Netflix: Η νέα σειρά «The tailor» βασίζεται σε αληθινή ιστορία -Το δραματικό θρίλερ που έγινε μανία - iefimerida.gr

Netflix: Η νέα σειρά «The tailor» βασίζεται σε αληθινή ιστορία -Το δραματικό θρίλερ που έγινε μανία

Σκηνή από τη σειρά
@thetailornetflix
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Η νέα σειρά του Netfix, «The Tailor», που έχει σκαρφαλώσει στο ελληνικό top 10, βασίζεται σε αληθινά περιστατικά.

Στις 2 Μαΐου η τουρκική παραγωγή «The Tailor» ανέβηκε στην πλατφόρμα του Netflix, βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και έχει καταφέρει να έχει σταθερή παρουσία στο ελληνικό top 10. Αξίζει να αναφέρουμε πως στον αρχικό προγραμματισμό της μίνι σειράς, η οποία θα έπαιρνε τον τίτλο «Süslü Korkuluk», δηλαδή «Φανταχτερό σκιάχτρο», είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί από το TV8, αλλά τελικά βρήκε μια θέση στη γνωστή πλατφόρμα. Άλλωστε είχε όλα τα συστατικά της επιτυχίας: δυνατή πλοκή με ολοκληρωμένους χαρακτήρες, ανατροπές, γοητευτικό πρωταγωνιστή και φυσικά βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σειρά ακολουθεί τον Peyami Dokumaci, έναν νεαρό και διάσημο ράφτη που κληρονόμησε το ταλέντο και μια επιτυχημένη επιχείρηση από τον παππού του. Με τον θάνατο του παππού του, ο Peyami φέρνει τον πατέρα του Mustafa, που είναι το μεγαλύτερο μυστικό του και έχει μια παιδική ευφυΐα, στον πυρήνα της ζωής του στην Κωνσταντινούπολη και τώρα πρέπει να τον φροντίσει χωρίς να μάθει κανείς την αλήθεια. Τρέχοντας να ξεφύγει από την καταχρηστική σχέση της με τον Δημήτρη, η Εσβέτ εμφανίζεται μυστηριωδώς στη ζωή του Peyami και του Μουσταφά με τα δικά της μυστικά.

Η ψυχίατρος που έγινε συγγραφέας

Η τουρκική σειρά «The Tailor» έχει γραφτεί από την Gulseren Budayicioglu, η οποία πριν ασχοληθεί με τη συγγραφή ήταν ψυχίατρος. Κάνοντας τον παραπάνω συνειρμό, στη συγκεκριμένη σειρά βλέπουμε χαρακτήρες σκοτεινούς, ενώ όλη η υπόθεση βασίζεται στην περίπλοκη φύση των χαρακτήρων και στις σχέσεις τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί θεωρούν πως οι χαρακτήρες της σειράς είναι μείγμα ανθρώπων που έχει συναντήσει όλα αυτά τα χρόνια η συγγραφέας, όταν εργαζόταν ως ψυχίατρος.

The Tailor: Έχει σχέση το βιβλίο με τη σειρά του Netflix;

Το «The Tailor» βασίζεται εν μέρει σε αληθινή ιστορία. Αρχικά, η συγγραφέας έγραψε ένα βιβλίο και στη συνέχεια έγινε τηλεοπτικό σενάριο.

Η ιστορία προέρχεται από το τρίτο βιβλίο της Gulseren Budayicioglu με τίτλο «Hayata Don». Πολλά από τα μυθιστορήματά της που δημοσίευσε η ίδια έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλα έργα και φαίνεται ότι το «The Tailor» βασίζεται στο βιβλίο που είχε γράψει το 2011, το οποίο αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που ονομάζεται Ala.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάπως ασυνήθιστα, η σειρά διαφέρει αρκετά από το βιβλίο, αλλά φαίνεται ότι μεγάλο μέρος του «The Tailor» μπορεί να προήλθε από συναντήσεις που είχε η συγγραφέας με ασθενείς υπό τη φροντίδα της. Από την άλλη, η συγγραφέας διατηρεί ένα blog στον ιστότοπο της Hurriyet.

Μέσα από το blog μιλά για την εποχή που ήταν ψυχίατρος και χρησιμοποιεί επικοινωνίες από άτομα που μπορεί να έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Φαίνεται ότι ορισμένες από αυτές τις αλληλεπιδράσεις έχουν επηρεάσει πολλές πτυχές της τηλεοπτικής σειράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ