The Perfect Mother: Η αληθινή ιστορία της Amanda Knox έγινε σειρά στο Netflix που την βλέπεις και κολλάς - iefimerida.gr

The Perfect Mother: Η αληθινή ιστορία της Amanda Knox έγινε σειρά στο Netflix που την βλέπεις και κολλάς

Σκηνή από τη σειρά
Σκηνή από τη σειρά
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Η σειρά του Netflix «The Perfect Mother» είναι εμπνευσμένη από τη δίκη της Amanda Knox, η οποία κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της συγκατοίκου της και έμεινε για 4 χρόνια φυλακή μέχρι να αθωωθεί.

Μυστήριο, έντονη δράση, ενδιαφέρουσα πλοκή και πολλές ανατροπές μέχρι το τέλος της μίνι σειράς «The Perfect Mother» του Netflix κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή. Η σειρά, τεσσάρων επεισοδίων, διαδραματίζεται κυρίως στη γαλλική πρωτεύουσα και στη Γερμανία, όπου ζει η οικογένεια της Emma, η οποία φέρεται ως η δολοφόνος ενός γοητευτικού πάμπλουτου εργένη καθώς πέρασε ένα βράδυ στο διαμέρισμά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για ακόμα μια φορά, το Netflix γοητεύεται από το ομώνυμο βιβλίο της Nina Darton, «The Perfect Mother», και οι χάρτινοι ήρωες δίνουν τη θέση τους σε τηλεοπτικούς ηθοποιού. Η υπόθεση του βιβλίου επικεντρώνεται στην ιστορία της Emma, μιας Αμερικανίδας φοιτήτριας, η οποία με το πρόγραμμα Erasmus πηγαίνει στην Ισπανία και κατηγορείται πώς σκότωσε έναν άνδρα. Η μητέρα της κατηγορούμενης, Jennifer, ταξιδεύει μέχρι την Ισπανία ώστε να βρίσκεται δίπλα στην κόρη της μέχρι να την φέρει πίσω στο σπίτι τους μιας και πιστεύει ακράδαντα στην αθωότητα της. Γνωρίζοντας την κόρη της δεν έχει τη παραμικρή αμφιβολία πως η Emma είναι αδύνατον να έχει διαπράξει ένα τόσο σκληρό και άγριο έγκλημα. Καθώς, η ίδια προσπαθεί να ξετυλίξει το χρονικό του εγκλήματος έρχεται αντιμέτωπη με πολλές καταστάσεις που δείχνουν ξεκάθαρα πως η Emma δεν είναι η τέλεια κόρη.

Σκηνή από τη σειρά
Σκηνή από τη σειρά

Το πετυχημένο μυθιστόρημα που έγινε σειρά τεσσάρων επεισοδίων στο Netflix είναι εμπνευσμένο από τη διαβόητη δίκη της Amanda Knox αν και σημαντική διαφορά παραμένει η περίπλοκη σχέση μεταξύ γονέα και παιδιού. Μέσα από το βιβλίο η συγγραφέας δίνει μεγάλη βάση στη συναισθηματική σύγκρουση ανάμεσα σε μητέρα και κόρη, σε σημείο που η Jennifer θα αμφισβητήσει την αθωότητα της ενήλικης κόρης της.

Μεταξύ βιβλίου και σειράς υπάρχουν κάποιες αλλαγές εξυπηρετώντας το σενάριο, όπως το γεγονός πως η μίνι σειρά χρονικά τοποθετείται στη Γαλλία και όχι την Ισπανία και υπάρχει διαφορετικό υπόβαθρο στην ιστορία της Emma -στη σειρά τη βλέπουμε με το όνομα Anya. Από την άλλη, στη σειρά βλέπουμε πως η Helen, η μητέρα της Emma/ Anya (και όχι Jennifer) επιλέγει έναν πρώην σύντροφο της για δικηγόρο της κόρης της, σε αντίθεση με το βιβλίο που δεν υπάρχει κανένα love story μεταξύ των δύο προσώπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με μια συνέντευξη της συγγραφέα του βιβλίου, η ίδια εξηγεί πώς είχε γοητευτεί από την ιστορία της Amanda Knox και ειδικότερα από τη σκοπιά της μητέρας της πώς έβλεπε την κατάσταση για όσα τράβηξε η κόρη της μέχρι να φτάσει στην αθωωτική απόφαση. Όσο για την εικόνα της τέλειας μητέρας ήταν από όσα την ενέπνευσαν για να φτιάξει το χαρακτήρα της ηρωίδα της θέτοντας πολλά ερωτήματα για το τι πρεσβεύει και ποια είναι ουσιαστικά η τέλεια εικόνα.

Σκηνή από τη σειρά του Netflix
Σκηνή από τη σειρά του Netflix

Netflix: Η υπόθεση της σειράς «The Perfect Mother»

Η μίνι σειρά The Perfect Mother είναι διαθέσιμη στη πλατφόρμα του Netflix και ουσιαστικά πρόκειται για τη διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη δίκη της Amanda Knox.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Helene Berg άφησε το Παρίσι έχοντας δημιουργήσει μια ήρεμη οικογενειακή στο Βερολίνο, όπου ζει με τον χειρουργό σύζυγο της και τα δύο τους παιδιά. Όλα θα ανατραπούν, όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα, ανήμερα των γενεθλίων της, από την κόρη της, Anya, η οποία ζει πλέον στη γαλλική πρωτεύουσα και της εκμυστηρεύεται ότι είναι ύποπτη για δολοφονία.

Η Helen θα πετάξει αεροπορικώς μέχρι το Παρίσι, όπου θα συναντήσει τον δικηγόρο Vincent και παράλληλα θα ξεκινήσει τη δική της έρευνα για την κόρη της προκειμένου να αθωωθεί και να επιστρέψει πίσω στο Βερολίνο. Ωστόσο, η Helen και ο δικηγόρος είχαν σχέση πριν η ίδια φύγει οριστικά από το Παρίσι και ξεκινούν μαζί έρευνα.

Ψάχνοντας τα στοιχεία που έρχονται στα χέρια τόσο της Helen όσο του δικηγόρου δείχνουν την ενοχή της νεαρής κοπέλας, παρόλο που η ίδια προσπαθεί να τους πείσει για την αθωότητά της και διαστρεβλώνοντας πολλά σημαντικά γεγονότα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, οι σχέσεις δοκιμάζονται σε οριακό σημείο και οι ανατροπές παραμένουν μέχρι το τέλος της σειράς. Η ενδιαφέρουσα πλοκή κρατάει όλο το μυστήριο, ενώ τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

Ποια είναι η Amanda Knox

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αμερικανίδα Amanda Knox έγινε γνωστή παγκοσμίως όταν κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της Meredith Kercher, το 2007, η οποία ήταν συμφοιτήτριά της και συγκατοικούσαν σε διαμέρισμα στη πόλη Περούτζια και έμεινε για τέσσερα χρόνια σε ιταλική φυλακή. Έπειτα από μια μεγάλη δικαστική περιπέτεια, αποφασίστηκε το 2015 η οριστική αθώωσή της από το Ανώτερο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας.

Amanda Knox
Η Amanda Knox/ Φωτογραφία: AP Images

Η Knox, σε ηλικία 20 ετών, κάλεσε την αστυνομία αφού επέστρεψε στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τη συγκάτοικό της, μετά από μια νύχτα που πέρασε με τον φίλο της, Raffaele Sollecito, και βρήκε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας της Kercher κλειδωμένη και στο μπάνιο είχε αίματα.

Στις ανακρίσεις που ακολούθησαν από την ιταλική αστυνομία η Knox φέρεται να ενέπλεξε τον εαυτό της και τον εργοδότη της, Patrick Lumumba, στη δολοφονία. Αρχικά, οι Knox, Sollecito και Lumumba συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Kercher, αλλά σύντομα ο Lumumba αφέθηκε ελεύθερος. Στην αρχική δίκη, η Knox και ο Sollecito καταδικάστηκαν σε 26 και 25 χρόνια φυλάκιση, αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Amanda Knox
Η Amanda Knox στο αεροδρόμιο επιστρέφοντας στη χώρα της μετά από τέσσερα χρόνια στη φυλακή. Φωτογραφία: AP Images

Ένας γνωστός στις ιταλικές αρχές διαρρήκτης, ο Rudy Guerde, συνελήφθη λίγο αργότερα μετά την ανακάλυψη των αιματοβαμμένων δακτυλικών του αποτυπωμάτων στα υπάρχοντα της Kercher. Αργότερα κρίθηκε ένοχος για φόνο σε μια γρήγορη δίκη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 ετών, η οποία αργότερα μειώθηκε σε 16 χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2020, ένα ιταλικό δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Guede μπορούσε να ολοκληρώσει την ποινή του κάνοντας κοινωφελή εργασία.

Η προκαταρκτική δημοσιότητα στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης απεικόνισε την Knox με αρνητικό πρίσμα, οδηγώντας σε καταγγελίες ότι η Εισαγγελία χρησιμοποιούσε τακτικές δολοφονίας χαρακτήρων. Μια ένοχη ετυμηγορία στην αρχική δίκη της Knox και η ποινή της σε 26 χρόνια προκάλεσαν διεθνή διαμάχη, καθώς οι ιατροδικαστές των ΗΠΑ θεώρησαν ότι τα στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος ήταν ασύμβατα με τη συμμετοχή της. Μια παρατεταμένη νομική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης μιας επιτυχούς δίωξης κατά της αθώωσής της σε δίκη δεύτερου επιπέδου, συνεχίστηκε μετά την απελευθέρωση της Knox το 2011.

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Ιταλίας, στις 27 Μαρτίου 2015, αθώωσε οριστικά τη Knox και τον Sollecito. Ωστόσο, η καταδίκη της Knox για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Lumumba επικυρώθηκε από όλα τα δικαστήρια. Στις 14 Ιανουαρίου 2016, η Νοξ αθωώθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή είπε ότι είχε χτυπηθεί από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Amanda Knox αθώωθηση
Η Amanda Knox δίπλα στη μητέρα της όταν έμαθε την είδηση της οριστικής αθώωσής της έξω από το σπίτι της στο Σιάτλ. Φωτογραφία: AP Images

Η Amanda Knox έχει γράψει βιβλία, είναι παντρεμένη με τον συγγραφέα Κρίστοφερ Ρόμπινσον και πριν από ενάμιση χρόνο έγινε μητέρα.

Η υπόθεση του βιβλίου

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν μια Αμερικανίδα φοιτήτρια που βρίσκεται στην Ισπανία, μέσω Erasmus, κατηγορείται για φόνο, η μητέρα της δεν θα σταματήσει τίποτα για να τη σώσει.

Ένα μεταμεσονύκτιο τηλεφώνημα γκρεμίζει την προσεκτικά ενορχηστρωμένη ζωή της Jennifer Lewis. Η κόρη της, Έμμα, που σπουδάζει στην Ισπανία, συνελήφθη μετά την άγρια ​​δολοφονία μιας άλλης φοιτήτριας.

Η Τζένιφερ στέκεται δίπλα στην κόρη της, σίγουρη ότι η σύλληψη είναι ένα τρομερό λάθος και αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να φέρει την Έμμα στο σπίτι. Καθώς αρχίζει να ερευνά το έγκλημα, αναρωτιέται αν γνώριζε ποτέ πραγματικά την κόρη της.

Η αστυνομία κατηγορεί την Έμμα και ο Τύπος αναμοχλεύει την ιστορία, παρουσιάζοντας κάθε πρόστυχη λεπτομέρεια. Ένας ένας, η ομάδα υπεράσπισης της Έμμα, ο πατέρας της και τελικά ακόμη και η Τζένιφερ αρχίζουν να αμφιβάλλουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σειρά Netflix Amanda Knox
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ