Πώς φτιάχνονται οι gourmet λιχουδιές σκύλων -Τις ζυμώνει pastry chef με γραβιέρα Τήνου και προσούτο Ευρυτανίας - iefimerida.gr

Πώς φτιάχνονται οι gourmet λιχουδιές σκύλων -Τις ζυμώνει pastry chef με γραβιέρα Τήνου και προσούτο Ευρυτανίας

Γυναίκα σκυλί γαλλικό bulldog
Η Φοίβη-Άννα Κρυστάλλη, pastry chef και ιδιοκτήτρια του brand Kyon που παράγει gourmet χειροποίητες λιχουδιές για σκυλιά, με τον σκύλο της τον Brody.
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Η pastry chef Φοίβη-Άννα Κρυστάλλη και ιδιοκτήτρια του brand Kyon μάς δείχνει στο εργαστήριό της πώς δημιουργούνται οι gourmet χειροποίητες λιχουδιές σκύλων -τα λεγόμενα treats- που ξετρελαίνουν τους τετράποδους φίλους μας. 

Τι σχέση έχουν η γραβιέρα Τήνου και το προσούτο Ευρυτανίας με ένα μπισκότο σκύλου σε σχήμα κόκαλου; Πώς θα κάνουμε τον σκύλο μας να μας παρακαλάει για να φάει παντζάρι, σπανάκι και καρότο; Τι δουλειά έχουν το γάλα καρύδας, η κανέλα Κεϋλάνης και το αγνό θυμαρίσιο μέλι στον πάγκο μιας pastry chef, με πτυχίο ζαχαροπλαστικής-αρτοποιίας, αλλά και Νομικής, η οποία δημιουργεί κάπου στα Ιλίσια γκουρμέ νοστιμιές για σκύλους;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Άρης παρακολουθεί μαγεμένος τα μπισκότα-νυχτερίδες της Kyon να ίπτανται γύρω του - Φωτογραφία:  Όλγα Αμηρίδου/The Dog Project.
Ο Άρης παρακολουθεί μαγεμένος τα μπισκότα-νυχτερίδες της Kyon να ίπτανται γύρω του - Φωτογραφία: Όλγα Αμηρίδου/The Dog Project.

Η Φοίβη-Άννα Κρυστάλλη υποδέχεται το iefimerida στο εργαστήριό της και μάς δείχνει πώς δημιουργούνται τα χειροποίητα treats της Kyon, ενός μοντέρνου, δημοφιλούς brand στα social media, που φημίζεται για τα γκουρμέ μπισκότα του για σκυλιά: λιχουδιές ελληνικής προέλευσης σε υπέροχα σχήματα, φτιαγμένα χωρίς συντηρητικά και χρωστικές, με αγνές πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα, όπως μπανάνα, προσούτο Ευρυτανίας, γραβιέρα Τήνου, χαρούπι, θυμαρίσιο μέλι, φυστικοβούτυρο, κουρκουμά κ.ά.

Gourmet χειροποίητα μπισκότα της Kyon.
Gourmet χειροποίητα μπισκότα της Kyon.

Μπήκαμε στο εργαστήριο

Ανεβαίνοντας τη Μιχαλακοπούλου, στο ύψος του Πύργου των Αθηνών, υπάρχει το εν λόγω εργαστήριο που παράγει γκουρμέ χειροποίητα μπισκοτάκια σκυλιών με τρόπο που δεν διαφέρει καθόλου από εκείνον που χρησιμοποιούν οι σεφ της υψηλής ζαχαροπλαστικής για να φτιάξουν τα εκλεκτά κρουασάν ή τα τραγανά τους μπισκότα. Το workshop της Kyon βρίσκεται στο ισόγειο ενός κτιρίου σε παράδρομο της Μιχαλακοπούλου. Με το που περνάς έξω από την πόρτα σε γραπώνει η γλυκιά μυρωδιά ενός καλοψημένου μπισκότου ή το άρωμα της κανέλας και της μπανάνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Dali περιμένει την επιβράβευσή του: ένα μπισκότο Kyon  - Φωτογραφία:  Όλγα Αμηρίδου/The Dog Project.
Ο Dali περιμένει την επιβράβευσή του: ένα μπισκότο Kyon - Φωτογραφία: Όλγα Αμηρίδου/The Dog Project.

Σε μια εποχή όπου το προζύμι έχει κατακτήσει για τα καλά το Instagram και οι φούρνοι έχουν μετατραπεί στο απόλυτο σημείο αναφοράς της πόλης, ένα εργαστήριο σαν αυτό που φουρνίζει μπισκότα για σκύλους, δεν μπορεί παρά να τραβήξει την προσοχή των social media. Έτσι, μέσα σε λίγα χρόνια, το ελληνικό brand Kyon έχει δημιουργήσει το δικό του ρεύμα και έχει γίνει γνωστό από στόμα σε στόμα (ή για να είμαστε ακριβείς από γαβ σε γαβ).

O πάγκος εργασίας στο εργαστήριο της Kyon, έτοιμος για να φτιάξουμε μπισκότα μπανάνας.
O πάγκος εργασίας στο εργαστήριο της Kyon, έτοιμος για να φτιάξουμε μπισκότα μπανάνας.

Πίσω από τη νησίδα ενός μοντέρνου εργαστηρίου μάς περιμένει η Φοίβη-Άννα Κρυστάλλη. Μια νεαρή pastry chef, που τη γνωρίζουμε από το καλαίσθητο και ενημερωμένο food blog paksisters.com που διατηρεί με την αδερφή της Αλεξάνδρα. Η Φοίβη-Άννα, αφού ολοκλήρωσε της σπουδές της στο τμήμα της Νομικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα σπουδάζοντας ζαχαροπλαστική και αρτοποιία στη Le Monde. Από μικρή τη γοήτευε η ενασχόληση με το φαγητό και ιδιαίτερα η ζαχαροπλαστική. Της άρεσε να φτιάχνει γλυκά και τη μάγευε η μυρωδιά της ζύμης που ψήνεται, κάνοντας στην κουζίνα του σπιτιού της το baking παιχνίδι, μια μικρή ιεροτελεστία που της έδινε χαρά και ενέργεια. Κάπως έτσι, μέσα από την αγάπη της για καθετί χειροποίητο και αγνό αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα brand που παράγει βιολογικές χειροποίητες νοστιμιές για σκυλιά -τα λεγόμενα treats.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Φοίβη-Άννα Κρυστάλλη με τον σκύλο της Brody  - Φωτογραφία:  Όλγα Αμηρίδου/The Dog Project.
Η Φοίβη-Άννα Κρυστάλλη με τον σκύλο της Brody - Φωτογραφία: Όλγα Αμηρίδου/The Dog Project.

«Η αγάπη μου για τη μαγειρική ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, ακριβώς το ίδιο συνέβη και με την αγάπη μου για τους τετράποδους φίλους μας», εξηγεί στο iefimerida η Φοίβη-Άννα Κρυστάλλη. «Αφού είχα ολοκληρώσει τις σπουδές μου στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής, ξεκίνησα ερασιτεχνικά να φτιάχνω διάφορες λιχουδιές στην κουζίνα του σπιτιού μου για τα δικά μου σκυλάκια. Το έκανα, αφενός, γιατί η αγάπη μου σε κάποιον εκφράζεται σίγουρα μέσα από τη μαγειρική και αφετέρου, γιατί, με μια μικρή έρευνα, είναι πολύ εύκολο κάποιος να διαπιστώσει πόσα συντηρητικά υπάρχουν στην πλειονότητα των προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά. Έχοντας, λοιπόν, ένα σκύλο που λατρεύει το φαγητό, ο οποίος όμως παράλληλα έχει αρκετά ευαίσθητο στομάχι, αποφάσισα να φτιάξω τα δικά μου treats με αγνά υλικά, φρέσκες πρώτες ύλες, για να μην του στερήσω τη χαρά της λιχουδιάς. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ενασχόληση μου με την παραγωγή παρασκευασμάτων για ζώα συντροφιάς, από κάτι πολύ προσωπικό που στη συνέχεια με την βοήθεια ειδικών πήρε μορφή. Nιώθω λοιπόν πως δίνω ένα κομμάτι της αγάπης μου για το δικό μου “παιδί”, το οποίο αποτελεί πηγή έμπνευσής μου σε όλο αυτό το ταξίδι, σε κάθε σκυλάκι που δοκιμάζει τις λιχουδιές μας».

O Hoyo δοκιμάζει τα μπισκότα της Kyon  - Φωτογραφία:  Όλγα Αμηρίδου/The Dog Project.
O Hoyo δοκιμάζει τα μπισκότα της Kyon - Φωτογραφία: Όλγα Αμηρίδου/The Dog Project.

Η αγάπη και επιβράβευση είναι η καλύτερη εκπαίδευση ενός σκύλου

Καθώς η Φοίβη-Άννα αναμειγνύει τα υλικά με τα οποία θα φτιάξουμε μαζί μπισκότα για σκυλάκια με μπανάνα, κανέλα Κεϋλάνης και θυμαρίσιο μέλι, συζητάμε για τo μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» στο τμήμα της Φιλοσοφικής του Καποδιστριακού, όπου πρόσφατα έγινε δεκτή. Παράλληλα, μιλάμε για τη σημασία του positive training στα σκυλιά και πόσο σημαντικά είναι τα treats -οι λιχουδιές- σε αυτή τη θετική εκπαίδευση των τετράποδων φίλων μας. Το positive training, καταρρίπτει τα τελευταία χρόνια όλες εκείνες τις παλαιωμένες, κακοποιητικές λανθασμένες μεθόδους τιμωρίας και αυστηρότητας απέναντι στα ζώα. Με τη βοήθεια εργαλείων όπως τα treats τα σκυλάκια γίνονται πιο ευτυχισμένα. Οι λιχουδιές κάνουν όλες αυτές τις εξωφρενικές μεθόδους με το τρίψιμο του χαρτού εφημερίδας που ακολουθούσαν κάποτε οι ιδιοκτήτες σκύλων, να δείχνουν μεσαιωνικές και ξεπερασμένες. «Οι λιχουδιές, τα treats είναι η απαραίτητη επιβράβευση για το positive training των σκυλιών, τα οφέλη της θετικής εκπαίδευσης είναι πολλά και το πιο σημαντικό είναι ότι δημιουργεί ψυχικά και σωματικά υγιή σκυλιά. Η Kyon, υποστηρικτής αυτής της φιλοσοφίας, αποτελεί σύμμαχο για τους εκπαιδευτές και την οικογένεια των σκύλων, καθώς κάνει τη δουλειά τους λίγο πιο εύκολη, λόγω του μεγέθους των treats».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tο φυστίκι δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε ένα μπισκότο, θέλει όλο το βάζο  - Φωτογραφία:  Όλγα Αμηρίδου/The Dog Project.
Tο φυστίκι δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε ένα μπισκότο, θέλει όλο το βάζο - Φωτογραφία: Όλγα Αμηρίδου/The Dog Project.

Ποιοτική, αγνή διατροφή και για τα σκυλιά 

Τη στιγμή που η γαστρονομία έχει αρχίσει διεθνώς να στρέφει την προσοχή της στην αγνή πρώτη ύλη, μεταφέροντας το πεδίο δράσης της από τον εντυπωσιασμό στη σωστή, υγιεινή διατροφή, αναζητώντας προϊόντα από μικρούς, καλούς παραγωγούς, ανάγοντας το μποστάνι μιας φάρμας σε πυρήνα της haute cuisine, τα αστικά κέντρα -και η Αθήνα, μάλιστα, ως μεσογειακή πόλη πρωτοστατεί σε αυτό- έχουν γεμίσει με μικρά μπιστρό, με γαστροκουτούκια, με γκουρμέ μπακάλικα, με farm-to-table εστιατόρια, με βιολογικά καφενεία, με ενημερωμένους φούρνους, που κάνουν τα καλά, φρέσκα υλικά πρωταγωνιστή. Έτσι, σε κάθε γειτονιά, όχι μονάχα στο πάντα ανήσυχο και πρωτοπόρο Κέντρο, βλέπουμε να ξεφυτρώνουν καφενεία που αλέθουν τους κόκκους του καφέ μπροστά σου ή μοντέρνα ταχυφαγεία που σου σερβίρουν brunch με αυγά από μικρά βιολογικά κοτέτσια. Σε αυτό το πλαίσιο, γιατί η ύπαρξη ενός εργαστηρίου, όπως αυτό της Kyon, που παράγει γκουρμέ χειροποίητα μπισκότα σκυλιών με αγνά υλικά να ακούγεται παράξενη; 

Ο Dali είναι ο μέγας γευσιγνώστης της Kyon, γνωστός μπον βιβάντ της Μιχαλακοπούλου, ξέρει από καλά treats  - Φωτογραφία:  Όλγα Αμηρίδου/The Dog Project.
Ο Dali είναι ο μέγας γευσιγνώστης της Kyon, γνωστός μπον βιβάντ της Μιχαλακοπούλου, ξέρει από καλά treats - Φωτογραφία: Όλγα Αμηρίδου/The Dog Project.

«Η φιλοσοφία μας κρύβεται πίσω από τις λέξεις, ποιότητα, φύση, αισθητική και αγάπη» λέει η η Φοίβη-Άννα Κρυστάλλη. «Πιστεύοντας βαθιά στην αξία και τα μακροχρόνια οφέλη μιας φυσικής, χειροποίητης και ποιοτικής διατροφής για το σκύλο μας, ζυμώνουμε και ψήνουμε λιχουδιές, με υλικά αγνά, τα οποία τα επιλέγουμε στην πλειονότητα τους από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε γενικότερα τα ελληνικά προϊόντα. Η Kyon natural pet products είναι made by Women, κάτι που θεωρούμε επίσης πως πρέπει να τονιστεί στη φιλοσοφία του brand. Χρησιμοποιούμε υλικά τα οποία είναι 100% κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, πιστεύουμε πως όπως προσφέρουμε απλόχερα αγάπη και προσοχή στα πρόσωπα που σημαίνουν κάτι για μας, έτσι και εδώ, στην Kyon, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε ακριβώς το ίδιο και στους σκύλους με τους οποίους όλοι εμείς έχουμε την ευλογία να μοιραζόμαστε τη ζωή μας. Στο πιστοποιημένο εργαστήριο μας, λοιπόν, δημιουργούμε με τα πιο εκλεκτά υλικά που η ελληνική φύση έχει να προσφέρει, αλλά και άριστης ποιότητας γαλακτοκομικά και αλλαντικά, λαχταριστές γεύσεις για τους αγαπημένους μας φίλους και τις συσκευάζουμε σε καλαίσθητες, γυάλινες και ανακυκλώσιμες συσκευασίες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα μικρό σαφάρι για αναζήτηση αγνών super foods

Όλα όσα βλέπω γύρω μου πάνω στον πάγκο εργασίας, τα αυγά, οι μπανάνες, η κανέλα, το θυμαρίσιο μέλι, είναι υλικά που θα χρησιμοποιούσαμε κάλλιστα για να φτιάξουμε σπιτικά μπισκότα που θα φάμε κι εμείς. Ο τρόπος με τον οποίο η Φοίβη-Άννα ζυμώνει το μείγμα, η λεπτότητα με την οποία βάζει το κουπάτ και δημιουργεί χριστουγεννιάτικα αστέρια από μπισκότο, η μυρωδιά από το επαγγελματικό μίξερ ή από το φούρνο, φέρνει ωραίες αναμνήσεις από ανέμελα παιδικά χρόνια, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όπου όλο το σπίτι μύριζε μπισκότο από τα γλυκά που φούρνιζε η μαμά ή γιαγιά. 

To ζυμάρι έτοιμο στον πάγκο για να κοπεί και να απλωθεί με τον πλάστη.
To ζυμάρι έτοιμο στον πάγκο για να κοπεί και να απλωθεί με τον πλάστη.

«Μία τυπική ημέρα παραγωγής ξεκινάει συνήθως στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στην οδό Ευριπίδου, από εκεί προμηθευόμαστε μεγάλο μέρος των πρώτων μας υλών, τις οποίες προτιμάμε να τα επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι για να είμαστε σίγουροι για τη φρεσκάδα και την υψηλή ποιότητά τους. Υστέρα, φτάνοντας στο εργαστήριό μας που βρίσκεται στην καρδιά του εμπορικού τμήματος της περιοχής των Ιλισίων, στην Πόντου 64, και το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις αναφορικά με τις ασφάλειες ποιότητας HACP και τους υγειονομικούς κανόνες που απαιτούνται, ξεκινάμε επίσημα η διαδικασία παραγωγής. Ανάλογα με τον κωδικό που έχουμε να εκτελέσουμε την εκάστοτε φορά αλλάζουν λίγο και τα βήματα. Για παράδειγμα στον κωδικό της μπανάνας θα ξεκινήσουμε από το ξεφλούδισμα των φρούτων, έπειτα θα αναμείξουμε τα υγρά υλικά μεταξύ τους και τα στερεά σε μία άλλη μπασίνα και στο τέλος θα τα ενώσουμε. Αφού αναδευτούν πολύ καλά τα υλικά, θα ανοίξουμε τη ζύμη με τον πλάστη, ομοιόμορφα. Θα κόψουμε τα μπισκότα σε σχήματα μικρού ή μεγάλου κόκαλου, νυχτερίδας κ.ά. και θα τα βάλουμε στο φούρνο περίπου για 30 λεπτά, στους 150 βαθμούς. Αφού κρυώσουν και φύγει η υγρασία, τοποθετούμε το βάζο μας στη ζυγαριά και αρχίζουμε να το γεμίζουμε με τις φρέσκες μας λιχουδιές. Ύστερα τοποθετούμε μπροστά και πίσω τις ετικέτες, από πάνω το αυτοκόλλητο ασφαλείας με την ημερομηνία λήξης και παραγωγής. Τέλος, είναι έτοιμα να τοποθετηθούν στην καμπάνα που κάνει κενό αέρος, με στόχο τη καλύτερη διατήρηση του προϊόντος» εξηγεί η Φοίβη-Άννα Κρυστάλλη.

Στάδια από τη διαδικασία παραγωγής: τα υλικά αναμειηβύονται στο επαγγελματικό μίξερ.
Στάδια από τη διαδικασία παραγωγής: τα υλικά αναμειηβύονται στο επαγγελματικό μίξερ.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν κάποιοι διατροφικοί κανόνες που ακολουθούνται για την παραγωγή των treats, αναρωτιέμαι; Πώς προκύπτουν οι δοσολογίες και τα συστατικά; «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμοι έξι γκουρμέ συνδυασμοί συστατικών και πολύ σύντομα ένα συμπλήρωμα διατροφής από έλαια με βασικό συστατικό το έλαιο κάνναβης, μπαίνει στο φαγητό του σκύλου και ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα, προσφέρει υγιές και λαμπερό τρίχωμα αφού είναι πλούσιο σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα».

Ο ξύλινος πλάστης με στένσιλ Kyon χρησιμοποιείται μόνο για τις ανάγκες της φωτογράφησης, καθώς στη διαδικασία παραγωγής των μπισκότων πάντα ο πλάστης είναι πλαστικός.
Ο ξύλινος πλάστης με στένσιλ Kyon χρησιμοποιείται μόνο για τις ανάγκες της φωτογράφησης, καθώς στη διαδικασία παραγωγής των μπισκότων πάντα ο πλάστης είναι πλαστικός.

«Οι κωδικοί μας έχουν δοκιμαστεί αμέτρητες φορές για να βγει το άρτιο αποτέλεσμα που έχουν σήμερα, με συμβουλές κτηνιάτρων αλλά και με εργαστηριακούς ελέγχους, άλλωστε φέρουν και τους ειδικούς αριθμούς έγκρισης από το αρμόδιο Υπουργείο από το τμήμα της κτηνιατρικής. Επιπλέον, δημιουργούμε εποχιακές συνταγές, με τα πιο φρέσκα υλικά κάθε εποχής του χρόνου. Οι φυσικότερες πρώτες ύλες και οι υπερτροφές της γης ενώνονται σε μια γευστική εμπειρία που θα σε βάλει στον πειρασμό να κλέψεις μερικά μπισκότα από το βαζάκι του σκύλου σου. Το ταξίδι μας, όμως, είναι ακόμη στην αρχή του. Αναζητούμε συνεχώς καινούργια υλικά και πειραματιζόμαστε με νέους συνδυασμούς για να προσφέρουμε ακόμη πιο πολλές επιλογές στον ουρανίσκο του πιστού μας φίλου. Οι σκύλοι μας αξίζουν το καλύτερο» συμπληρώνει η Φοίβη-Άννα Κρυστάλλη.

Στάδια παραγωγής για τα μπισκότα μπανάνας.
Στάδια παραγωγής για τα μπισκότα μπανάνας.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Άποψη από το μοντέρνο εργαστήριο της Kyon.
Άποψη από το μοντέρνο εργαστήριο της Kyon.
Για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που φτιάξαμε μαζί χρησιμοποιήσαμε κουπάτ σε σχήμα αστεριού.
Για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που φτιάξαμε μαζί χρησιμοποιήσαμε κουπάτ σε σχήμα αστεριού.
Η Φοίβη-Άννα κόβει κομμάτια ζύμης και τα απλώνει με τον πλάστη, αφού τα πασπαλίσει με αλεύρι.
Η Φοίβη-Άννα κόβει κομμάτια ζύμης και τα απλώνει με τον πλάστη, αφού τα πασπαλίσει με αλεύρι.
Η λαχταριστή ζύμη για τα μπισκότα σκύλων, φτιαγμένη από αγνά ποιοτικά υλικά.
Η λαχταριστή ζύμη για τα μπισκότα σκύλων, φτιαγμένη από αγνά ποιοτικά υλικά.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο δίσκος με τα μπισκότα για σκύλους σε σχήμα αστεριού γεμίζει για να μπει στο φούρνο για μισή ώρα στους 150 βαθμούς.
Ο δίσκος με τα μπισκότα για σκύλους σε σχήμα αστεριού γεμίζει για να μπει στο φούρνο για μισή ώρα στους 150 βαθμούς.

Τρεις σκύλοι-γευσιγνώστες δοκιμάζουν τα πάντα

Στις κουζίνες των εστιατορίων ένα πιάτο πριν σερβιριστεί δοκιμάζεται είτε από τον σεφ είτε από γευσιγνώστη, υπάρχει άραγε σκύλος-γευσιγνώστης που δοκιμάζει τα treats για να διαπιστώσετε ότι έχει πετύχει η συνταγή;

Φυσικά και υπάρχουν και είναι τρία με αρχηγό τον Brody την επίσημη μασκότ της Κyon, ένα αξιολάτρευτο και πολύ φαγανό γαλλικό μπουλντόγκ, την Τεκίλα, αδερφή του Brody, πρώην κακοποιημένο αδέσποτο που σώσαμε με την οικογένεια μου πριν κάποια χρόνια και ζει πλέον την καλύτερη ζωή της, και τέλος τον Dali, ξάδερφο των παραπάνω, το διάσημο λουκάνικο της Μιχαλακοπούλου, γείτονάς μας, καθώς μένει πολύ κοντά στο εργαστήριο μας, και έχει την τύχη να δοκιμάζει φρεκοψημένες και ζεστές κυωνολιχουδιές.

Η Luna, το παγκ, φωτογραφημένη από τη φωτογράφο Όλγα Αμηρίδου του The Dog Project.
Η Luna, το παγκ, φωτογραφημένη από τη φωτογράφο Όλγα Αμηρίδου του The Dog Project.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την εμπειρία σας στο brand Kyon ποιες ήταν μέχρι τώρα οι πιο ωραίες στιγμές από την επαφή σας με τα σκυλάκια;

Οι πιο όμορφες στιγμές μέχρι στιγμής είναι αυτές της φωτογράφισης, καθώς τις περισσότερες φορές επιλέγουμε να φωτογραφήσουμε σκυλάκια μαζί με τους γονείς τους και με την βοήθεια της εξαιρετικής φωτογράφου και ιδιοκτήτριας του The Dog Project, Όλγας Αμηρίδου τόσο το αποτέλεσμα όσο και το backstage είναι αρκετά συγκινητικό καθώς είναι πού εύκολο να διακρίνει κάνεις αυτόν τον μαγικό δεσμό ανάμεσα στον σκύλο και τον γονιό, σίγουρα δεν μπορείς να μείνεις ανεπηρέαστος από αυτήν την ξεχωριστή εικόνα. Μία πολύ όμορφη επίσης στιγμή για εμάς είναι όταν υιοθετείτε κάποιο σκυλάκι με τη βοήθεια του the stray child που έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε με τις λιχουδιές μας. Τέλος, λατρεύουμε να βλέπουμε τα “puppy eyes” να μην μπορούν να πάρουν τα μάτια τους από τις λιχουδιές μας. Είναι πολύ ξεχωριστό το συναίσθημα της αποδοχής ειδικά όταν έρχεται από αυτά τα πλάσματα.

Η Zira τρελαίνεται για τα μπισκότα σε σχήμα νυχτερίδας.
Η Zira τρελαίνεται για τα μπισκότα σε σχήμα νυχτερίδας.

Πέρα από την επιβράβευση των σκύλων, τα treats χρησιμοποιούνται και για τις δημιουργικές-ψυχαγωγικές ενασχολήσεις των σκύλων όπως στo agility, αλλά και ως εργαλείο για τη σωστή λειτουργία των σκύλων οδηγών για τυφλούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 17 Οκτωβρίου του 2021 είχαμε τη χαρά να συμμετάσχουμε στην αξέχαστη βιωματική εμπειρία που διοργάνωσε η σχολή Σκύλων Οδηγών Liberty Guide Dogs με βασικό ομιλητή τον Βαγγέλη Αυγουλά, πρόεδρο του «Με άλλα μάτια», που στόχο είχε να γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα την αξία του λευκού μπαστουνιού και την στήριξη που δίνει ο σκύλος οδηγός στα άτομα με οπτική αναπηρία. Επίσης όλη αυτή η εμπειρία μάς βοήθησε να καταλάβουμε πόσο δύσκολο είναι να κυκλοφορεί κάποιος στον δρόμο με οπτική αναπηρία με τη βοήθεια ενός σκύλου οδηγού, καθώς τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν καθημερινά είναι αναρίθμητα. Αυτή η ενέργεια έλαβε χώρα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Περιστερίου, και εμείς προς υποστήριξη αυτής της σημαντικής ενέργειας είχαμε διαθέσει δωρεάν τα προϊόντα μας.

Info: kyonproducts.com
instagram.com/kyonproducts
facebook.com/KyonProducts

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ