που το κομμάτι είναι πιο σκληρό.
Οι πολλαπλές χρήσεις του ξυδιού
Το ξύδι είναι ένα «πολυεργαλείο» στο σπίτι, καθώς εκτός από το φαγητό, έχει ένα σωρό άλλες χρήσεις.
- Καθαρίζει επιφάνειες και απολυμαίνει σκεύη
- Προστίθεται στο νερό, όταν βράζετε αυγά, κάνοντας την αφαίρεση του τσοφλιού πιο εύκολη.
- Χρησιμοποιείται για το πλύσιμο λαχανικών.
- Μαζί με άλλα συστατικά, όπως η σόδα, αφαιρεί λεκέδες και οσμές.
- Με το ξύδι ραντίζονται πατάτες, πριν τηγανιστούν, προκειμένου να γίνουν πιο τραγανές και χρυσαφένιες.