Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός AKTOR 82-76: Οι «πράσινοι» πάλεψαν, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό - iefimerida.gr

Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός AKTOR 82-76: Οι «πράσινοι» πάλεψαν, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό

Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός AKTOR
Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός AKTOR / Φωτογραφία: Eurokinisi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πάλεψε μέχρι τέλους στον ημιτελικό του Final Four της Euroleague, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, γνωρίζοντας την ήττα με 82-76.

Δύο γνώριμοι αντίπαλοι, Φενέρμπαχτε και Παναθηναϊκός, πάλεψαν για να κερδίσουν τη θέση στον τελικό του Final Four, αλλά οι Τούρκοι πήραν «εκδίκηση» για τον ημιτελικό στο Βερολίνο το 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε με τους Γκραντ, Ναν, Όσμαν, Χουάντσο και Γκέιμπριελ, ενώ ο Ματίας Λεσόρ επέστρεψε μετά από 155 ημέρες, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Το σκορ άνοιξε ο Όσμαν, όμως η Φενέρ μπήκε με μεγάλη αυτοπεποίθηση στο ματς, έκανε ένα 10-0 σερί, το οποίο έσπασε με τρίποντο ο Γκραντ στο 4:26, ενώ τα πέντε λάθη του Παναθηναϊκού σε 10 λεπτά του στοίχισαν.

Στη 2η περίοδο, οι Τούρκοι βρέθηκαν στο +13 στο 7:53, όμως η τεχνική ποινή στον Αταμάν αφύπνισε τον Παναθηναϊκό και πήγε στα αποδυτήρια στο -5, καθώς ο Γκραντ έδωσε την ανάσα που χρειαζόταν η ομάδα του στα τελευταία δευτερόλεπτα και ο Ναν έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με ένα τρομερό buzzer-beater, έχοντας συνολικά 11 πόντους, 2 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Παναθηναϊκός μπήκε με άλλον «αέρα» στο δεύτερο ημίχρονο, αύξησε την ένταση και στην άμυνα, ενώ ο Ναν έδωσε σόου και έφτασε τους 19 πόντους.

Η Φενέρ, όμως, συνέχισε να είναι ανώτερη, ενώ ο Μακ Κόλουμ ήταν αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στο τρίτο δεκάλεπτο, κρατώντας την στο +7.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Μέλι με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στους +11, όμως ο Όσμαν απάντησε στο 32', μειώνοντας στους 8.

Η αποβολή του Ναν στο 34', με 5ο φάουλ και 0/5 τρίποντα, ήταν πλήγμα για τον Παναθηναϊκό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Όσμαν (22 πόντοι) ήταν αυτός που πάλεψε και προσπάθησε να βγάλει μπροστά την ομάδα του, οι «πράσινοι» έψαχναν την ανατροπή, ωστόσο ο Χολ (με 18 πόντους, 4/6 τρίπ.) στο 37’11 και ο Μακ Κόλουμ (13 πόντοι) στο 1’37” πριν από το τέλος πλήγωσαν με τρίποντα τον Παναθηναϊκό. Ο Μπάλντουιν έδωσε τη «χαριστική βολή» και κάπως έτσι η Φενέρ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό και περιμένει τον νικητή του αγώνα Ολυμπιακός - Μονακό.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 38-33, 55-48, 82-76

Φενέρμπαχτσε (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Μακ Κόλουμ, Μπόλντγουιν, Μέλι, Σανλί, Χέιζ-Ντέιβις, Μπιμπέροβιτς, Χολ, Πιέρ, Γκούντουριτς, Μπάνγκο, Κόλσον, Μπιρτς

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπράουν, Σλούκας, Όσμαν, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκέιμπριελ, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Γιούρτσεβεν

Τα ομαδικά στατιστικά της Φενέρμπαχτσε: 14/28 δίποντα, 14/34 τρίποντα, 12/15 βολές, 33 ριμπάουντ (23 αμυντικά - 10 επιθετικά), 17 ασίστ, 7 κλεψίματα, 9 λάθη, 4 μπλοκ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 19/36 δίποντα, 7/17 τρίποντα, 17/22 βολές, 29 ριμπάουντ (23 αμυντικά - 6 επιθετικά), 10 ασίστ, 3 κλεψίματα, 12 λάθη, 1 μπλοκ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ