Μάρλον Μπράντο: Όταν είχε ξαπλώσει έξω από την πόρτα της Μελίνας Μερκούρη -Η σχέση του με την Ελλάδα [εικόνες] - iefimerida.gr

Μάρλον Μπράντο: Όταν είχε ξαπλώσει έξω από την πόρτα της Μελίνας Μερκούρη -Η σχέση του με την Ελλάδα [εικόνες]

 Ο Μάρλον Μπράντο και ο Ζιλ Ντασέν περπατούν στην Ακρόπολη στις 17 Μαρτίου 1965
Ο Μάρλον Μπράντο και ο Ζιλ Ντασέν περπατούν στην Ακρόπολη στις 17 Μαρτίου 1965 / Φωτογραφία: AP Photo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν ο Μάρλον Μπράντο ζούσε σήμερα, θα ήταν 98 ετών. Ο θρυλικός γόης του Χόλιγουντ, την περίοδο που ήταν στις δόξες του, είχε βρεθεί στη χώρα μας, με την οποία είχε στενούς δεσμούς.

Φυσικά, κατά την επίσκεψή του δεν μπορούσε να μην επισκεφθεί την Ακρόπολη, τον ναό του Παρθενώνα και όλα τα υπόλοιπα σημαντικά μνημεία. Η παρουσία του στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1965 και η κάλυψή της, φυσικά, από τα διεθνή ΜΜΕ αποτέλεσαν μεγάλη διαφήμιση για την Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Μάρλον Μπράντο με τον Ζιλ Ντασέν και τη γραμματέα του στην Ακρόπολη στις 16 Μαρτίου 1965
Ο Μάρλον Μπράντο με τον Ζιλ Ντασέν και τη γραμματέα του στην Ακρόπολη στις 16 Μαρτίου 1965 / Φωτογραφία: ΑΡ

Ο Μάρλον Μπράντο, ο Ζιλ Ντασέν και η Μελίνα Μερκούρη

Στον περίπατό του στην Ακρόπολη τον συνόδευσε ο Ζιλ Ντασέν, τους οποίους συνέδεε μια δυνατή φιλία και εκτίμηση. Λέγεται, μάλιστα, πως ο Μάρλον Μπράντο θαύμαζε πολύ και τη Μελίνα Μερκούρη.

«Ο Μπράντο είναι για μένα ο μεγαλύτερος κινηματογραφικός ηθοποιός που υπάρχει. Πριν φύγουμε και γίνει η χούντα, ο Ντασέν έγραφε τον “Περικλή” και είχε ζητήσει από διάφορους ηθοποιούς να λάβουν μέρος. Ήταν ένα υπέροχο σενάριο, δεν είχε τελειώσει εντελώς και ο Μάρλον Μπράντο ήθελε να παίξει στο φιλμ», είχε αφηγηθεί η ίδια η Μελίνα Μερκούρη στον δημοσιογράφο Γιώργο Δουατζή τη δεκαετία του 1990.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μια μέρα ήταν μεσημέρι, χτύπησε το κουδούνι. Δεν απαντήσαμε. Και, ξαφνικά, κάποιος ήθελε να βγει από το σπίτι. Πέρασε ώρα... και ποιον βλέπω μπροστά, ξαπλωμένο μπροστά στην πόρτα και να κοιμάται; Ήταν ο Μάρλον Μπράντο. Ήρθε μέσα στο σπίτι. Είναι ένα πλάσμα που λάτρεψα. Ήθελε να παίξει στο φιλμ και νομίζω ότι θα ήταν εξαιρετικός. Έμεινε δυο-τρεις μέρες στο σπίτι. Θαύμαζε πολύ τον Τζούλη Ντασέν, και μετά, στην Αμερική, βλεπόμασταν αρκετά συχνά», πρόσθεσε η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός.

Η Μελίνα Μερκούρη συνοδευόμενη από τον Γάλλο ηθοποιό Ιβ Μοντάν το 1989
Η Μελίνα Μερκούρη συνοδευόμενη από τον Γάλλο ηθοποιό Ιβ Μοντάν το 1989 / Φωτογραφία: AP Photo/Pierre Gleizes
Ο Μάρλον Μπράντο και ο Ζιλ Ντασέν περπατούν στην Ακρόπολης στις 17 Μαρτίου 1965
Ο Μάρλον Μπράντο και ο Ζιλ Ντασέν περπατούν στην Ακρόπολη στις 17 Μαρτίου 1965 / Φωτογραφία: AP Photo

Ο έρωτας του Μάρλον Μπράντο με την Ειρήνη Παπά

Ο Μάρλον Μπράντο ερωτεύτηκε τρελά την εντυπωσιακή Ειρήνη Παπά, η οποία κι αυτή με τη σειρά της τον αποκάλεσε «το μεγάλο πάθος της ζωής της».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τον θάνατο του Μάρλον Μπράντο το 2004, η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός μίλησε για τη μυστική ερωτική σχέση που διατηρούσαν. Συγκεκριμένα, εξομολογήθηκε στην ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera» το πώς κατάφεραν να την κρατήσουν κρυφή, μακριά από τη δημοσιότητα, δηλώνοντας το εξής: «Δεν θέλαμε να μοιραστούμε με τον καθέναν αυτή την αγάπη, που δεν ήταν στην πραγματικότητα μυστική αλλά ιδιωτική».

«Τον αγάπησα τον Μάρλον Μπράντο. Νοιαζόμουν γι' αυτόν πραγματικά. Είχαμε μια ιστορία αγάπης. Ας το πούμε μια μακρά σχέση. Ίσως κάνω λάθος που μιλάω γι' αυτό, τώρα που δεν είναι εδώ για να με αντικρούσει, αλλά εγώ το ομολογώ ακριβώς γιατί, από σήμερα, είναι στο απόλυτο, μακριά από όλους, ανήκει σε όλους» εξήγησε η Ειρήνη Παπά.

Η Ειρήνη Παπά στο λιμάνι των Καννών, το 1954
Η Ειρήνη Παπά στο λιμάνι των Καννών, το 1954 / Φωτογραφία: AP Photo/Traverso

Πώς γνωρίστηκε ο Μάρλον Μπράντο με την Ειρήνη Παπά

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη Ρώμη το 1954. Εκείνη την εποχή ο Μάρλον Μπράντο ήταν 30 ετών και η Ειρήνη Παπά 24. «Από τότε δεν αγάπησα κανέναν άνδρα όπως τον Μάρλον. Ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου, απολύτως ο άνδρας που νοιαζόμουν περισσότερο και, επίσης, αυτός που εκτιμούσα περισσότερο» εξομολογήθηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ειρήνη Παπά είδε για τελευταία φορά τον Μάρλον Μπράντο το 1999, όταν εκείνος επισκέφθηκε για ακόμα μια φορά την Ελλάδα. Η προηγούμενη επίσκεψή του ήταν τον Μάρτιο του 1965. Η Ελληνίδα ηθοποιός μίλησε για την τελευταία τους συνάντηση, λέγοντας: «Παρ' όλα τα υπόλοιπα, ήταν ακόμα υπέροχος ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόταν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ