Ο άγνωστος έρωτας της Ειρήνης Παπά με τον Μάρλον Μπράντο -«Ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου» - iefimerida.gr

Ο άγνωστος έρωτας της Ειρήνης Παπά με τον Μάρλον Μπράντο -«Ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου»

Η Ειρήνη Παπά στο λιμάνι των Καννών το 1954
Η Ειρήνη Παπά στο λιμάνι των Καννών, το 1954 / Φωτογραφία: AP Photo/Traverso
ΣΟΦΙΑ ΠΑΦΤΟΥΝΟΥ

Η Ειρήνη Παπά, μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της Ελλάδος, έφυγε από τη ζωή στα 96 της χρόνια.

Η εμβληματική της παρουσία, το υποκριτικό της ταλέντο και το πνεύμα της την έκαναν να ξεχωρίσει και στο εξωτερικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ειρήνη Παπά είχε πάρει μέρος σε περισσότερες από 80 ταινίες, με γυρίσματα σε όλο τον κόσμο (Τσινετσιτά, Χόλιγουντ, Γιουγκοσλαβία, Λίβανος, Μαρόκο, Βραζιλία, Αυστραλία, Πορτογαλία κ.ά.), έχοντας στο πλευρό της συμπρωταγωνιστές, μεταξύ άλλων, τους Μάρλον Μπράντο, Ιβ Μοντάν, Γκρέγκορι Πεκ, Άντονι Κουίν, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Τζαν Μαρία Βολοντέ, Τζέιμς Κάγκνεϊ.

Μάλιστα, ο γοητευτικός σταρ και καρδιοκατακτητής του Χόλιγουντ, Μάρλον Μπράντο, «μαγεύτηκε» από την Ελληνίδα «θεά».

Ο έρωτας του Μάρλον Μπράντο με την Ειρήνη Παπά

Ο Μάρλον Μπράντο ερωτεύτηκε τρελά την εντυπωσιακή Ειρήνη Παπά, η οποία κι αυτή με τη σειρά της τον αποκάλεσε «το μεγάλο πάθος της ζωής της».

Μετά τον θάνατο του Μάρλον Μπράντο το 2004, η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός μίλησε για τη μυστική ερωτική σχέση που διατηρούσαν. Συγκεκριμένα, εξομολογήθηκε στην ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sere» το πώς κατάφεραν να την κρατήσουν κρυφή, μακριά από τη δημοσιότητα, δηλώνοντας το εξής: «Δεν θέλαμε να μοιραστούμε με τον καθέναν αυτή την αγάπη, που δεν ήταν στην πραγματικότητα μυστική αλλά ιδιωτική».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η εντυπωσιακή Ειρήνη Παππά
Η εντυπωσιακή Ειρήνη Παπά / Φωτογραφία: ΑΡ

«Τον αγάπησα τον Μάρλον Μπράντο. Νοιαζόμουν γι' αυτόν πραγματικά. Είχαμε μια ιστορία αγάπης. Ας το πούμε μια μακρά σχέση. Ίσως κάνω λάθος που μιλάω γι' αυτό, τώρα που δεν είναι εδώ για να με αντικρούσει, αλλά εγώ το ομολογώ ακριβώς γιατί, από σήμερα, είναι στο απόλυτο, μακριά από όλους, ανήκει σε όλους» εξήγησε η Ειρήνη Παπά.

Πώς γνωρίστηκε ο Μάρλον Μπράντο με την Ειρήνη Παπά

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη Ρώμη το 1954. Εκείνη την εποχή ο Μάρλον Μπράντο ήταν 30 ετών και η Ειρήνη Παππά 24. «Από τότε δεν αγάπησα κανέναν άνδρα όπως τον Μάρλον. Ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου, απολύτως ο άνδρας που νοιαζόμουν περισσότερο και επίσης αυτός που εκτιμούσα περισσότερο» εξομολογήθηκε.

Ο Μάρλον Μπράντο
Μάρλον Μπράντο / Φωτογραφία: ΑΡ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ειρήνη Παπά είδε για τελευταία φορά τον Μάρλον Μπράντο το 1999, όταν εκείνος επισκέφθηκε για ακόμα μια φορά την Ελλάδα. Η προηγούμενη επίσκεψή του ήταν τον Μάρτιο του 1965. Η Ελληνίδα ηθοποιός μίλησε για την τελευταία τους συνάντηση, λέγοντας: «Παρ' όλα τα υπόλοιπα, ήταν ακόμα υπέροχος ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόταν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ