Αλέξανδρος Χριστόπουλος, o γκουρού του hoteling στο iefimerida -Τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο, το πάρτι με τη Μαντόνα - iefimerida.gr

Αλέξανδρος Χριστόπουλος, o γκουρού του hoteling στο iefimerida -Τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο, το πάρτι με τη Μαντόνα

Αλέξανδρος Χριστόπουλος
Αλέξανδρος Χριστόπουλος

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εγκαινιάσουμε το πρώτο Σαββατοκύριακο «μετά μουσικής» στην εστίαση από μια συνέντευξη με τον κορυφαίο Έλληνα dj και ραδιοφωνικό παραγωγό Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος θυμάται πως το πρώτο του αγαπημένο άλμπουμ ήταν το Brothers In Arms των Dire Straits. Το οποίο μπορεί να μην έχει σχέση με τη χορευτική μουσική των πάρτι του, δεσπόζει όμως στην ατμόσφαιρα των ραδιοφωνικών εκπομπών του στον Best 92.6.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Dj Αλέξανδρος Χριστόπουλος, από τους κορυφαίους compilers

Ο μακαρίτης, πλέον, dj Jose Padilla του περιβόητου Cafe Del Mar στην Ίμπιζα, είχε χαρακτηρίσει τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο έναν από τους τρεις κορυφαίους compilers παγκοσμίως. Τι σημαίνει compiler; Είναι αυτός που βάζει αγαπημένα τραγούδια άλλων σε ένα άλμπουμ, συνθέτοντας μια ολοκληρωμένη και ομοιογενή συνήθως πρόταση. Αυτό κατάλαβα τουλάχιστον ακούγοντας το τελευταίο Suite no.2021 του Αλέξανδρου, που αποτέλεσε και την αφορμή για τη συνέντευξή μας:

«Η συλλογή κάθε χρόνο εξελίσσεται. Από το 2003 που κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα έχει συμμετοχές από Vangelis, Ennio Morricone, Miles Davis αλλά και Malcolm Mc Laren, Kraak & Smaak, Black Coffee, Deep Dish και Maceo Plex. Οπότε κάθε χρονιά, παρουσιάζει μια διαφορετική πολυδιάστατη οπτική με ένα μεγάλο εύρος επιλογών (από indie μέχρι spiritual deep house) και χωρίς στεγανά».

Αυτό που έκανε τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα ήταν η διοργάνωση πάρτι και events σε ξενοδοχεία.

Suite 2021: Το εξώφυλλο από το καινούργιο compilation «Suite 2021».
Suite 2021: Το εξώφυλλο από το καινούργιο compilation «Suite 2021».
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο του πάρτι στο Galaxy του Hilton έγραψε ιστορία στην αθηναϊκή νύχτα. Έτσι γεννήθηκε μια παραφυάδα του κλάμπινγκ, το χότελινγκ.

Η αγάπη του Αλέξανδρου Χριστοπούλου για τα ξενοδοχεία εξηγείται μέσα από τα παρακάτω:

«Πάντα υπήρχε μια ευαισθησία και μια έλξη. Η ιδέα για το ''La Suite'' ήρθε την εποχή που πρωταγωνιστούσε στην κατηγορία των ''ιδιαίτερων'' hotels η Morgan Hotels Group του Ian Schrager, η ''σύλληψη'' έγινε στο Legian Hotel στο Bali (ένα από τα καλύτερα resorts στον κόσμο) το καλοκαίρι του 2003, η συλλογή κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς.

αλεξανδρος χριστόπουλος
Love conquers all είναι η αγαπημένη φράση του Αλέξανδρου Χριστόπουλου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Παράλληλα, με αφορμή την κυκλοφορία της συλλογής, έδωσα ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη διοργάνωση events στα καλύτερα hotels και resorts σε όλη την Ελλάδα (www.hoteling.gr), που συνεχίζονται μέχρι σήμερα (έχουν ξεπεράσει τα 160: Arion Luxury Collection, Anantara Maldives, CavoTagoo Mykonos, Costa Navarino, Daios Cove, Grande Bretagne, Hilton, King George Palace, Kivotos Mykonos, Lagonissi Grand Resort, Life Gallery, Makedonia Palace, Mykonos Theoxenia, Nikki Beach, Pentelikon, Santa Marina Mykonos, Semiramis, St. George Lycabettus, The Met, Twenty One, Westin Athens & more…). Τα events σε Westin Hotel, Matsuhisa και Astir Beach του Astir Palace (νυν Four Seasons), Costa Navarino, Anantara, Cavo Tagoo ήταν και τα πρώτα DJ based events στους συγκεκριμένους χώρους».

Ζητώντας του να αναφέρει τα αγαπημένα του ξενοδοχεία ανά τον πλανήτη, μας είπε: Το Hotel Costes Paris για την αύρα και το sexiness του, το Fasano Rio De Janeiro για τα vibes του, το Soho House New York γιατί σηματοδότησε τη νέα μετά Schrager εποχή, η σειρά Edition για το clean-cut design του, το Mandarin Oriental Tokyo είναι το κορυφαίο city hotel στον κόσμο, το Caesar’s Palace Las Vegas για την ιστορία του, το St. Regis Rome για το class του, το Marina Bay Sands Singapore για τον cutting edge σχεδιασμό του, το Four Seasons Sydney για τη μοναδική θέα στην Όπερα, το Faena Buenos Aires για το όραμα του Alan Faena, το Cala Di Volpe Sardegna για το privacy, τo El Fenn Marrakesh για το fashion statement του, το The Legian Bali για τη διακριτικότητά του, η Villa Feltrinelli στη Lake Garda για το συγκλονιστικό location.

Hotel key cards: Από την προσωπική συλλογή hotel key cards του Αλέξανδρου Χριστόπουλου. Σε αυτή φαίνονται μερικά από τα κορυφαία ξενοδοχεία στον πλανήτη.
Hotel key cards: Από την προσωπική συλλογή hotel key cards του Αλέξανδρου Χριστόπουλου. Σε αυτή φαίνονται μερικά από τα κορυφαία ξενοδοχεία στον πλανήτη.

Το πάρτι της Madonna και ο Jose Padilla

Μια βραδιά που δεν ξέχασε ποτέ ήταν το πάρτι της Μαντόνα στο The Shore Club στο Miami με dj set στο ηλιοβασίλεμα από τον Jose Padilla και club dj set από τον Paul Oakenfold.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Oι άνθρωποι που αποτέλεσαν σταθμό στη ζωή του ήταν ο πατέρας του, ο G. Poly και ο Easy Coutiel. Και προσθέτει: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία η ''εκκίνηση''. Και οι τρεις στην αρχή ήταν εκεί»…

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος είναι επίσης ο ιδρυτής της Esthete Music Design, που στην ουσία αναλαμβάνει τη δημιουργία και τον σχεδιασμό μουσικής ατμόσφαιρας, προσαρμοσμένης στις απαιτήσεις του κάθε πελάτη. Είναι πλέον έτοιμη η νέα πλατφόρμα για την «esthete Music Design», εταιρεία που αναλαμβάνει custom made υψηλών προδιαγραφών σε ποιότητα, μουσική επιμέλεια hi-end επαγγελματικών χώρων, με unique επιλογές (εννοείται με συνεχή ανανέωση περιεχομένου, χωρίς παρέμβαση διαφημίσεων), που εναλλάσσονται και είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε χώρου, «ώστε να διαφοροποιηθούμε από οποιοδήποτε άλλο streaming service που παρέχει τις ίδιες ακριβώς επιλογές προς όλους».

Επίσης, ο Αλέξανδρος ατενίζει με αισιοδοξία και χαρά τη συνεχή ανοδική πορεία του Best 92.6, όπου είναι managing partner και παραγωγός μιας εκπομπής που το 2022 κλείνει 25 χρόνια στη βραδινή ζώνη του ραδιοφώνου. Ίσως η επιτυχία του να οφείλεται στην αγαπημένη του φράση: Love conquers all.

«Είναι πλέον έτοιμη η νέα πλατφόρμα για την ''esthete Music Design'' εταιρεία, που αναλαμβάνει custom made υψηλών προδιαγραφών σε ποιότητα, μουσική επιμέλεια hi-end επαγγελματικών χώρων».
«Είναι πλέον έτοιμη η νέα πλατφόρμα για την ''esthete Music Design'' εταιρεία, που αναλαμβάνει custom made υψηλών προδιαγραφών σε ποιότητα, μουσική επιμέλεια hi-end επαγγελματικών χώρων».
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ DJ Μύκονος Αλέξανδρος Χριστόπουλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ