Ο εκκεντρικός Ντένις Ρόντμαν: Οταν φόρεσε νυφικό και δήλωσε πως παντρεύτηκε τον εαυτό του [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο εκκεντρικός Ντένις Ρόντμαν: Οταν φόρεσε νυφικό και δήλωσε πως παντρεύτηκε τον εαυτό του [εικόνες]

Ο Ντένις Ρόντμαν ντυμένος νύφη
Ο Ντένις Ρόντμαν ντυμένος νύφη / Φωτογραφία: AP Photo/Mark Lennihan
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πάνω από μια δεκαετία, ο μπασκετομπολίστας Ντένις Ρόντμαν ήταν ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ανθρώπους στον πλανήτη, τόσο εξαιτίας της εκκεντρικής του εμφάνισης, όσο και της αμφιλεγόμενης συμπεριφοράς του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά και η καριέρα του είχε εκτοξευθεί στα ύψη, καθώς είχε κερδίσει πέντε πρωταθλήματα NBA. Τώρα, χάρη στο «The Last Dance», το πετυχημένο ντοκιμαντέρ για τον θρύλο του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν, επέστρεψε στο προσκήνιο.

Υπάρχουν τόσες πολλές παράξενες ιστορίες για το «κακό παιδί» -όπως αποκαλούσε τον εαυτό του - Ντένις Ρόντμαν, που δεν ξέρει κανείς από πού να ξεκινήσει.

Ο Ντένις Ρόντμαν φορά μπλουζάκι με τον εαυτό του όταν είχε βάλει νυφικό
Ο Ντένις Ρόντμαν φορά μπλουζάκι με τον εαυτό του όταν είχε βάλει νυφικό / Φωτογραφία: AP Photo/Damian Dovarganes

Μια χαρακτηριστική στιγμή, είναι όταν το 1996, στο πλαίσιο της προώθησης της αυτοβιογραφίας του «Bad As I Wanna Be», φόρεσε… νυφικό. Λέγεται ότι αυτή την ιδέα την πήρε από τον ραδιοφωνικό παραγωγό, Χάουαρντ Στερν, ο οποίος είχε κάνει κάτι παρόμοιο ένα χρόνο νωρίτερα για την έκδοση του δικού του βιβλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ο δίμετρος Ρόντμαν, φόρεσε ένα κατά παραγγελία, ογκώδες νυφικό που είχε κατασκευαστεί στη Γαλλία. Ήταν ολόκληρη η εμφάνιση: από το μακιγιάζ που του έκανε ο διάσημος μακιγιέρ Κέβυν Οκόιν, μέχρι το πλήθος γυναικών με σμόκιν που τον συνόδευαν με μια άμαξα στην 5η Λεωφόρο. Ο Ρόντμαν είπε ότι ήταν αμφιφυλόφιλος και παντρευόταν τον εαυτό του.

Τον Ρόντμαν συνόδευαν γυναίκες ντυμένες με σμόκιν
Τον Ρόντμαν συνόδευαν γυναίκες ντυμένες με σμόκιν / Φωτογραφία: AP Photo/Mark Lennihan

Το εκκεντρικό αυτό κόλπο προκάλεσε φρενίτιδα στον Τύπο και ατελείωτες συζητήσεις. Ο Ντένις Ρόντμαν είχε καταφέρει αυτό που ζητούσε. Το "Bad As I Wanna Be" έφτασε γρήγορα στην κορυφή των καλύτερων πωλήσεων σύμφωνα με τους New York Times και παρέμεινε σε αυτή για 20 εβδομάδες.

«Αυτό το βιβλίο τον ανέβασε σε ένα νέο επίπεδο φήμης», θυμάται ο Dwight Manley, ο οποίος ενορχήστρωσε την εμφάνιση στο κατάστημα, ως μάνατζερ του Ρόντμαν από το 1995 έως το 2000. «Ήταν η Νο 1 ιστορία, τότε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Ο Ντένις Ρόντμαν φτάνει στην παρουσίαση βιβλίου του φορώντας νυφικό
Ο Ντένις Ρόντμαν φτάνει στην παρουσίαση βιβλίου του φορώντας νυφικό εκπλήσσοντας τους πάντες / Φωτογραφία: (AP Photo/Mark Lennihan

Ο Ρόντμαν, ο οποίος επιλέχτηκε στην 27η θέση του ΝΒΑ Ντραφτ το 1986 από τους Ντιτρόιτ Πίστονς, ήξερε πώς να χτίσει την καριέρα του. Γνώριζε πόση δύναμη είχε η εικόνα και το χρησιμοποίησε αυτό για να περάσει τα δικά του μηνύματα. Εκτός από ταλαντούχος μπασκετμπολίστας, είχε γίνει πλέον fashion icon, που έκανε τους θαυμαστές του να πιστεύουν στις δικές τους ιδέες σχετικά με το φύλο και τη σεξουαλικότητα, πολύ πριν από την Κέιτλιν Τζένερ και το "RuPaul's Drag Race".

Εν ολίγοις, ο Ρόντμαν ενέπνευσε τους ανθρώπους να αφήσουν όλη την προσποίηση και να είναι οι πραγματικοί τους εαυτοί. «Νομίζω ότι είμαστε όλοι κληρονόμοι του», δήλωσε ο Σαμ Ρατέλ, ο γνωστός σχεδιαστής και πρωτοπόρος της μόδας. «Ο Ντένις μας έμαθε κάτι εξαιρετικά σημαντικό: να μη δίνουμε δεκάρα!».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εμφάνιση του Ρόντμαν ήταν λίγο από τα πάντα - street, drag, trucker, Vegas showgirl, class clown, Adonis - περιστασιακά όλα ταυτόχρονα. Ο σταρ του μπάσκετ εμφανίστηκε στα MTV Video Music Awards του 1995 με ένα κεντημένο στο χέρι, φαρδύ τζιν και μια φανταχτερή κοντή μπλούζα, που άφηνε ακάλυπτη την κοιλιά του, η οποία ήταν διακοσμημένη με μια διαμαντένια αλυσίδα.

Ο Ντένις Ρόντμαν στα MTV Video Music Awards το 1995
Ο Ντένις Ρόντμαν στα MTV Video Music Awards το 1995 / Φωτογραφία: AP Photo/Adam Nadel

Δύο χρόνια αργότερα στα Όσκαρ, επέλεξε ένα μπλε-σμόκιν και ένα τεράστιο βελούδινο καπέλο. Κανείς δεν ήξερε τι θα φορούσε ο Ρόντμαν - ή τι θα έκανε - από μέρα σε μέρα. Το ίδιο απρόβλεπτος ήταν και μέσα στο γήπεδο του μπάσκετ.

Η στυλίστρια Γιολάντα Μπράντι, θυμήθηκε μια φορά που ο Ρόντμαν ήρθε να παίξει ένα παιχνίδι σε μια εγκατάσταση που είχε κατασκευάσει η Warner Bros. για να χρησιμοποιεί ο Μάικλ Τζόρνταν, ενώ γύριζε την ταινία «Space Jam».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Ντένις φορούσε ένα πολύ μεγάλο καπέλο, φόρμα και τσόκαρα. Μπορούσα να δω ότι είχε βαμμένα μαύρα νύχια. Στη συνέχεια φόρεσε αθλητικά παπούτσια, βγήκε έξω και έπαιξε σαν να ήταν οι τελικοί του ΝΒΑ», είπε.

Ο Ντένις Ρόντμαν με έντονο μπλε κοστούμι στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ το 1997
Ο Ντένις Ρόντμαν με έντονο μπλε κοστούμι στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ το 1997 / Φωτογραφία: Shutterstock

Η άσχημη συμπεριφορά του Ρόντμαν και η σχέση του με τη Μαντόνα

Ο Ρόντμαν κέρδισε δύο πρωταθλήματα με τους Ντιτρόιτ Πίστονς τη διετία 1989-1990. Το 1993, πήγε στους San Antonio Spurs, όπου υπήρξε μια έντονη διαμάχη για το συμβόλαιό του με τη διοίκηση της ομάδας. Είχαν αρνηθεί να τιμήσουν μια προφορική δέσμευση από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες. Απογοητευμένος, άρχισε να αντιδρά και να συμπεριφέρεται άσχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχε μαζέψει συλλογή από τα πρόστιμα που του είχε επιβάλει η ομάδα, έκανε τεχνικά φάουλ, μερικές φορές σε κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού και, γενικά, φαινόταν να ενδιαφέρεται περισσότερο να βρίσκεται με τη Μαντόνα, με την οποία ξεκίνησε να βγαίνει το 1994. Η βασίλισσα της ποπ, επηρέασε σαφώς τις ιδέες του Ρόντμαν σχετικά με τη φήμη, την παγκόσμια αγάπη και το σπάσιμο των ταμπού. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, η διάσημη τραγουδίστρια, του έδινε 20 εκατ. δολάρια για να την αφήσει έγκυο.

Μαντόνα και Ντένις Ρόντμαν

Παρά το γεγονός ότι κέρδισε το βραβείο αμυντικού παίκτη της χρονιάς και ήταν ο πρώτος στο NBA σε ριμπάουντ για πέντε σεζόν, ο Ρόντμαν είχε ένα μικρό συμβόλαιο 2 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο τον έκανε σχεδόν να φαλιρίσει. Και το χειρότερο, ένιωθε ότι κανείς δεν τον αναγνώριζε. Τότε ήταν που ο Ντένις Ρόντμαν αποφάσισε να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό του και να αρχίσει να τραβά την προσοχή.

Σύντομα, ξεκίνησε να συχνάζει στο The Viper Room του Χόλιγουντ κάνοντας παρέα με πολλές διασημότητες, όπου μπορεί να εμφανιζόταν με διχτυωτά ρούχα και φτερά, καθώς και άλλα εκκεντρικά ρούχα και γενικά με διάφορα αντισυμβατικά look, όπως τότε που είχε πάει σε μια εκδήλωση με ξανθιά μοϊκάνα και έντονο μακιγιάζ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
o Ντένις Ρόντμαν με καπέλο με φτερά
Μία από τις εκκεντρικές εμφανίσεις του Ντένις Ρόντμαν / Φωτογραφία: Shutterstock

Αφού γνώρισε τον στιλίστα Ντέιβιντ Τσάπα, ο Ρόντμαν άρχισε να βάφει τα μαλλιά του με διάφορα χρώματα: κόκκινο, ροζ, μοβ, πράσινο. Στην αρχή, ήθελε το ξανθό που είχε ο Γουέσλεϊ Σνάιπς στο "Demolition Man". Στη συνέχεια, αυτό εξελίχθηκε σε διάφορα χρώματα. Το 1995, όταν η ομοφοβία ήταν κοινή στους παίκτες, ο Ρόντμαν επέλεξε να φτιάξει μια κορδέλα ευαισθητοποίησης για τον HIV / AIDS στο πίσω μέρος του κεφαλιού του πριν από ένα παιχνίδι πλέι-οφ που μεταδόθηκε σε εθνικό επίπεδο.

«Εκείνη την εποχή, αυτό ήταν οριακά επαναστατικό για έναν Αμερικανό επαγγελματία αθλητή», δήλωσε ο συν-συγγραφέας του "Bad As I Wanna Be", Tim Keown. «Δεν τιμωρήθηκε από το πρωτάθλημα, και σίγουρα όχι από την ομάδα του. Ήταν μια πράξη ανυπακοής και αποδοχής».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι ενώ αυτές οι ενέργεις του Ρόντμαν μπορεί να του χάριζαν νέους θαυμαστές, το NBA, το οποίο εξελισσόταν σε ένα παγκόσμια brand άρχισε να ενοχλείται, καθώς ήθελε να παρουσιάζει ένα «καθαρό» και ηθικό πρόσωπο.

Ο Ρόντμαν, ο οποίος ήταν για λίγο διάστημα παντρεμένος με τη σταρ του "Baywatch" Κάρμεν Ηλέκτρα, ήταν μια άγρια «βόμβα» με τατουάζ και piercing στο πρόσωπο. Όταν δεν διασκέδαζε όλη νύχτα σε γκέι κλαμπ ή δεν έπαιζε τυχερά παιχνίδια στο Λας Βέγκας, έλεγε στον Τύπο για τα σχέδιά του να παίξει γυμνός ή να αλλάξει το όνομά του σε «Οργασμό».

Σύμφωνα όμως σε όσα έχουν πει πολλοί άνθρωποι που τον έχουν γνωρίσει, ο πραγματικός κόσμος του Ντένις Ρόντμαν, ο οποίος μπήκε στο Hall of Fame το 2011, ήταν μια άλλη ιστορία. Ηταν «πολύ γλυκός, ήρεμος, ένας διασκεδαστικός τύπος με τον οποίο ήθελες να κάνεις παρέα», είπε ο Μάνλεϊ, πρώην ατζέντης του. «Ήταν ένας τεράστιος μαγνήτης για μοντέλα και ηθοποιούς».

Ο Ντένις Ρόντμαν έχει βάψει τα μαλλιά του με διάφορα χρώματα
Ο Ντένις Ρόντμαν έχει βάψει κατά καιρούς τα μαλλιά του με διάφορα χρώματα / Φωτογραφία: ΑΡ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ο Χάουαρντ Στερν και η Μαντόνα πριν από αυτόν, ο «πολύχρωμος» παίκτης του NBA, μετέτρεψε την «περσόνα» του σε μια προσοδοφόρα καριέρα. Το 1997, όταν εμφανίστηκε σε ένα αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του περιοδικού GQ με το supermodel Rebecca Romijn, κέρδισε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια. Οταν αποσύρθηκε από το NBA το 2000, άρχισε να κερδίζει τα προς το ζην μέσω διαφημίσεων και προωθητικών εκστρατειών. Ο Ρόντμαν δοκίμασε επίσης και την τύχη του στην ηθοποιία, καθώς εμφανίστηκε σε μερικές ταινίες, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Η φιλία του Ντένις Ρόντμαν με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ακόμα κι έτσι, ο 59χρονος σήμερα Ρόντμαν, μπορεί μέχρι και σήμερα να γίνεται πρωτοσέλιδο, όπως συνέβη και το 2013 όταν επισκέφτηκε τη Βόρεια Κορέα για να δει τον ηγέτη της και πολύ καλό του φίλο, τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ντένις Ρόντμαν, Κιμ Γιονγκ Ουν
Ντένις Ρόντμαν, Κιμ Γιονγκ Ουν / Φωτογραφία: ΑΡ

Είναι πιθανό ο Κιμ - που αγαπά το NBA - να παρακολουθούσε τον Ρόντμαν την περίοδο που έπαιζε στους Σικάγο Μπουλς, όταν ζούσε στην Ελβετία. Ο Ρόντμαν επέστρεψε στη Βόρεια Κορέα με μια ομάδα παλαιών παικτών για να αναλάβει την εθνική ομάδα το 2014, υπό την επίβλεψη φυσικά του Κιμ Γιονγκ Ουν. Οι δυο τους έχουν άριστες σχέσεις, με τον σταρ του NBA να βρίσκεται συχνά στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ