Αμάντο Καρίγιο Φουέντες: Ο βαρόνος των ναρκωτικών που πέθανε κατά τη διάρκεια πλαστικής επέμβασης - iefimerida.gr

Αμάντο Καρίγιο Φουέντες: Ο βαρόνος των ναρκωτικών που πέθανε κατά τη διάρκεια πλαστικής επέμβασης

Μεξικανός βαρόνος ναρκωτικών
Μεξικανός βαρόνος ναρκωτικών με... άδοξο τέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήταν ένας από τους πιο διαβόητους καταζητούμενος βαρόνους ναρκωτικών στο Μεξικό. Ζούσε μέσα στη χλιδή, ενώ τον έτρεμαν όλοι.

Το τέλος του όμως ήταν άδοξο. Δεν έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια κάποιας καταδίωξης, ούτε δολοφονήθηκε από κάποιον αντίπαλό του. Ο Αμάντο Καρίγιο Φουέντες πέθανε ξαφνικά το 1997, κατά τη διάρκεια πλαστικής χειρουργικής επέμβασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 40χρονος έμοιαζε ατρόμητος αφότου κατέλαβε τον έλεγχο του καρτέλ ναρκωτικών Χουάρεζ (Juarez) και έγινε γνωστός ως «Άρχοντας των Ουρανών» μετά την απόκτηση ενός τεράστιου στόλου τζετ, τα οποία χρησιμοποιούσε για τη διακίνηση των ναρκωτικών. Η ζωή του έχει γίνει και τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Lord of the skies».

Εκτός του ότι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών του Μεξικού, ο Καρίγιο, έκανε επίσης ξέπλυμα χρημάτων, μεταφέροντας χρήματα από το Μεξικό στην Κολούμπια, τα οποία χρησιμοποιούσε για τη χρηματοδότηση του στόλου του.

Ο Καρίγιο με φίλους
Η φωτογραφία αυτή βρέθηκε σε ένα από τα σπίτια του Καρίγιο, τον οποίο βλέπουμε στα αριστερά / Φωτογραφία: AP Photo/Reforma

Το εμπόριο ναρκωτικών ήταν μια οικογενειακή επιχείρηση για τον Καρίγιο, ο οποίος έμαθε πώς να γίνει ένα από τα πιο επικίνδυνους διακινητές στο Μεξικό, από τον θείο του. Από τα έντεκα ανίψια του, ο Καρίγιο ήταν σαφώς ο αγαπημένος του θείου του, Ερνέστε Φονσέκα Καρίγιο, ο οποίος ήταν πιο γνωστός ως Δον Νέτο και ο ηγέτης του καρτέλ της Γκουανταλαχάρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δίδαξε στον ανιψιό του όλα όσα γνώριζε για το εμπόριο ναρκωτικών, και ο Καρίγιο «στρατολόγησε» τελικά τους αδελφούς του και ακόμη και τον γιο του στην οικογενειακή επιχείρηση. Ωστόσο, δεν είχε περάσει πολύς καιρός πριν η οικογένεια πληρώσει το τίμημα μπαίνοντας σε μια τόσο επικίνδυνη βιομηχανία.

Ο πατέρας του Καρίγιο πέθανε το 1986, ακολουθούμενος από τον αδελφό του, Σιπριάνο Καρίγιο Φουέντες, υπό μυστηριώδεις συνθήκες τρία χρόνια αργότερα.

Αδίστακτος από νεαρή ηλικία, ο Καρίγιο έγινε κυρίαρχος του καρτέλ του δολοφονώντας το αφεντικό του, Ραφαέλ Αγκιλάρ Γκουαχάρντο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Του Καρίγιο του άρεσε να κρατά μυστική την προσωπική του ζωή και σπάνια φωτογραφιζόταν. Κατά τη διάρκεια της «βασιλείας» του, ως ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες των ναρκωτικών στο Μεξικό, ο Καρίγιο λέγεται ότι συγκέντρωσε μια τεράστια περιουσία 20 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ο Αμάντο Καρίγιο Φουέντες
Ο Αμάντο Καρίγιο Φουέντες, θεωρείται ένας από τους πιο διαβόητους άρχοντες ναρκωτικών του Μεξικού / Φωτογραφία: AP Photo/El Norte

Ο θάνατος του ισχυρού άντρα των ναρκωτικών

Όμως, σιγά-σιγά άρχισε να σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Καρίγιο, καθώς οι αρχές επέσπευσαν τις προσπάθειές τους να τον συλλάβουν και να διαλύσουν τη θανατηφόρα αυτοκρατορία του.

Φοβόταν τόσο πολύ ότι θα τον έπιαναν, που σκέφτηκε ένα σχέδιο για να αποφύγει τη σύλληψη. Έτσι, ο βαρόνος ναρκωτικών αποφάσισε να αλλάξει την εμφάνισή του τόσο δραματικά, που ποτέ δεν θα αναγνωριζόταν, κάνοντας πλαστική επέμβαση και λιποαναρρόφηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν μια απόφαση που του κόστισε τη ζωή του καθώς πέθανε ενώ βρισκόταν στο χειρουργικό τραπέζι του νοσοκομείου Σάντα Μόνικα στο Μεξικό, στις 4 Ιουλίου 1997. Ο επικίνδυνος βαρόνος των ναρκωτικών πέθανε κατά τη διάρκεια της επέμβασης, από επιπλοκές που προκλήθηκαν είτε από ένα συγκεκριμένο φάρμακο είτε από μια δυσλειτουργία της αναπνευστικής συσκευής (υπάρχουν πολύ λίγα έγγραφα σχετικά με το θάνατό του). Δύο από τους σωματοφύλακες του, βρίσκονταν στο χειρουργείο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η συνέχεια μοιάζει να έχει βγει από κινηματογραφική ταινία. Στις 7 Νοεμβρίου 1997, οι δύο γιατροί που πραγματοποίησαν τη χειρουργική επέμβαση του Καρίγιο βρέθηκαν νεκροί, τσιμενταρισμένοι μέσα σε χαλύβδινα βαρέλια, με τα σώματά τους να είναι βαρύτατα κακοποιημένα και με έκδηλα τα σημάδια των βασανισμών.

Ο αδερφός του Καρίγιο, Βισέντε, πιστεύεται ότι ανέλαβε την αυτοκρατορία του αδερφού του μετά το θάνατό του. Συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2014 και περιμένει να δικαστεί στο Μεξικό.

Από αριστερά, ο Καρίγιο, η μητέρα του Ορόρα Φουέντες Λόπεζ και η σύζυγός του, Σόνια Μπαράγκαν Πέρεζ
Από αριστερά, ο Καρίγιο, η μητέρα του Ορόρα Φουέντες Λόπεζ και η σύζυγός του, Σόνια Μπαράγκαν Πέρεζ / Φωτογραφία: AP Photo/Reforma
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρήματα από την πώληση της βίλας του, θα δοθούν στον λαό του Μεξικού

Τώρα, για πρώτη φορά, η πολυτελής βίλα του Καρίγιο, ύψους 1,6 εκατομμυρίων λιρών, που πληρώθηκε με τα λάφυρα της «αυτοκρατορίας» του, έχει πουληθεί και ο κόσμος μπορεί να δει μέσα στο σπίτι του άντρα που ήταν κάποτε ο πιο τρομακτικός άρχοντας ναρκωτικών του Μεξικού.

Μετρητά από την πώληση της βίλας, η οποία δημοπρατήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, θα επιστραφούν στον λαό του Μεξικού σε μια προσπάθεια επιδιόρθωσης των ζημιών που προκλήθηκαν από την τρομοκρατία του Καρίγιο.

Το εκπληκτικό σπίτι, που βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες γειτονιές της πόλης του Μεξικού, περιβάλλεται από τεράστιους και καταπράσινους κήπους. Περιλαμβάνει έναν αξιολάτρευτο πέτρινο παιδότοπο, μια τεράστια αυλή, ενώ υπάρχει επίσης εσωτερική πισίνα, τζακούζι, μπαρ και ακόμη και κάβα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ