Sukibayashi Jiro: Πώς τo καλύτερο εστιατόριο σούσι στον κόσμο έχασε σε... μια νύχτα τα 3 αστέρια Michelin | TRAVEL | iefimerida.gr

Sukibayashi Jiro: Πώς τo καλύτερο εστιατόριο σούσι στον κόσμο έχασε σε... μια νύχτα τα 3 αστέρια Michelin

O Ιάπωνας σεφ Γίρο Όνο και ο γιος του ετοιμάζουν τα καλύτερα σούσι στον κόσμο
O Ιάπωνας σεφ Γίρο Όνο και ο γιος του ετοιμάζουν τα περιβόητα σούσι τους / Φωτογραφία: Wikimedia Commons
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε το 2014 το εστιατόριο Sukibayashi Jiro στο Τόκιο, είπε ότι δεν είχε ξαναδοκιμάσει στη ζωή του καλύτερο σούσι.

Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ είχε λατρέψει το Chutoro, ένα λιπαρό, πανάκριβο κομμάτι τόνου που ετοίμασε ο σεφ Γίρο Ονο– που έγινε διάσημος ανά την υφήλιοι από το ντοκιμαντέρ του Netflix “Jiro Dreams of Sushi”.

O  Μπαράκ Ομπάμα με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε στο  Sukibayashi Jiro , το καλύτερο εστιατόριο σούσι του κόσμου, στο Τόκιο, τον Απρίλιο του 2014.
Ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε στο Sukibayashi Jiro , το καλύτερο εστιατόριο σούσι του κόσμου, στο Τόκιο, τον Απρίλιο του 2014 / Φωτογραφία αρχείου: Wikipedia<br>
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και δεν ήταν μόνον ο Ομπάμα που γεύθηκε τις δημιουργίες του καλύτερου εστιατορίου σούσι στον κόσμο, αλλά και αστέρες της showbiz όπως η τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι και ο Αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν από το 2007 που το Sukibayashi Jiro κέρδισε τα πρώτα τρία αστέρια Michelin και διατηρούσε μέχρι σήμερα.

Ο οδηγός Michelin, ωστόσο, αποφάσισε τώρα να του τα αφαιρέσει. Κι ο λόγος δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του σούσι, ούτε με κάποια παράβαση των υγειονομικών διατάξεων, αλλά όπως είπε εκπρόσωπός του οδηγού, επειδή το εστιατόριο δεν είναι πλέον ανοιχτό στο κοινό. «Πληροφορηθήκαμε ότι το Sukibayashi Jiro δεν δέχεται πλέον κρατήσεις από το ευρύ κοινό. Έτσι δεν ανταποκρίνεται πλέον στα κριτήριά μας», ανέφερε. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο είχε χάσει τα τρία αστέρια του κι ένα άλλο εστιατόριο, το Sushi Saito.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

94 ετών σήμερα ο σούσι -μάστερ σεφ Γίρο Όνο σερβίρει από το 1965 ένα από τα καλύτερα σούσι στον κόσμο και μάλιστα μύησε στα μυστικά της τέχνης του και τον γιο του Γιοσικάζου, που διευθύνει ένα άλλο εστιατόριο, που έχει τιμηθεί με δύο αστέρια Michelin. Για να βρει, όμως, κάποιος θέση στο μικρό εστιατόριο των 24 ατόμων του Γίρο Όνο, στο υπόγειο ενός κτιρίου γραφείων, δίπλα στο μετρό, είναι πλέον πολύ δύσκολη υπόθεση. Οι πελάτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πληρώσουν τουλάχιστον 40.000 γιεν (κάπου 333 ευρώ) για το μενού του και είτε θα πρέπει να είναι τακτικότατοι θαμώνες, ή να έχουν διασυνδέσεις, ή να κάνουν κράτηση μέσω της ρεσεψιόν ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Στην ιστοσελίδα του Sukibayashi Jiro αναφέρεται ότι υπάρχει αυτή την περίοδο έντονο πρόβλημα με τις κρατήσεις. Κι αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα. Ευτυχώς, όμως, για εκείνους που έχουν παχιά πορτοφόλια και λατρεύουν το σούσι, που υπάρχουν άλλα 226 εστιατόρια στο Τόκιο, που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin…

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ