Οι 10 πιο επικές ταβέρνες σε Κίμωλο, Μύκονο, Μήλο και άλλα αγαπημένα νησιά των Κυκλάδων [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι 10 πιο επικές ταβέρνες σε Κίμωλο, Μύκονο, Μήλο και άλλα αγαπημένα νησιά των Κυκλάδων [εικόνες]

10 αγαπημένες ταβέρνες σε 10 αγαπημένα νησιά
Ταβερνάκια σε αγαπημένα μας νησιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος, με πανέμορφα μέρη, ιδιαίτερα τοπία και μαγευτικά νησιά, που κάθε καλοκαίρι αποτελούν πόλο έλξης για ντόπιους και τουρίστες. Έτσι και φέτος σαλπάρουμε για τα ελληνικά νησιά για βουτιές σε καταγάλανα νερά, αλλά και φρέσκο ψάρι, θαλασσινά και παραδοσιακά μαγειρευτά. Σε ποιες ταβέρνες λοιπόν «βουτάμε» για τα πιο νόστιμα πιάτα;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας, που ενδεχομένως επισκεφθείτε ή βρίσκεστε ήδη εκεί για να γνωρίσετε από κοντά την ομορφιά τους. Τώρα ξέρετε και σε ποιο ταβερνάκι να κατευθυνθείτε για ένα λουκούλλειο γεύμα.

Το Κύμα, Κίμωλος

Οι λάτρεις του ψαριού και των λοιπών θαλασσινών μεζέδων δεν υπάρχει περίπτωση να απογοητευτείτε στην Κίμωλο. Γραφικότατο ταβερνάκι που ξεχωρίζει, το Κύμα, σερβίρει φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά πλάι στο κύμα.

Μερίδα φιλέτο φρέσκου ψαριού με βραστά λαχανικά σε σάλτσα κακαβιάς, μπαρμπούνια, σκορπίνα, φρέσκια ψητή καραβίδα, γαριδομακαρονάδα ούζου με κρέμα γάλακτος, κριθαρότο με κολοχτύπα, γαριδομακαρονάδα με ντομάτα και βασιλικό, είναι κάποια από τα πιάτα που ξεχωρίζουν στον κατάλογο. Από τις καλύτερες επιλογές το Κύμα!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χταποδοσαλάτα με πλιγούρι και καραμελωμένο κρεμμύδι.
Χταποδοσαλάτα με πλιγούρι και καραμελωμένο κρεμμύδι.

Πού: Κύμα Ψάθη, Κίμωλος, Τηλέφωνο: 2287051001

Medousa, Μήλος

Οι παραδοσιακές γεύσεις της μηλέϊκης κουζίνας εναρμονίζονται πλήρως με τη φιλοσοφία της Μέδουσας και το απέραντο γαλαζοπράσινο τοπίο που απλώνεται μπροστά σας σε μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Μήλου, τα Μανδράκια. Εδώ πρωταγωνιστές είναι τα θαλασσινά σε ένα γαστρονομικό ταξίδι που συνδυάζει την εμπειρία και των πέντε αισθήσεων. Αξέχαστες εμπειρίες με θέα τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, ακούγοντας τον παφλασμό των κυμάτων .

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύ καλές επιλογές που δεν θα σας απογοητεύσουν είναι το μοναδικό καπνιστό χέλι με συνοδεία φάβας, ο ξιφίας σουβλάκι, τα παραδοσιακά τυροπιτάκια της Μήλου, το ψητό χταπόδι αλλά και οι φλογέρες με λιαστή ντομάτα και τυρί.

Πού: Medusa Cafe - Restaurant, Μανδράκια Μήλος, Τηλέφωνο: 2287 023670

Nikolas Taverna, Μύκονος

Σταθερή αξία μετά από τόσα χρόνια στην Μύκονο καθώς λειτουργεί, στην παραλία «Αγία Άννα - Παράγκα», από το 1967.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, την οποία άνοιξε αρχικά ο Νικόλας Νταχτιλίδης και η σύζυγός του Κατερίνα, με πολύ μεράκι και επιθυμία για ποιοτικό σπιτικό φαγητό. Την παράδοση συνέχισε η κόρη τους Άννα, η οποία με τη σειρά της παραδόθηκε στον γιο της Νικόλα, μαζί με όλες τις γνώσεις άριστης ποιότητας υπηρεσιών. Η ιδέα της ταβέρνας παρέμεινε αμετάβλητη κατά τη διάρκεια των 3 γενεών και αντικατοπτρίζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

Φρέσκα παραδοσιακά πιάτα όπως γεμιστά, λαζάνια, φασόλια, μακαρόνια, μοσχάρι κοκκινιστό, μουσακάς, τη διάσημη κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου και πολλά άλλα. Επιπλέον, στην παρακείμενη βιτρίνα του καταστήματος μπορείτε να βρείτε κρύες σαλάτες και ορεκτικά, που μπορείτε να επιλέξετε, και να απολαύσετε σε λίγα μόλις λεπτά. Όλα τα λαχανικά είναι φρέσκα κομμένα από το οικογενειακό κτήμα, το οποίο βρίσκεται στο Σκαλάδο της Μυκόνου. Όλα τα κρέατα που σερβίρονται στην ταβέρνα είναι από ντόπιους παραγωγούς ενώ ο Νικόλας θα σας δείξει τα ψάρια που ψάρευε το προηγούμενο βράδυ καθώς επίσης την καλύτερη μέθοδο μαγειρέματος για κάθε είδος επειδή έχει τεράστια γνώση στα θαλασσινά. Επίσης, αν είστε τυχεροί, μπορεί να δοκιμάσετε τη μοναδική ψαρόσουπα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Nikolas Taverna, Παράγκα Μύκονος, Τηλέφωνο: 2289 025264

Μουράγιο, Αμοργός

Βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού στα Κατάπολα και είναι η πιο διάσημη ταβέρνα της Αμοργού καθώς μετράει 41 χρόνια λειτουργείας.

Από τα σπεσιαλιτέ του Μουράγιου είναι η αστακομακαρονάδα, και η κακαβιά, πιάτα που δεν θα τα βρείτε εύκολα αλλού και μάλλον θα πρέπει να τηλεφωνήσετε για να σας κρατήσουν μερίδα γιατί εξαφανίζονται. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε φρέσκα ψάρια, μπαρμπούνια, σαργούς, φαγκριά αλλά και αθερίνα, χταπόδι, καλαμάρια όλα από Αμοργιανούς ψαράδες, δροσερές σαλάτες και πλούσια ποικιλία μαγειρευτών (μουσακά, παστίτσιο, παπουτσάκια, κεφτέδες, διάφορα λαδερά, φάβα, παραδοσιακό «πατατάτο») θα σας καταπλήξουν.

Φωτογραφία: instagram georgevlahavas
Φωτογραφία: instagram georgevlahavas
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Μουράγιο, Κατάπολα Αμοργός, τηλέφωνο: 2285 071011

Αξιώτισσα, Νάξος

Αν ο δρόμος σας σας έχει βγάλει στη Νάξο, πρέπει να δοκιμάσετε πιάτα από την Αξιώτισσα, ένα γαστρονομικό στέκι στο Καστράκι με φήμη μεγάλη και κουζίνα ακόμα μεγαλύτερη.

Λειτουργεί τα τελευταία 21 χρόνια και οι πρώτες ύλες είναι από το μποστάνι των ιδιοκτητών. Γι' αυτό και δεν υπάρχει πιάτο στην Αξιώτισσα που να μην είναι νόστιμο. Κατσικάκι που λιώνει στο στόμα, γεμιστό μπιφτέκι από τα καλύτερα που έχετε φάει, φέτα σαγανάκι με μέλι, γεμιστά κολοκυθάκια είναι κάποια από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάστε. Οπωσδήποτε όμως πρέπει να κάνετε κράτηση πριν πάτε, γιατί δεν βρίσκετε εύκολα τραπέζι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Αξιώτισσα, Καστράκι Νάξου, Τηλέφωνο: 2285 075107

Το Τσικάλι, Σίφνος

Πρόκειται για μια πραγματικά αυθεντική ταβέρνα. Και πώς να μην είναι άλλωστε αφού βρισκόμαστε στο νησί του Τσελεμεντέ και της απαράμιλλης ομορφιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εν λόγω ταβέρνα βρίσκεται στην άκρη της παραλίας Βαθύ και πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, που σερβίρει τυρί και κρέας που παρασκευάζονται και εκτρέφονται από τη δική τους φάρμα στο νησί. Το υπέροχο κατσικάκι κατσαρόλας, καθώς και η ρεβυθάδα ξυλόφουρνου, αποτελούν τις σπεσιαλιτέ της ταβέρνας. Η ελληνική σαλάτα είναι φρέσκια, ο μουσακάς θεϊκός, ενώ θα πρέπει να φροντίστε να κάνετε χώρο για κάτι γλυκό: σπιτική λεμονόπιτα καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα ελαφριά και πλούσια.

Πού: Το Τσικάλι, Βαθύ Σίφνος, Τηλέφωνο: 2284 071150

Το Μπαλκόνι του Αιγαίου, Ανδρός

Στην Ανδρο, το νησί των καπεταναίων, ξεχωρίζει το «Μπαλκόνι του Αιγαίου» στο Απροβάτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σπιτικά μαγειρευτά, υπέροχη θέα. Κόκορας κρασάτος με σπιτικά ζυμαρικά, ψητό γουρουνόπουλο σκέτο λουκούμι αλλά και η φημισμένη φουρτάλια της Ανδρου. Το ψωμί είναι δικό τους και φτιάχνεται καθημερινά από την αεικίνητη γιαγιά Μαρία ενώ και οι σαλάτες φτιάχνονται με λαχανικά από το περιβόλι τους.

Πού: Μπαλκόνι του Αιγαίου, Άνω Απρόβατο, τηλ: 22820 42064, από €15 το άτομο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταβέρνα Λάμπη, Πάτμος

Μια από τις πιο ξακουστές παραλίες της Πάτμου είναι η Λάμπη στα βορειοανατολικά του νησιού με τα πολύχρωμα βότσαλά της.

Κάτι που κάνει τη Λάμπη να ξεχωρίζει για έναν ακόμη λόγο είναι η ομώνυμη ταβέρνα που βρίσκεται στην παραλία όπου πρωταγωνιστής είναι το ψάρι. Με την παράδοση να κρατάει από το 1958 η ταβέρνα Λάμπη συνεχίζει να σερβίρει φρέσκα πιάτα σε τραπεζάκια επάνω σε βότσαλα.

Φρέσκο χταπόδι, αστακός, συναγρίδες, κολοχτύπες αλλά και καλοψημένα κρεατικά όπως απίθανα μπιφτέκια στη σχάρα. Σπεσιαλιτέ η τούρτα μελιτζάνα, οι κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί και το σαγανάκι φλαμπέ με κονιάκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Ταβέρνα Λάμπη, παραλία Λάμπη, Πάτμος, τηλέφωνο: 22470 31490

Η ταβέρνα της Χαρούλας, Πάρος

Στο γραφικό χωριό της Πάρου, την Μάρπησσα, η ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα της ταβέρνας η κ. Χαρούλα Πατέλλη με καταγωγή από το νησί της Ηρακλειάς, ξεκίνησε τη μαγειρική το 1977 και επικεντρώθηκε κυρίως στις γνήσιες ελληνικές γεύσεις τις οποίες σερβίρει μέχρι σήμερα.

Μαραθόπιτα, σουφλέ λαχανικών, μπιφτέκι προβατίνα, υπέροχη μακαρονάδα με κιμά, είναι κάποια από τα πιάτα που ξεχωρίζουν και θα σας θυμίσουν το φαγητό από τα χεράκια της γιαγιάς σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι τυχαίο ότι την ταβέρνα της Χαρούλας έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς αρκετοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, αθλητές και ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων και η Μόνικα Μπελούτσι.

Πού: Η ταβέρνα της Χαρούλας, Μάρπησσα Πάρου, Τηλέφωνο: 2284 041440

Το Θαλασσάκι, Τήνος

Κυριολεκτικά επάνω στο κύμα, σε μια αμμουδιά στα Υστέρνια βρίσκεται το Θαλασσάκι που έχει μεγάλο και φανατικό κοινό.

Φωτογραφία: Instagram voltastinpoli
Φωτογραφία: Instagram voltastinpoli

Τα πιάτα είναι εμπνευσμένα από την παραδοσιακή κουζίνα σε ένα μοναδικό πάντρεμα με τη μοντέρνα χρησιμοποιώντας προϊόντα και ζαρζαβατικά από το μποστάνι της σεφ, Αντωνίας Ζάρπα. Ο κατάλογος με το μενού πλούσιος και γευστικός. Ψητά λαχανικά, μύδια με ούζο, γαρίδες ψητές, ψάρι ημέρας στον ατμό, μπακαλιάρος με σάλτσα τομάτα, μπακαλιάρος με αγκινάρες, μπακαλιάρος στη σχάρα μαριναρισμένος, μπακαλιάρος με ρεβύθια και πόσα άλλα ακόμη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Το Θαλασσάκι, Υστέρνια, Τήνος, Tηλέφωνο: 2283 031366

Καλόφεγγο, Κουφονήσια

Στο Πορί στα Κουφονήσια έχει και ένα μοντέρνο ταβερνάκι, το Καλόφεγγο, το οποίο σερβίρει πειραγμένη ελληνική κουζίνα με πανέμορφη θέα και νοστιμότατα πιάτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαλαρή μουσική, λίγα και καταπληκτικά πιάτα και θάλασσα σε απόσταση 50 μέτρων. Τσιγαριστά χόρτα με ταλαγάνι, μαυρομάτικα με χταπόδι και οπωσδήποτε ταραμοσαλάτα.

Πού: Καλόφεγγο, Κουφονήσια, Τηλέφωνο: 693 7641805

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταβέρνα Φαγητό νησία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ