Πώς θα φτιάξεις το τέλειο αυγό ποσέ -Βραβευμένος σεφ μοιράζεται τις συμβουλές του, το υλικό που απορρίπτει - iefimerida.gr

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο αυγό ποσέ -Βραβευμένος σεφ μοιράζεται τις συμβουλές του, το υλικό που απορρίπτει

Αυγό ποσέ, Φωτογραφία: Shutterstock
Αυγό ποσέ / Φωτογραφία: Shutterstock
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Τη μέθοδο για τέλεια αυγά ποσέ αποκάλυψε σεφ με αστέρι Michelin, καθώς και το πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι.

Ο σεφ Πολ Φόστερ, ιδιοκτήτης εστιατορίου, έχει δουλέψει με αυγά «κάθε μέρα της καριέρας του» και αναμφίβολα ξέρει πώς να τα φτιάχνει σωστά.

Όπως είπε στο British Lion Egg, για το καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο τα πιο φρέσκα αυγά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυγά ποσέ: Το υλικό που χρησιμοποιούν πολλοί χωρίς να υπάρχει λόγος

Κι ενώ οι περισσότεροι μπορεί να πιστεύουν πως το ξύδι είναι ένα απαραίτητο συστατικό για να βγει τέλειο το ποσέ αυγό σας, διότι θεωρούν πως το οξύ βοηθά στην πήξη της πρωτεΐνης, ο σεφ δεν συμφωνεί.

Όπως εξηγεί: «Κρατήστε το νερό λίγο κάτω από το σημείο βρασμού, χωρίς να κοχλάζει πολύ, και θα πετύχετε ένα όμορφα τρυφερό αυγό χωρίς να χρειαστείτε ξύδι».

Βίντεο με τη διαδικασία για τέλεια αυγά ποσέ

Μάλιστα, ο σεφ Πολ Φόστερ είχε μοιραστεί στο παρελθόν ένα βίντεο στο λογαριασμό του στο TikTok που έδειχνε βήμα-βήμα τη διαδικασία παρασκευής του τέλειου αυγού ποσέ. Όπως λέει, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, λίγο αλάτι και το πιο φρέσκο αυγό.

Αφού βάλεις το αυγό στο νερό, πρέπει να ρυθμίσεις ένα χρονόμετρο για δύο λεπτά - όταν χτυπήσει, ελέγχεις εάν χρειάζεται λίγο ακόμα μαγείρεμα. Αν όχι, το βγάζεις από την κατσαρόλα και το τοποθετείς πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίσει το νερό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως λέει: «Μια κατσαρόλα με νερό. Μην προσθέσετε ξύδι. Ό,τι κι αν σας λένε, δεν το χρειάζεστε. Μια πρέζα αλάτι, ένα όσο το δυνατόν πιο φρέσκο αυγό -σε θερμοκρασία δωματίου-, βάλτε το σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα πιο νερουλά μέρη από το ασπράδι.

»Μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και είναι αρκετά βαθιά, χαμηλώστε τη θερμοκρασία λίγο κάτω από το σημείο βρασμού. Δώστε μια ανατάραξη. Δεν χρειάζεται να το ανακατέψετε δυνατά ούτε να δημιουργήσετε δίνη».

Εξήγησε ότι ο σκοπός του ανακατέματος είναι να δημιουργηθεί κίνηση, ώστε το αυγό να μην κολλήσει στην κατσαρόλα και να βοηθήσει την πρωτεΐνη να δέσει έτσι ώστε να «γυρίσει όμορφα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυγό ποσέ αυγό ξύδι κατσαρόλα σεφ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ