Το SMS που έφερε κοινή εμφάνιση Μέγκαν-Κέιτ-Γουίλιαμ-Χάρι, ενώ στο Μπαλμόραλ δεν είπαν ούτε «γεια» -Παρασκήνιο - iefimerida.gr

Το SMS που έφερε κοινή εμφάνιση Μέγκαν-Κέιτ-Γουίλιαμ-Χάρι, ενώ στο Μπαλμόραλ δεν είπαν ούτε «γεια» -Παρασκήνιο

Πρίγκιπας Γουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, πρίγκιπας Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ
Πρίγκιπας Γουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, πρίγκιπας Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ/ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εικόνα των δύο αδελφών μαζί, πριγκίπων Γουίλιαμ και Χάρι, το Σάββατο ξάφνιασε. Μετά από 2,5 χρόνια καβγάδων, διαφωνιών αλλά και δημοσίων προκλήσεων από τον Χάρι, η ένωση αυτή έμοιαζε κάπως αναπάντεχη.

Πρίγκιπας Γουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, πρίγκιπας Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνέβη, όμως, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. «Ενωμένοι στη θλίψη» έγραφαν τα βρετανικά ΜΜΕ, που θεωρούσαν αδιανόητη την εικόνα των τεσσάρων, Γουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ.

Στο Μπαλμόραλ, Γουίλιαμ και Χάρι δεν αντάλλαξαν κουβέντα

Μάλιστα, η κοινή εμφάνιση των τεσσάρων ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη συνάντηση Γουίλιαμ και Χάρι στο Μπαλμόραλ ενώ η γιαγιά τους είχε πεθάνει, κατά την οποία δεν αντάλλαξαν κουβέντα.

Η επιδείνωση της υγείας της 96χρονης μονάρχη ήταν ξαφνική, με τον Κάρολο να αποτελεί το μόνο από τα παιδιά ή τα εγγόνια της που κατάφερε να βρεθεί στο πλευρό της πριν πεθάνει.

Όπως περιγράφει η Daily Mail, στο κάστρο του Μπαλμόραλ όπου έσπευσε η βασιλική οικογένεια καθώς πέθαινε η Ελισάβετ, τα δύο αδέλφια δεν αντάλλαξαν κουβέντα μεταξύ τους. Γουίλιαμ και Κάρολος πήγαν στο σπίτι του βασιλιά στο Μπίρκχολ στη Σκωτία, ενώ ο Χάρι έμεινε με την υπόλοιπη οικογένεια στο Μπαλμόραλ το βράδυ της Πέμπτης. Κατόπιν έγινε γνωστό ότι, με παρέμβαση του Καρόλου, δεν είχε πάει στο Μπαλμόραλ και η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία ήθελε να πάει στο κάστρο αλλά δεν της επετράπη, καθώς θα μαζευόταν αυστηρά η στενή οικογένεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Μπαλμόραλ, μάλιστα, έγιναν δύο διαφορετικά δείπνα εκείνο το βράδυ. Το ένα ήταν για τον νέο βασιλιά και τον διάδοχό του, το άλλο ήταν για την υπόλοιπη οικογένεια

Πώς έγινε η κοινή εμφάνιση Χάρι-Μέγκαν, Γουίλιαμ-Κέιτ

Η κοινή εμφάνιση του Σαββάτου έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Γουίλιαμ, ο οποίος πιστεύει ότι η οικογένεια πρέπει να είναι ενωμένη σε αυτό τη συγκυρία, μετά τον χαμό της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πρίγκιπας Γουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, πρίγκιπας Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ

Του έστειλε ένα SMS και μια ενδεικτική ώρα συνάντησης. «Συνέβη πολύ γρήγορα - αξιοσημείωτο πραγματικά αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είδαν ο ένας τον άλλον στη Σκωτία» δήλωσε άνθρωπος του Παλατιού. Η πηγή πρόσθεσε ότι δεν έγινε κατόπιν εντολής του πατέρα τους. Να σημειωθεί ότι η κοινή εμφάνιση άργησε κατά 45 λεπτά, κάτι που ενδεχομένως δείχνει ότι υπήρχε κάποια διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο αδελφών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πρίγκιπας Γουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, πρίγκιπας Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ

Αφού επί 45 λεπτά μίλησαν με πολίτες και είδαν τα λουλούδια και τα αφιερώματα στη μνήμη της βασίλισσας, και οι τέσσερις μπήκαν στο ίδιο αυτοκίνητο και, με τον Γουίλιαμ να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο τιμόνι, κατευθύνθηκαν προς το Long Walk με κατεύθυνση το Frogmore Cottage, το σπίτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι σχέσεις των δύο βελτιώθηκαν. Η Sun αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι μια πηγή του Παλατιού δήλωσε: «Σίγουρα δεν βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση με την κηδεία του Φίλιππου, όταν ο Γουίλιαμ και ο Χάρι δεν περπατούσαν δίπλα-δίπλα. Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει, αλλά δεν είναι τόσο έντονος ο θυμός και μπορούν να συνυπάρξουν.

Αλλά η προχθεσινή εμφάνιση πραγματικά δεν αλλάζει τίποτα. Είναι η ίδια κατάσταση όπως στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, όταν ο Γουίλιαμ και ο Χάρι έβαλαν στην άκρη τις διαφορές τους και στήριξαν ο ένας τον άλλον και τις οικογένειές τους εκείνη τη στιγμή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εξακολουθεί να υπάρχει μια μεγάλη αίσθηση δυσπιστίας στον αέρα και για να διαλυθεί αυτή πρέπει να υπάρξει κάποια κίνηση συμφιλίωσης εκ μέρους εκείνων που κάνουν τον περισσότερο θόρυβο. Μέχρι να γίνει αυτό, ίσως δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουν τα πράγματα περαιτέρω».

Πρίγκιπας Γουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, πρίγκιπας Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ
Πρίγκιπας Γουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, πρίγκιπας Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ

Δίπλα-δίπλα πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ;

Αυτό συμβαίνει καθώς η βασιλική οικογένεια προσπαθεί να παρουσιάσει ένα ενιαίο μέτωπο κατά την περίοδο του εθνικού πένθους, καθώς προσπαθούν να παραμερίσουν τις διαφορές τους για το γενικότερο καλό μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' στο Μπαλμόραλ την Πέμπτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ οι ρυθμίσεις για την εξόδιο ακολουθία είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, η Sun αναφέρει ότι γίνονται συζητήσεις και είναι πιθανό Γουίλιαμ και Χάρι να στέκονται δίπλα-δίπλα κατά τη διάρκεια της πομπής.

Αυτό θα σηματοδοτούσε μια σημαντική βελτίωση της σχέσης τους - στην κηδεία του παππού τους, πρίγκιπα Φίλιππου τον περασμένο Απρίλιο, το ζευγάρι χωρίστηκε από τον ξάδερφό τους Πίτερ Φίλιπς.

Έτσι, όπως γράφουν σήμερα τα βρετανικά ΜΜΕ, δεν είναι απίθανο την επόμενη Δευτέρα να δούμε μαζί, δίπλα-δίπλα τον Γουίλιαμ με τον Χάρι πίσω από το φέρετρο της αγαπημένης τους γιαγιάς.

Λίγες ημέρες αφότου ο πρίγκιπας της Ουαλίας πρόσφερε στον αδελφό του «κλάδο ελαίας» προσκαλώντας τον σε μια βόλτα για να συναντήσει τους πενθούντες έξω από το Ουίνδσορ, το Παλάτι εξετάζει κατά πόσον θα μπορούσαν να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ποια μορφή θα πάρει η ανακωχή στην κηδεία της βασίλισσας τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου μένει να φανεί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πρίγκιπας Άντριου θα διαδραματίσει επίσης βασικό ρόλο, παρά τις αντιπαραθέσεις των τελευταίων ετών.

Ο δούκας της Υόρκης, ο οποίος έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση λόγω των δεσμών του με τον παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν, αναμένεται να συμμετάσχει κανονικά στις εκδηλώσεις τιμής για τη βασίλισσα, με βασιλικές πηγές να λένε ότι απλώς δεν υπάρχει περίπτωση να αποκλειστεί.

Ωστόσο, παρά αυτή τη φαινομενική... αναστολή περιορισμών, φαίνεται ότι δεν υπάρχει πλέον τρόπος να επιστρέψει στη δημόσια ζωή, καθώς τόσο ο βασιλιάς όσο και ο πρίγκιπας της Ουαλίας είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι δεν θα έχει επίσημο ρόλο κατά τη διάρκεια της βασιλείας τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ