Το άγνωστο γιαπωνέζικο τρικ για να μην αισθανθείς δυσφορία και φούσκωμα στο εορταστικό τραπέζι - iefimerida.gr

Το άγνωστο γιαπωνέζικο τρικ για να μην αισθανθείς δυσφορία και φούσκωμα στο εορταστικό τραπέζι

Εορταστικό τραπέζι
Εορταστικό τραπέζι /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων θέλουμε να απολαμβάνουμε τα πάντα στο έπακρο, το φαγητό, τα γλυκά, το ποτό, τη μουσική, τη διασκέδαση και ό,τι άλλο μας κάνει να περνάμε καλά.

Οι γευστικές απολαύσεις μάλιστα πηγαίνουν για πολλούς χέρι-χέρι με τις γιορτές: Από κουτιά με χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, ξηρούς καρπούς και αλμυρά σνακ, μέχρι το ίδιο το κυρίως πλουσιοπάροχο δείπνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και πολλές φορές το φούσκωμα και η δυσφορία έρχονται ως συνέπεια της καλοπέρασης αλλά και της υπερβολής στο εορταστικό τραπέζι. Πώς μπορεί λοιπόν κάποιος να τα αποφύγει;

Τι λέει το ιαπωνικό ρητό για το φαγητό και τη δυσφορία

Ευτυχώς υπάρχει ένα ιαπωνικό ρητό που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να διώξουμε το φούσκωμα για τα καλά, και είναι απίστευτα απλό να το κάνουμε πράξη.

Αυτό το ιαπωνικό κόλπο απαιτεί να τρως προσεκτικά καθώς απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου λιχουδιές κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Εάν καταφέρεις να το κάνεις αυτό, θα μπορέσεις να μειώσεις το άβολο φούσκωμα από το οποίο υποφέρεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εν λόγω ρητό είναι το «hara hachi bu» και μεταφράζεται σε «φάε μέχρι να χορτάσεις στο 80%». Το νόημα είναι πολύ απλό, τρως όταν πεινάς, αλλά μόλις χορτάσεις, κάνε μια παύση και μην συνεχίσεις απλώς επειδή το φαγητό είναι εκεί μπροστά σου.

Σύμφωνα με το BBC, «η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να προκαλέσει πρόσθετο στρες στο πεπτικό σύστημα», το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και την ενόχληση που το συνοδεύει.

Τι αναφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας) εξηγεί ότι το φούσκωμα προκαλείται συχνότερα από την περίσσεια αερίων στο στομάχι και ότι ορισμένα τρόφιμα, όπως το λάχανο ή τα επεξεργασμένα τρόφιμα με ζάχαρη, μπορούν να το επιδεινώσουν, όπως και η κατανάλωση πολύ μεγάλων γευμάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συστήνουν να τα αλλάζεις με μικρότερα αλλά πιο τακτικά γεύματα εάν αντιμετωπίζεις τακτικά άβολο φούσκωμα - συμβουλή που μοιάζεη με το ιαπωνικό κόλπο.

«Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στην απόλαυση της στιγμής και του φαγητού», εξηγεί το BBC, «τρώγοντας μόνο όταν πεινάτε και σταματώντας όταν είστε χορτασμένοι. Αυτό επιτρέπει στο πεπτικό σας σύστημα να λειτουργεί αποτελεσματικά, έτσι είναι λιγότερο πιθανό να αισθάνεστε δυσφορία».

Αυτή η αρχή της διατροφής μέχρι το 80% είναι επίςης ένας από τους βασικούς κανόνες της «Δίαιτας της Μπλε Ζώνης», δηλαδή των συνηθειών διατροφής που ακολουθούν οι κάτοικοι σε πέντε περιοχές του κόσμου όπου έχει καταγραφεί μακροζωϊα των κατοίκων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χριστούγεννα Φαγητό τρικ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ