Ο Βινίσιους... έχασε τη μπάλα στον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Βιγιαρέαλ, αφού πέρα από την αποβολή του, τον εντόπισε η κάμερα να σπρώχνει εργαζόμενο του VAR.
Ο Βινίσιους πρωταγωνίστησε στη δια πηρός και σιδήρου νίκη (1-0) της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Βιγιαρεάλ, αλλά για τους λάθος λόγους. Κάτι το οποίο θα τον οδηγήσει πιθανότατα σε τιμωρία από την La Liga που θα του κοστίσει τη συμμετοχή του στο El Clasico με τη Μπαρτσελόνα. Κάπως έτσι, τραβά τα μαλλιά του, κάτι που έκανε και στον Νέιθον Σαλίμπα και του έδειξε ο διαιτητής τον δρόμο των αποδυτηρίων.
φγηφ
Σε νέες περιπέτειες εξαιτίας των… εκρήξεων και των νεύρων του έχει μπλέξει ο Βινίσιους που τον «καίει» ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στο οποίο και φαίνεται να σπρώχνει μετά την αποβολή του, την ώρα που κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια, έναν εργαζόμενο ο οποίος καθόταν δίπλα στην οθόνη του VAR στα πέριξ του αγωνιστικού χώρου του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».
Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ, το εν λόγω άτομο που έσπρωξε ο 26χρονος winger, είναι ο υπεύθυνος για την ορθή λειτουργία της οθόνης του VAR και του συστήματος ήχου για τον διαιτητή. Μάλιστα, ο ρόλος του είναι καθαρά τεχνικής υποστήριξης, δεν σχετίζεται με τις αποφάσεις του διαιτητή και του αγώνα.
Κάπως έτσι, δεν αποκλείεται η τιμωρία του Βινίσιους να είναι ακόμη πιο αυστηρή και να του επιφέρει μεγαλύτερη... καμπάνια από τα αρμόδια όργανα που θα αποφασίσουν για την ποινή που θα του επιβάλλουν η οποία και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθεί και άμεσα. Θα βασιστεί στο φύλλο αγώνα και το οπτικοακουστικό υλικό.
Η φάση με το τράβηγμα των μαλλιών και η τιμωρία
Σε ότι αφορά την αποβολή που είχε προηγηθεί, στο 73ο λεπτό του παιχνιδιού της Ρεάλ με την Βιγιαρεάλ, πάσαρε στον Τζουντ Μπέλινγκχαμ στο κέντρο του γηπέδου και, στην προσπάθειά του να ξεμαρκαριστεί και να κινηθεί στον κενό χώρο, ώστε να δεχθεί ξανά την μπάλα από τον συμπαίκτη του, τράβηξε τα μαλλιά του διεθνή Καναδού χαφ, Νέιθον Σαλίμπα.
Στην εξέλιξη της φάσης, σκόραρε για το 2-0, αλλά η παρέμβαση του VAR ήταν άμεση. Ο διαιτητής Ισίδρο Ντίας ενημερώθηκε από τους συναδέλφους του, εξέτασε τη φάση σε αργή κίνηση και στη συνέχεια ακύρωσε το γκολ, δείχνοντας απευθείας κόκκινη κάρτα στον Βραζιλιάνο.
Λόγω του ότι η αποβολή του Βινίσιους προήλθε από ενέργεια μακριά από τη φάση της μπάλας, ο διεθνής εξτρέμ κινδυνεύει πλέον με τιμωρία δύο έως τριών αγωνιστικών, βάσει των κανονισμών του ισπανικού ποδοσφαίρου, ενώ η τελική ποινή θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από όσα κατέγραψε ο διαιτητής του αγώνα στην επίσημη έκθεσή του.
Συγκεκριμένα, το άρθρο 103.2 του πειθαρχικού κώδικα της La Liga αναφέρει: «Η βίαιη συμπεριφορά εκτός της κανονικής ροής του παιχνιδιού, όταν ο ποδοσφαιριστής δεν διεκδικεί την μπάλα ή όταν το παιχνίδι έχει διακοπεί, τιμωρείται με αποκλεισμό δύο έως τριών αγωνιστικών».
Η αναμενόμενη τιμωρία που θα επιβληθεί στον Βινίσιους, δεν αποκλείεται να του στερήσει την παρουσία του στο «El Clasico», το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 25 Οκτωβρίου στην έδρα της Μπαρτσελόνα και θα αφορά την 10η αγωνιστική της La Liga.