Τρεις τροφές που οι διαβητικοί τύπου 2 πρέπει να βάλουν στο πιάτο τους - iefimerida.gr

Τρεις τροφές που οι διαβητικοί τύπου 2 πρέπει να βάλουν στο πιάτο τους

διαβήτης
© Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια χρόνια πάθηση που σχετίζεται με την αδυναμία του σώματος να χρησιμοποιήσει σωστά την ινσουλίνη ή να παράγει αρκετή, με αποτέλεσμα την αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Η παχυσαρκία, η ανεπαρκής σωματική δραστηριότητα και το οικογενειακό ιστορικό διαβήτη είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη τύπου 2. Η υιοθέτηση, ωστόσο, μίας ισορροπημένης διατροφής, άσκησης και ενδεχομένως φαρμακευτικής αγωγής, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη διαχείριση της κατάστασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ειδικοί του Diabetes Food Hub, μίας διαδικτυακής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία, με σκοπό να παρέχει πρακτική υποστήριξη σε άτομα που ζουν με διαβήτη ή προδιαβήτη, προτείνουν μια απλή και αποτελεσματική μέθοδο για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2 μέσω της διατροφής, γνωστή ως «Διαβητικό Πιάτο».

Πώς είναι το «Διαβητικό Πιάτο»

Πρόκειται για έναν εύκολο τρόπο να ακολουθούν όσοι πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 ένα υγιεινό τρόπο διατροφής που συνδυάζει λαχανικά, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να ζυγίζουν κάθε τροφή.

Σύμφωνα με τις οδηγίες τους, ένα πιάτο 23 εκατοστών πρέπει να χωρίζεται σε τρία μέρη:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μισό πιάτο γεμίζει με μη αμυλούχα λαχανικά, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, μανιτάρια, πιπεριές, καρότα, αγγούρι, ντομάτα, κολοκύθα, και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ελάχιστη επίδραση στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, και πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Το ένα τέταρτο του πιάτου πρέπει να περιλαμβάνει άπαχες πρωτεΐνες, όπως κοτόπουλο, ψάρι, αυγά, γαλοπούλα, τυρί, φασόλια, τόφου και ξηρούς καρπούς.

Το υπόλοιπο τέταρτο καλύπτεται από τροφές με υδατάνθρακες, όπως δημητριακά ολικής άλεσης, πατάτες, όσπρια, φρούτα και γαλακτοκομικά. Η σωστή ποσότητα αυτών βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου μετά το φαγητό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαβήτης Διατροφή σάκχαρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ