Ο Γκόρντον Ράμσεϊ στην Αθήνα -Δοκιμάζει σουβλάκι, τσακώνεται με οδηγούς στο κέντρο, κορνάρει και φωνάζει [βίντεο] | ΖΩΗ | iefimerida.gr

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ στην Αθήνα -Δοκιμάζει σουβλάκι, τσακώνεται με οδηγούς στο κέντρο, κορνάρει και φωνάζει [βίντεο]

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ τρώει σουβλάκι στην Αθήνα
Ο Γκόρντον Ράμσεϊ τρώει σουβλάκι στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ βρέθηκε στην Αθήνα για τη νέα του εκπομπή, όπου παρουσιάζει τα γαστρονομικά μυστικά της χώρας μας, και δεν δίστασε να δοκιμάσει κοκτέιλ ελληνικής σαλάτας, φυσικά σουβλάκι, ενώ έτρεξε και στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο διάσημος Βρετανός σεφ, έχοντας για παρέα τον Ιταλό συνάδελφό του Τζίνο ντ’ Ακάμπο και τον Γάλλο μετρ εστιατορίων Φρεντ Σιριέ, επισκέφθηκε την Κρήτη, όπου ενθουσιάστηκε με τον κόκορα με χυλοπίτες, τη Σαντορίνη, όπου η κυρία Κατίνα βρήκε το φαγητό του αλμυρό, αλλά και τα Μετέωρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθως, η παρέα των τριών κατέληξε στην Αθήνα, την πατρίδα της δημοκρατίας, όπως λέει χαρακτηριστικά σε ένα από τα βίντεο. Αφού επισκέφθηκαν το Μοναστηράκι, την Ακρόπολη, το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατέληξαν τελικά σε ένα σουβλατζίδικο, με τον Ιταλό σεφ να αποκαλεί το σουβλάκι, κεμπάπ, κάτι που εξαγρίωσε τον Έλληνα συνάδελφό τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο σεφ που συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ «Gordon, Gino & Fred Go Greek» εξερευνά τις γαστρονομικές απολαύσεις της Ελλάδας μαζί με τους φίλους του, τον σεφ Gino D'Acampo και τον μετρ ξενοδοχείων Fred Sirieix.

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ με τους φίλους του, έτοιμοι για έναν αγώνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο
Ο Γκόρντον Ράμσεϊ με τους φίλους του, έτοιμοι για έναν αγώνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Ενθουσιασμένος με την ΑΘήνα ο Γκόρντον Ράμσεϊ

Το ταξίδι λοιπόν την Αθήνα ξεκινά με μία βόλτα στο Μοναστηράκι, όπου παρακολουθούν μια ομάδα νεαρών χορευτών που χορεύουν συρτάκι, με τον Ντ’ Ακάμπο και τον Σιριέ να ενθουσιάζονται τόσο που θέλουν να δοκιμάσουν κι αυτοί. Ακολούθως, χαζεύουν ανοιχτήρια σε σχήμα φαλλού και αστειεύονται όταν ο Ιταλός σεφ τους λέει ότι η πεθερά του τού ζητά πάντα από τα ταξίδια του έναν πλάστη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπαίνοντας στο παλιό βαν με το οποίο ταξιδεύουν, ο Γκόρντον Ράμσεϊ αρχικά τρομάζει λίγο από το πώς οδηγούν οι κάτοικοι της Αθήνας -«ωχ Θεέ μου, τι κάνει», ακούγεται να λέει-, αλλά στη συνέχεια λέει πως είναι ενθουσιασμένος με την αρχαία Ιστορία της πόλης αλλά και τα απίστευτα εστιατόριά της.

Σε κάποιο σημείο, και μετά από αναταράξεις με την οδήγηση του Ράμσεϊ, σταματούν με αλάρμ για ένα γρήγορο σουβλάκι στο γνωστό σουβλατζίδικο του Κώστα, στο κέντρο της Αθήνας, με τα αυτοκίνητα να τους κορνάρουν γιατί έχουν κλείσει το δρόμο. «Δεν έχω πού να παρκάρω», ακούγεται να φωνάζει στους άλλους οδηγούς ο Γκόρντον Ράμσεϊ, που του κορνάρουν χωρίς έλεος... Αναλύοντας τα απλά, όπως λένε, συστατικά του και τη νοστιμιά του, ο Σιριέ καταλήγει πως τελικά είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα. «Είναι πολύ νόστιμο» ακούγεται να λέει ο Ράμσεϊ, με τους συμπαρουσιαστές του να διαμαρτύρονται για τον τρόπο που οδηγεί. «Δεν μπορούμε να φάμε έτσι, είναι σαν να είμαστε πάνω σε ένα άλογο».

Ακολουθεί η βόλτα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου και οι τρεις δείχνουν μαγεμένοι από την ομορφιά και το μεγαλείο του σταδίου. Την ξενάγηση έχει αναλάβει η Μαρία Πολύζου, η Ολυμπιονίκης που πριν από μερικές ημέρες κατήγγειλε ότι τη βίασε ο πατέρας της, σε ηλικία 11 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τρεις διάσημοι φίλοι δεν μπορούν να αντισταθούν και αποφασίζουν να τρέξουν, με τον ξεκαρδιστικό Τζίνο ντ’ Ακάμπο, ο οποίος φορά ένα κοντό ροζ σορτς, να λέει πως δεν έχει σημασία η νίκη αλλά το στιλ.

Η διαφωνία για το σουβλάκι Vs κεμπάπ

Ώρα όμως για φαγητό, με την ομάδα των τριών να αποφασίζει να γευτεί και πάλι σουβλάκι σε σουβλατζίδικο στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Ο Ντ’ Ακάμπο όμως, κάνει το λάθος να αποκαλέσει το σουβλάκι «κεμπάπ», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Έλληνα συναδέλφου του, που με τη σειρά του τον αποκαλεί «pizza boy». Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξουν σε διαγωνισμό για το ποιος θα φτιάξει το καλύτερο σουβλάκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη μία είναι ο Γκόρντον Ράμσεϊ με τον Ντ’ Ακάμπο και από την άλλη οι δύο σεφ του σουβλατζίδικου, με τους πρώτους να χρησιμοποιούν για το δικό τους πιάτο χοιρινή κοιλιά, μάραθο, τραγανιστή πέτσα χοιρινού, γιαούρτι και ξύσμα λεμονιού.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το «The Clumsies», ένα από τα πιο γνωστά μπαρ της Αθήνας, με παραρτήματα στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, ενώ έχει χαρακτηριστεί, όπως επισημαίνει ο Γκόρντον Ράμσεϊ, το τρίτο καλύτερο στον κόσμο. Τι δοκιμάζουν όμως εδώ στην Αθήνα; Κοκτέιλ ελληνικής σαλάτας!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το ταξίδι στην Αθήνα κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους τρεις διάσημους φίλους!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ