Ο ιδιοκτήτης της Χάποελ Τελ Αβίβ, Οφέρ Γιανάι, μίλησε για την μεταγραφή του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις στον Παναθηναϊκό AKTOR.
Ο ιδιοκτήτης της Ισραηλινής ομάδας μίλησε στο «EuroInsiders» και περιέγραψε αναλυτικά το παρασκήνιο της μεταγραφής του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, τον οποίο διεκδίκησε η Χάποελ Τελ Αβίβ, πριν τον... αρπάξει ο Παναθηναϊκός AKTOR.
Όπως ο ίδιος ανέφερε, η υπόθεση για τους Ισραηλινούς είχε φτάσει σε κρίσιμη «καμπή», με τους ανθρώπους της ομάδας να προσπαθούν να τον πείσουν να ενταχθεί στην Χάποελ. Ωστόσο, όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπήκε στο παιχνίδι, ανέτρεψε όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Οφέρ Γιανάι
«Ο ατζέντης του, μου είπε πως ο Χέιζ-Ντέιβις θα πάει στον Παναθηναϊκό, καθώς φοβόταν πως θα απολύσω τον Ιτούδη. Φυσικά , αυτό δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα και ήταν ένα θέμα που δημιούργησαν τα media. Τότε ζήτησα να μιλήσω απευθείας με τον Νάιτζελ.
Του είπα πως πρέπει να έρθει στη Χάποελ γιατί έχει ήδη κατακτήσει την EuroLeague με ένα μεγαθήριο. Αλλά αν το έκανε με μια… σταχτοπούτα θα ήταν μια μεγάλη διάκριση.
Στις 2 το βράδυ, κάλεσα όλη την ομάδα μου, όλους τους παίκτες μου και τους ζήτησα να μιλήσουν στον Χέιζ-Ντέιβις. Όλοι έσπευσαν να το κάνουν και να τον πείσουν να έρθει στη Χάποελ. Και όντως τον έπεισαν στα αλήθεια. Τότε αρχίσαμε στα σοβαρά να μιλάμε για το συμβόλαιο του και να προχωράμε στην υπόθεση».
Για το Γιαννακόπουλο:
«Όλα πήγαιναν καλά για τη Χάποελ μέχρι που ήρθε ο Γιαννακόπουλος και ανέβασε story,«Ο Ντέιβις έρχεται στον Παναθηναϊκό». Είχα πει στον ατζέντη του, πως μέχρι να υπογράψουμε τα συμβόλαια, δε θέλω να πει τίποτα στον Παναθηναϊκό. Και όμως, ο Γιαννακόπουλος τον ανακοίνωσε. Ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων», πήρε τον Νάιτζελ και του είπε, «θα έρθεις στον Παναθηναϊκό».
Ο Χέιζ-Ντέιβις του απάντησε πως «Εχω συμφωνήσει με τη Χάποελ, με έχει καλέσει ο Οφέρ». Και τότε ο Γιαννακόπουλος του είπε χαρακτηριστικά, «Αυτό που λες δε γίνεται, έχω ήδη πει σε 20.000 φίλους του Παναθηναϊκού πως θα έρθεις». Είναι επιχειρηματίας, πανέξυπνο μυαλό ο Γιαννακόπουλος, ξέρει τι κάνει. Και έτσι, ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, πείστηκε, άλλαξε τη γνώμη του και κατέληξε στον Παναθηναϊκό.
Και οι δυο τους προσφέραμε τα ίδια λεφτά. Το θέμα ήταν που θα ένιωθε εκείνος πιο άνετα. Είχαμε το πλεονέκτημα με τον Ιτούδη, ωστόσο τα media δημιούργησαν αυτό το μεγάλο θέμα που μας επηρέασε. Ο Γιαννακόπουλος κέρδισε την παρτίδα σκάκι».