«Θαύμα στο κελί νο.7»: Όλοι λένε ότι αυτή είναι η κορυφαία ταινία αυτή τη στιγμή στο Netflix -Θα σε κάνει να κλάψεις σα μωρό [βίντεο] - iefimerida.gr

«Θαύμα στο κελί νο.7»: Όλοι λένε ότι αυτή είναι η κορυφαία ταινία αυτή τη στιγμή στο Netflix -Θα σε κάνει να κλάψεις σα μωρό [βίντεο]

Στιγμιότυπο από την ταινία «Θαύμα στο κελί νο. 7» που κατέκλυσε τον κόσμο
Στιγμιότυπο από την ταινία «Θαύμα στο κελί νο. 7» που κατέκλυσε τον κόσμο

Οι μέρες της καραντίνας εκτόξευσαν τις θεάσεις ταινιών και σειρών στο Netflix ανά τον κόσμο. Εκατομμύρια συνδρομητές έψαξαν, ανακάλυψαν και «ξέθαψαν» αληθινά «διαμάντια» από την μακροσκελή λίστα της συνδρομητικής πλατφόρμας.

Η ταινία «Θαύμα στο κελί νο. 7» διαθέτει εκείνο το συστατικό που κερδίζει κοινό και φήμη χωρίς να χρειάζεται καμία διαφήμιση. Πραγματεύεται μια ιστορία αγάπης -ναι αρκετά κοινότυπο- μεταξύ ενός πατέρα και της κόρης του, η οποία αψηφά την εξουσία, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τούρκικο φιλμ κατάφερε να γίνει θέμα συζήτησης στην Αμερική, στη Γαλλία, στην Ελλάδα και πιθανότητα και σε πολλές άλλες χώρες όπου το Netflix το συμπεριέλαβε στην λίστα του. Και μάλιστα σε μια περίοδο που, λόγω κορωνοϊού, το Netflix αύξησε κατακόρυφα συνδρομητές και κέρδη.

Η τούρκικη ταινία που κέρδισε το κοινό σε όλο τον κόσμο μέσω Netflix

Ο Μέμο είναι ένας άνδρας με νοητική υστέρηση που ζει με την γιαγιά και την κόρη του, Όβα, σε κάποιο χωριό της Τουρκίας. Το μικρό κοριτσάκι λατρεύει τον μπαμπά του, παρότι είναι διαφορετικός από τους άλλους, αφού όπως της εξηγεί η γιαγιά της, εκείνη και ο Μέμο έχουν στην πραγματικότητα την ίδια ηλικία.

Η αφίσα της τουρκικής ταινίας «Θαύμα στο κελί νο. 7» που μετέδωσε το Netflix
Η αφίσα της τουρκικής ταινίας «Θαύμα στο κελί νο. 7» που μετέδωσε το Netflix

Το φιλμ μας μεταφέρει στο 1983 και τις τελευταίες ημέρες της δικτατορίας του Κενάν Εβρέν. Ένα ατύχημα θα δείξει τον Μέμο ως υπαίτιο για τον θάνατο της μικρής κόρης ενός αξιωματικού του τουρκικού στρατού, ο οποίος και θα φροντίσει να τον καταδικάσει και να τον στείλει στο εκτελεστικό απόσπασμα. Η Τουρκία ψήφισε επίσημα πολλά χρόνια αργότερα την κατάργηση της θανατικής ποινής, ωστόσο, σύμφωνα με το φιλμ, μια από τις τελευταίες εκτελέσεις πραγματοποιήθηκαν το 1983.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δράμα στο Netflix που φέρνει την ελπίδα

Ο Μέμο, ο ήρωας της τουρκικής ταινίας που πλημμύρισε με συναισθήματα το Netflix, μπαίνει στη φυλακή με τους συγκρατούμενούς του να τον αντιμετωπίζουν εχθρικά, πιστεύοντας πως διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα. Στις μέρες που ακολουθούν στο κελί νο. 7, ο νεαρός άνδρας με το παιδικό μυαλό και την μεγάλη καρδιά πείθει και τον πιο καχύποπτο πως αποκλείεται να ήταν εκείνος που σκότωσε το μικρό κορίτσι.

Οι συγκρατούμενοί του καταφέρνουν να βάλουν την μικρή του κόρη στο κελί και εκεί αντιλαμβάνονται την ιδιαίτερη σχέση που έχει εκείνος μαζί της. Πώς όμως θα μπορέσουν να παρακάμψουν την πανίσχυρη στρατιωτική εξουσία και να αποδείξουν την αθώωση του πριν βρεθεί στην αγχόνη; Το μόνο που μπορούμε να αποκαλύψουμε είναι πως η ταινία περνά όμορφα συναισθήματα μέσα από ένα ιδιαίτερα λυπηρό και δύσκολο... δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σούπερ σταρ από την Τουρκία στην ταινία που λάτρεψε το Netflix

Κι αν ο ηθοποιός από τη γειτονική Τουρκία που πρωταγωνιστεί στην ταινία που συγκίνησε το Netflix κάτι σου θυμίζει, ανακαλύψαμε πως έχει υποδυθεί έναν από τους γιους του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, στην τηλεοπτική μεταφορά για την τουρκική τηλεόραση η οποία προβλήθηκε και στην Ελλάδα σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση.

Ο Αράς Μπουλούτ Ινεμλί είχε αναλάβει τον ρόλο του Ηγεμόνα Μπεγιαζίτ, Οθωμανού πρίγκιπα που εξεγέρθηκε εναντίον του πατέρα του με αποτέλεσμα καταδικαστεί σε θάνατο από τον Σουλτάνο.

Φυσικά αυτή δεν είναι η μόνη του συμμετοχή στον κινηματογράφο και την τηλεόραση της Τουρκίας, όπου φαίνεται πως αποτελεί ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα σήμερα. Το «Θαύμα στο κελί νο. 7» δεν αποτελεί παραγωγή του Netflix. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ταινία έσπασε ταμεία στην τουρκική αγορά, αγγίζοντας τα 5 εκατομμύρια εισιτήρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ο Νεϊμάρ έκλαψε σαν παιδί βλέποντας το «Θαύμα στο κελί νο.7» στο Netflix

Ο Βραζιλιάνος άσος του ποδοσφαίρου, Νεϊμάρ είδε την ταινία στο Netflix και δήλωσε πως συγκινήθηκε πολύ από την ιστορία. «Όλοι έχουν παιδιά ίσως καταλάβουν τι νιώθω αυτή τη στιγμή. Τι ταινία» είπε και πρόσθεσε: «Έκλαψα σαν παιδί».

Η ανάρτηση του Νεϊμάρ για την ταινία (που όπως βλέπεται έφτασε στο Τοπ 2 και στη Βραζιλία) από την Τουρκία που τον έκανε να κλάψει
Η ανάρτηση του Νεϊμάρ για την ταινία (που όπως βλέπεται έφτασε στο Τοπ 2 και στη Βραζιλία) από την Τουρκία που τον έκανε να κλάψει

Η φήμη της τουρκικής ταινίας ξεπέρασε τα σύνορα μέσα από την πλατφόρμα του Netflix και γρήγορα απέκτησε τη φήμη πως μπορεί να κάνει και τον πιο σκληρό να βάλει τα κλάματα. «Αν δεν κλάψεις παρακολουθώντας το “Θαύμα στο κελί νο. 7”, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για εσένα» έγραφε η γαλλική εκδοσή του αμερικανικού δικτύου streaming, ανακοινώνοντας την ταινία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και εκεί, το τουρκικό δράμα κατάφερε να εισέλθει στο Top 10 των δημοφιλέστερων ταινιών του Netflix, την ώρα που οι ώρες μπροστά στην τηλεόραση εκτοξεύονταν κατακόρυφα λόγω καραντίνας. Είναι ενδεικτικό πως παγκοσμίως η πλατφόρμα απέκτησε περισσότερους από 16 εκατομμύρια επιπλέον συνδρομητές.

Μια ταινία παγκόσμιο φαινόμενο

Πριν ακόμη αποκτήσει τουρκική καταγωγή και αφήγηση, η ταινία που έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο Netflix, είχε κυκλοφορήσει με τον ίδιο τίτλο στη Νότια Κορέα το 2013. Το «Θαύμα στο κελί νο. 7» αποτέλεσε πρωτοφανή εμπορική επιτυχία με τον παραγωγό της Κιμ Μιν-κι να παραδέχεται πως δεν περίμενε να γίνει δεκτή με τόσο ενθουσιασμό από τον κόσμο. Η ταινία ξεπέρασε τα 12.3 εκατομμύρια εισιτήρια τον Μάρτιο του 2013 και έγινε έτσι η πέμπτη πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών στη Νότια Κορέα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ταινία κυκλοφόρησε το 2019 ξανά με τον ίδιο τίτλο και σενάριο που προσομοιάζει περισσότερο με το αρχικό φιλμ, σε αντίθεση με την τουρκική εκδοχή που διαφοροποιείται σημαντικά, στις Φιλιππίνες. Και να φανταστείτε πως η Τουρκία, η οποία διαφημίζεται απ' άκρη σ' άκρη στον πλανήτη μέσω αυτής της ταινίας, πρόσφατα λογόκρινε επεισόδιο σειράς στο Netflix, απλά και μόνο γιατί παρουσίαζε «κακό» τον πρόεδρο της χώρας.

Είναι το σενάριο της ταινίας που κέρδισε το Netflix βασισμένο σε αληθινή ιστορία;

Σε πρώτη ανάγνωση, το σενάριο της ταινίας δεν είναι αληθινή ιστορία, πόσο μάλλον, αφού η τουρκική εκδοχή βασίζεται στο νοτιοκορεάτικο φιλμ με αρκετές διαφοροποιήσεις στην πλοκή και τους χαρακτήρες. Όπως διαβάζουμε ωστόσο στην γαλλική Paris Match, η ταινία του 2013, «Θαύμα στο κελί νο. 7», βασίζεται σε ένα αληθινό αστυνομικό θρίλερ, που εξελίχθηκε σε δικαστική πλάνη στη Νότια Κορέα, από το μακρινό 1972. Ο Τζεονγκ Γουονγκ-Σεοπ βρέθηκε επί 36 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία δια στραγγαλισμού και τον βιασμό ενός 9χρονου κοριτσιού.

Ο ίδιος, ιδιοκτήτης ενός καταστήματος κόμικ μάνγκα στην επαρχία Γκανκγιουν στα βόρεια της Νότιας Κορέας, υποστήριξε από την αρχή την αθωότητά του. Αστυνομικοί ωστόσο φαίνεται πως τον κακοποίησαν και τον ανάγκασαν να ομολογήσει για ένα έγκλημα που ποτέ δεν έκανε. 36 ολόκληρα χρόνια αργότερα, το δικαστήριο απεφάνθη πως είναι αθώος και πως η ομολογία στην οποία στηρίχθηκε η ενοχή του ελήφθη με παράνομο (βίαιο) τρόπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ