The Nurse: Η αληθινή ιστορία νοσοκόμας από τη Δανία που έγινε σειρά στο Netflix -Καταδικάστηκε για 4 ανθρωποκτονίες - iefimerida.gr

The Nurse: Η αληθινή ιστορία νοσοκόμας από τη Δανία που έγινε σειρά στο Netflix -Καταδικάστηκε για 4 ανθρωποκτονίες

The Nurse
The Nurse
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Η νέα σειρά του Netflix, The Nurse, βασίζεται στην αληθινή ιστορία Δανής νοσοκόμας, η οποία καταδικάστηκε για τρεις δολοφονίες και τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Λίγους μήνες πριν, το Netflix είχε βγάλει στην πλατφόρμα το καθηλωτικό θρίλερ «The good nurse», το οποίο βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, με πρωταγωνίστρια μια νοσοκόμα που υποπτεύεται ότι ο συνάδελφός της ευθύνεται για μια σειρά από μυστηριώδεις θανάτους ασθενών και ρισκάρει τη ζωή της για να αποκαλύψει την αλήθεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα σειρά, τεσσάρων επεισοδίων, μεταφέρει το κοινό πάλι σε ένα νοσοκομείο, αυτήν τη φορά στα περίχωρα της Δανίας, όπου δρούσε η Christina Airstrup Hansen μέχρι να ανακαλυφθεί η δράση της και να οδηγηθεί στη φυλακή.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η μίνι σειρά «The nurse» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα Kristian Corfixen.

The Nurse: Η υπόθεση της σειράς που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα

H σειρά μάς μεταφέρει πίσω από τους τοίχους ενός νοσοκομείου στα περίχωρα της Δανίας, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, ενώ υπάρχουν ελάχιστες αλλαγές στο προσωπικό. Ακολουθούμε την Pernille Kurzmann, τις πρώτες μέρες στη νέα της δουλειά ως νοσοκόμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια, σε σύντομο χρονικό διάστημα, γίνεται φίλη με τη γοητευτική και χαρισματική νοσοκόμα Christina Aistrup Hansen, η οποία αρχικά φαίνεται μοναδική στο είδος της: αγαπητή σε όλους, απίστευτη στη δουλειά της και πάντα πρώτη επί τόπου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, καθώς οι μέρες περνούν, η Pernille αρχίζει σιγά σιγά να βλέπει ότι η Christina μπορεί να κρύβει περισσότερα από αυτά που βλέπει κάποιος με την πρώτη ματιά. Έτσι, αποφασίζει ότι δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια σε αυτό που συμβαίνει μπροστά της και ταξιδεύει για να αποκαλύψει την αλήθεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αληθινή ιστορία πίσω από τη ζωή και τη δράση της νοσοκόμας

Η Christina Aistrup Hansen είναι μια Δανή, πρώην νοσοκόμα, που καταδικάστηκε για τρεις δολοφονίες και τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Το δικαστήριο στο Nykobing βρήκε αποδείξεις ότι η Hansen είχε δώσει σε άρρωστους και αδύναμους ασθενείς της θανατηφόρες δόσεις μορφίνης.

Η δίκη της πρώην νοσοκόμας είχε διαρκέσει 27 ημέρες και κλήθηκαν να καταθέσουν πάνω από 70 μάρτυρες. Εν τέλει, τον Μάιο του 2017 καταδικάστηκε για τρεις φόνους και κρίθηκε ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε τέσσερις υποθέσεις. Έχοντας αυτά τα δεδομένα, η ποινή της Hansen άλλαξε από ισόβια σε 12 χρόνια φυλάκιση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος που άλλαξε η ποινή, αν και υπήρχαν ακράδαντα στοιχεία, ήταν τα τεχνικά στοιχεία, που δεν ήταν αρκετά ισχυρά για να επιβεβαιώσουν την ετυμηγορία.

Το Νομικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο εξέτασε τις ιατρικές πληροφορίες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν δυνατό να είναι απολύτως βέβαιο ότι οι ενέσεις μορφίνης και διαζεπάμης ήταν οι άμεσες αιτίες θανάτου.

Εκτός από αυτές τις κατηγορίες, η Χάνσεν κρίθηκε ένοχη επειδή έδωσε στην ίδια την επτάχρονη κόρη της ισχυρό, συνταγογραφούμενο φάρμακο ύπνου, που είναι επικίνδυνο για τα παιδιά και κατάλληλο μόνο για ενήλικες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ιατροδικαστική ψυχολογική αξιολόγηση διαπίστωσε ότι η Χάνσεν έπασχε από ιστριονική διαταραχή προσωπικότητας. Ένα άτομο που πάσχει από αυτήν τη διαταραχή είναι σε θέση να κάνει ακραίες προσπάθειες ώστε να τραβάει για θετικούς λόγους την προσοχή πάνω της. Όλα αυτά, μαζί με τον ναρκισσισμό, οδηγούν το άτομο να κάνει πράξεις προς τους άλλους ώστε να μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η διαταραχή της προσωπικότητας της νοσοκόμας θεωρήθηκε ένα από τα κύρια κίνητρα πίσω από τις δολοφονίες.

Ο ίδιος είχε αναφέρει στο δικαστήριο: «Η κατηγορούμενη έχει τακτοποιήσει τον εαυτό της ως τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα σε ένα παράξενο έργο, όπου μεταχειρίζεται τους ασθενείς κατά βούληση. Αν και χαρακτηρίστηκε ''ικανή'', η ψυχιατρική έκθεση έδειξε ότι έχει μέτρια νοημοσύνη. Η Hansen χρησιμοποίησε την επαγγελματική της διορατικότητα με έναν βαθιά διεστραμμένο τρόπο, ο οποίος οδηγήθηκε από την ιστορική διαταραχή της προσωπικότητάς της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ