Ο Ομπάμα έφαγε στην Ιαπωνία το καλύτερο σούσι του κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Ομπάμα έφαγε στην Ιαπωνία το καλύτερο σούσι του κόσμου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 23 Απριλίου ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε την επίσημη περιοδεία του στην Ασία, με πρώτο σταθμό την Ιαπωνία. Εγκαινίασε την επίσκεψή του με ένα ασυνήθιστο δείπνο στο μετρό του Τόκυο, όπου βρίσκεται το διασημότερο εστιατόριο σούσι της Ιαπωνίας.


Ο Aμερικανός πρόεδρος, με τον Ιάπωνα πρόεδρο Σίνζο Αμπε και την πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ιαπωνία Καρολίν Κένεντι, πήγαν για φαγητό στον διάσημο σεφ Γίρο Ονο, 88 ετών, ο οποίος βρίσκεται στον Οδηγό Μισελέν για τα περιβόητα σούσι του. Το εστιατόριο ονομάζεται Sukiyabashi Jiro και βρίσκεται στο υπόγειο ενός κτιρίου γραφείων, δίπλα στο μετρό.
Πρόκειται για ένα πολύ μικρό εστιατόριο για 24 άτομα. Μπορεί κάποιος να φάει σε 15 λεπτά, ο λογαριασμός για κάθε άτομο στοιχίζει 300 ευρώ και πρόκειται πραγματικά για ένα από τα πιο ασυνήθιστα μέρη στον κόσμο για έναν αμερικανό πρόεδρο.
Ο σεφ Γίρο Ονο διευθύνει το εστιατόριο με σιδερένια πυγμή και η ιστορία του είναι εξίσου εκπληκτική: ξεκίνησε να μαγειρεύει σε ηλικία 7 ετών και σήμερα, 80 χρόνια αργότερα, διαλέγει τα προϊόντα ο ίδιος καθημερινά και μεταδίδει τις γνώσεις του στον διάδοχό του που είναι ο γιoς του Γιοσικάζου.
Εκεί μπροστά στα μάτια του δοκίμασε ο Aμερικανός πρόεδρος «το καλύτερο σούσι στον κόσμο», σύμφωνα με δήλωσή του. Αυτό το δείπνο μεταξύ ηγετών προκάλεσε πάταγο στην ιαπωνική πρωτεύουσα: ο δρόμος που οδηγεί στο εστιατόριο είχε κλείσει ερμητικά ώρες πριν. Οσο για τον Μπαράκ Ομπάμα αναγκάστηκε να υποκύψει στην ιαπωνική συνήθεια και να φάει τα σούσι του με τα χέρια και με μια μπουκιά. Στο μαγαζί του Γίρο Ονο σέβονται πολύ τις παραδόσεις.

Αυτός είναι ο 88χρονος σεφ:

Ο πατέρας σεφ και ο γιoς του διάδοχος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ