Η ταβέρνα της Χαρούλας: Το γραφικό στέκι των διασήμων στη Μάρπησσα της Πάρου όπου έφαγε η Μόνικα Μπελούτσι [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ταβέρνα της Χαρούλας: Το γραφικό στέκι των διασήμων στη Μάρπησσα της Πάρου όπου έφαγε η Μόνικα Μπελούτσι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή της Μόνικα Μπελούτσι να γευματίσει μαζί με την παρέα της στην ταβέρνα «Χαρούλα» στη Μάρπησσα, το οποίο έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς αρκετοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, αθλητές και ηθοποιοί.

Στο γραφικό χωριό της Πάρου την Μάρπησσα, η ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα της ταβέρνας η κ. Χαρούλα Πατέλλη με καταγωγή από το νησί της Ηρακλειάς, ξεκίνησε τη μαγειρική το 1977 και επικεντρώθηκε κυρίως στις γνήσιες ελληνικές γεύσεις. Η ίδια, μιλώντας στο iefimerida.gr αναφέρεται σε μερικές πτυχές της ζωής της, τους διάσημους που κατά καιρούς έχουν επισκεφθεί το εστιατόριο της, αλλά και στην πρόσφατη επίσκεψη της Μόνικα Μπελούτσι:

«Το εστιατόριο το λειτουργώ από το 1977, όταν έβγαλα τραπέζια στην πλατεία της Μάρπησσας και αρχίσαμε να μαγειρεύουμε. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι δικά μας. Εκτρέφουμε δικά μας ζώα και καλλιεργούμε τα δικά μας λαχανικά. Ο καθένας μπορεί να απολαύσει το χωριό, την ελληνική φιλοξενία και την υπέροχη θέα».

Οι προσωπικότητες που έχουν περάσει από την ταβέρνα της Χαρούλας την οποία λειτουργεί μαζί με τον άνδρα της και τους γιους της, δεν είναι λίγες, καθώς πολιτικοί όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Μανώλης Γλέζος, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, τραγουδιστές όπως η Χαρούλα Αλεξίου, αλλά και αθλητές όπως ο Θοδωρής Παπαλουκάς έχουν περάσει προκειμένου να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά της.

Για την επίσκεψη της Μόνικα Μπελούτσι, η κ. Χαρούλα αναφέρει: «Την έφεραν φίλοι της, Γάλλοι και Ελληνες επειδή είχε ζητήσει να δοκιμάσει παραδοσιακά ελληνικά φαγητά. Εφαγε καλογεράκι (μελιτζάνα με κρέας, τυρί και ντομάτα), κατσίκι λεμονάτο, κόκορα κοκκινιστό, σουβλάκι, γεμιστά, μουσακά και παστίτσιο. Ηθελε αυτή και η παρέα της να δοκιμάσει λίγο από όλες τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις», δηλώνει.

Η ζωή της κ. Χαρούλας δεν ήταν πάντα ευχάριστη καθώς η ίδια και η οικογένεια της πέρασαν αρκετές δυσκολίες, με αποτέλεσμα εν τέλει η ίδια να γίνει η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου του Κώστα Μουρσελά «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» το οποίο μάλιστα της το έχει αφιερώσει.

Τέλος, μιλώντας και για την οικονομική κρίση και κατά πόσο έχει επηρεάσει τον τουρισμό, η ίδια δηλώνει πως οι Ελληνες τουρίστες έχουν «εξαφανιστεί» από την Πάρο και πως πλέον οι περισσότεροι είναι Γάλλοι και Αυστριακοί.

Η κ. Χαρούλα με τον Γιώργο Παπανδρέου

Με τον Μανώλη Γλέζο

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης στην ταβέρνα της Χαρούλας

Με τον Θοδωρή Παπαλουκά

Με την Χαρούλα Αλεξίου

Η αφιέρωση του κ. Μουρσελά στην κ. Χαρούλα για το βιβλίο του «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά»

Η κ. Χαρούλα... εν ώρα δράσης στην κουζίνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ