Η ιστορία απαγωγής της Αννας Bούλγαρη, κληρονόμου του Οίκου Bvlgari -Εκοψαν το αυτί του γιου της [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ιστορία απαγωγής της Αννας Bούλγαρη, κληρονόμου του Οίκου Bvlgari -Εκοψαν το αυτί του γιου της [εικόνες]

Anna Bulgari Calissoni
Anna Bulgari Calissoni /Φωτογραφία: Getty-Ideal images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχοντας ζήσει μια ζωή σαν παραμύθι έφυγε από τη ζωή, στα 93 της χρόνια η Anna Bulgari Calissoni, απόγονος του ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήρη Βούλγαρη.

Σύμφωνα με το paramythia-online.gr, η Annna Bulgari Callisoni επισκεπτόταν κάθε χρόνο incognito την Παραμυθιά, τόπο καταγωγής της και τα νερά του Ιουνίου, ενώ δεν παρέλειπε με κάθε ευκαιρία να μιλά και να διαφημίζει, με τα καλύτερα λόγια, την πόλη από την οποία ο παππούς της ξεκίνησε την αυτοκρατορία των κοσμημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Anna Bulgari Calissoni
Anna Bulgari Calissoni Με το Massimo και τον Leonardo Ferragamo
Με το Massimo και τον Leonardo Ferragamo

Η ζωή της ήταν πραγματικά παραμυθένια με μόνο μελανό σημείο την απαγωγή της.

Η Anna Bulgari Calissoni είχε πέσει θύμα απαγωγής το 1983 μαζί με τον 17χρονο τότε γιο της Giorgio, στην Απρίλια. Ως λύτρα δόθηκε στους απαγωγείς το ποσό των 4 δισ. λιρετών, αλλά η καθυστέρηση στην πληρωμή κόστισε στο αγόρι το αυτί του, το οποίο έκοψαν οι απαγωγείς του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Anna Bulgari Calissoni, σύμφωνα με το latina24ore.it, απήχθη το απόγευμα της 19ης Νοεμβρίου 1983, ενώ επέστρεφε με τον σύζυγό της Franco Calissoni στο κτήμα τους στην Απρίλια, περιοχή της οποίας ήταν δήμαρχος ο Franco.

Δύο οπλισμένοι άντρες με καλυμμένα τα πρόσωπά απήγαγαν την Anna Bulgari Calissoni και την έβαλαν σε ένα Fiat 132 που είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα από την οικογένεια του θύματος. Και επίσης απήγαγαν τον γιο της Giorgio. H διαπραγμάτευση για τα λύτρα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Στις 17 Δεκεμβρίου, δύο μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχαν θέσει οι απαγωγείς για να λάβουν τα λύτρα, έστειλαν με φάκελο ένα κομμάτι από το αυτί του νεαρού απαχθέντα.

Σύμφωνα με το Getty το μοναδικό αναισθητικό που είχε δοθεί στον νεαρό Giorgio πριν του κόψουν το αυτί οι απαγωγείς ήταν ένα ιταλικό ποτό που ονομάζεται Grappa.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στις 21 Δεκεμβρίου παραδόθηκαν τα χρήματα σε μια περιοχή βόρεια της Ρώμης και το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, μητέρα και γιος αφέθηκαν ελεύθεροι κοντά στο σημείο όπου είχαν απαχθεί. Ο Giorgio είχε υποστεί σοβαρή λοίμωξη από τον ακρωτηριασμό του αυτιού του και χρειάστηκαν 5 επεμβάσεις στις ΗΠΑ για να αποκατασταθεί. Η Anna Bvlgari ήταν γεμάτη πληγές από την κακομεταχείριση των απαγωγέων.

Ο Giorgio Calissoni, γιος της  Anna Bulgari Calissoni, με κομμένο αυτί
Ο Giorgio Calissoni, γιος της Anna Bulgari Calissoni, με κομμένο αυτί /Φωτογραφία: Getty-Ideal images

Η ίδια είχε πει για αυτή την περιπέτεια: «Απήγαγαν εμένα και τον γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αφτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένειά μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αφτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bvlgari κοσμήματα απαγωγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ