Τι κι αν μένουν τρεις στροφές για την ολοκλήρωση της La Liga, μονάχα έξι από τις 20 ομάδες έχουν κλείσει θέση και στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.
Υπάρχουν πρωταθλήματα με ανταγωνισμό στην... ουρά, υπάρχει και η φετινή La Liga! Μπορεί η 35η αγωνιστική να ολοκληρώθηκε και να απομένουν μόνο τρεις μέχρι το καλοκαίρι, αλλά απόλυτη βεβαιότητα για την παραμονή μπορούν να εκφράσουν όλες κι όλες... έξι ομάδες.
La Liga: Έπεσε η Οβιέδο
Οι υπόλοιπες 13 -πλην της Οβιέδο- είναι σε απόσταση μικρότερη των εννιά βαθμών είτε από την παραμονή, είτε για από υποβιβασμό. Συγκεκριμένα, με τη «γραμμή» να βρίσκεται στους 37 βαθμούς της Αλαβές, εντελώς ασφαλής δεν είναι ούτε η 7η Χετάφε, που έχει συγκεντρώσει 45 βαθμούς. «Safe» είναι μόνο η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Βιγιαρεάλ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ρεάλ Μπέτις και η Θέλτα.
Πέρα από τις έξι πρώτες, η μοναδική ομάδα που ξέρει με σιγουριά το μέλλον της είναι η Ρεάλ Οβιέδο, η οποία υποβιβάστηκε μαθηματικά μετά το τέλος της 35ης αγωνιστικής.
Η παρέα του Σάντι Καθόρλα και του Νταβίντ Κάρμο δεν κατάφερε να παραμείνει στην Primera για περισσότερο από μία σεζόν, καθώς πλήρωσε την κακή της επιθετική συγκομιδή. Με 26 γκολ ήταν η μοναδική ομάδα που είχε λιγότερα από τα 28 της... φαινομενικά παθητικής Χετάφε του Μπορδαλάς.
Η βαθμολογία:
- Μπαρτσελόνα 91β.
- Ρεάλ Μαδρίτης 77β.
- Βιγιαρεάλ 69β.
- Ατλέτικο Μαδρίτης 63β.
- Μπέτις 54β.
- Θέλτα 50β.
- Χετάφε 45β.
- Σοσιεδάδ 44β.
- Αθλέτικ Μπιλμπάο 44β.
- Ράγιο Βαγιεκάνο 43β.
- Οσασούνα 42β.
- Βαλένθια 42β.
- Σεβίλλη 40β.
- Έλτσε 39β.
- Εσπανιόλ 39β.
- Μαγιόρκα 39β.
- Τζιρόνα 39β.
- Αλαβές 37β.
- Λεβάντε 36β.
- Ρεάλ Οβιέδο 29β.