Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του έφτασε και ένα νέο drinking trend που έχει γίνει viral στα social media και κυρίως στο TikTok.
Πρόκειται για ένα δροσερό αλλά και πικάντικο ποτό που οι χρήστες δεν μπορούν να του αντισταθούν με τίποτα και το δοκιμάζουν μανιωδώς.
Το jalapeno wine ή αλλιώς κρασί με χαλαπένιος είναι ένα δροσερό λευκό κρασί σερβιρισμένο με φέτες καυτερής πράσινης πιπεριάς. Δεν είναι ακριβώς καινούργια ιδέα αλλά κάνει θραύση στο Διαδίκτυο, χάρη στους θαυμαστές του που μοιράζονται την λατρεία τους γι' αυτό στο TikTok.
Τι είναι αυτό το νέο trend και πώς φτιάχνεται
Αν και οι λάτρεις του κρασιού ίσως δυσκολευτούν να αποδεχτούν την προσθήκη πιπεριάς, ακόμη και παγωμένης, που αλλοιώνει τη γεύση του κρασιού δίνοντας μια πιο καυτερή νότα, όσοι αναζητούν μια ανατρεπτική πινελιά στο αγαπημένο τους ποτό δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τη γεύση του.
Κάποιος το αποκάλεσε «αλλαγή παιχνιδιού», ενώ ένας άλλος παραδέχτηκε ότι ίσως να μην μπορέσει ποτέ ξανά να απολαύσει ένα ποτήρι Sauvignon Blanc χωρίς την παγωμένη πιπεριά.
Η Τεξανή Γκρέις Ραμαζάν δήλωσε στο TikTok: «Φοβάμαι πως δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να πιω το sauvignon μου με τον ίδιο τρόπο», προσθέτοντας ότι είναι «το ποτό του καλοκαιριού, επειδή ήταν τόσο εύκολο».
Είναι επίσης οικονομικό, καθώς απαιτεί μόνο ένα απλό μπουκάλι λευκό κρασί και μία ή δύο πιπεριές χαλαπένιο, που συνήθως κοστίζουν λιγότερο από 1 ευρώ.
Τα τελευταία χρόνια, διάφορα ποτά έχουν γνωρίσει τη λεγόμενη «δόξα του καλοκαιριού», με το ρετρό ιταλικό αγαπημένο ποτό Aperol Spritz να σημειώνει τεράστια δημοτικότητα.
Παράλληλα, ένα ακόμη ποτό του παρελθόντος, το πορτοκαλί κρασί, στο οποίο οι φλούδες των σταφυλιών ζυμώνονται μαζί με το κρασί, δίνοντάς του ένα κεχριμπαρένιο χρώμα, είχε επίσης τη δική του στιγμή και συνεχίζει να είναι δημοφιλές ως εποχιακό απεριτίφ.
Ωστόσο, ενώ τα περισσότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ απαιτούν λίγη περισσότερη προσπάθεια η προσθήκη μερικών φετών καυτερής πιπεριάς από την κατάψυξη στο ποτήρι είναι πανεύκολη.
Σύμφωνα με ειδικούς, οι λάτρεις του ποτού μπορούν να ενισχύσουν τη γεύση προσθέτοντας πρώτα το χαλαπένιο και στη συνέχεια ρίχνοντας από πάνω το παγωμένο κρασί.
Η Βρετανίδα TikToker @Traveltothefridge ανέφερε ότι η τάση είναι ιδανική για όσους θέλουν μια πιο απλή εκδοχή του δημοφιλούς κοκτέιλ spicy margarita, το οποίο συνδυάζει μάνγκο και χυμό λάιμ, με τεκίλα, triple sec και σιρόπι τσίλι.
Η influencer, η οποία συνδύασε την πιπεριά με ένα Sauvignon Blanc, έγραψε: «Αυτό το κόλπο είναι πραγματικά αλλαγή παιχνιδιού. Πάντα ήμουν φαν των spicy margaritas, αλλά πλέον είμαι επίσημα φαν του spicy κρασιού!».
Οι φέτες πιπεριάς όταν είναι παγωμένες διασφαλίζουν ότι η καυτερή γεύση δεν θα είναι υπερβολική, σύμφωνα με τους φαν του κρασιού με χαλαπένιο, προσθέτοντας πως το αποτέλεσμα είναι μια «ζεστή» καυτερή νότα και όχι κάτι που καίει.
Ωστόσο, όσοι προτιμούν μια πιο «καυτή» εμπειρία έχουν δοκιμάσει και άλλες παραλλαγές, όπως να ζυμώσουν τις πιπεριές μέσα στο μπουκάλι του κρασιού, κάτι που, όπως λένε, οδηγεί σε πολύ πιο έντονη πικάντικη γεύση.
Κάποιοι αφαιρούν και τους σπόρους της πιπεριάς για να μειώσουν την ένταση του καψίματος.