Με κορυφαίο αλλά νεοφερμένο καπετάνιο στο πηδάλιο, η εθνική Γερμανίας παλεύει να ξεπεράσει τις φουσκοθαλασσιές της τελευταίας δεκαετίας. Δεύτερη αντίπαλος, η Εθνική Ελλάδος.
Σε κάθε γωνιά του κόσμου, το άκουσμα της λέξης «Γερμανία» στο ποδόσφαιρο συνοδεύεται από φόβο. Λίγο (ή πολύ) τα τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, λίγο το κλισέ περί αμείλικτων αθλητικών χάνιμπαλ που τρέφονται με τη σάρκα σου αν σε βρουν ευάλωτο, λίγο τα εφτά στο Μπέλο Οριζόντε...
Κι αν ο χαρακτήρας από τους Γερμανούς δεν αφαιρείται ποτέ, δεν ισχύει το ίδιο για τη δυναμική του ρόστερ, η οποία στο τέλος της ημέρας αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα. Οι «αιμοσταγείς» Γερμανοί, βλέπετε, βρίσκονται εδώ και σχεδόν μία δεκαετία σε μία από τις χειρότερες φάσεις της ιστορίας τους.
Μετά την πορεία ως τα ημιτελικά του Euro 2016, o κατήφορος είχε μονάχα μία παρένθεση: την πορεία ως τα προημιτελικά του Euro 2024. Κατά τ' άλλα, τα «πάντσερ» μετρούν δυο αποκλεισμούς από ομίλους Μουντιάλ, άλλον έναν από τη φάση των «32» (και μάλιστα πολύ πρόσφατο), καθώς κι έναν αποκλεισμό από τους «16» του Euro πίσω στο 2021.
Η Εθνική Γερμανίας που θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα
Η καταιγίδα κράτησε τόσο, που ένας καλός καπετάνιος ήταν πέρα από αναγκαίος για τους Γερμανούς. Ο Γιούργκεν Κλοπ επανεμφανίστηκε πάνω στην ώρα και ανέλαβε να φέρει εις πέρας το μόνο πρότζεκτ που ένιωθε πως του έλειπε από την ποδοσφαιρική του πορεία.
Στην πρώτη του κλήση, ανακοίνωσε 44 ποδοσφαιριστές, παίρνοντας μια εντελώς ασυνήθιστη αλλά όχι και παράλογη απόφαση. Με αυτόν τον τρόπο, ήθελε να πετύχει δύο πράγματα: να γνωρίσει όσο καλύτερα μπορεί τη «δεξαμενή» ποδοσφαιριστών που θα έχει στη διάθεσή του, αλλά και να δημιουργήσει νέους πρωταγωνιστές για να επιτύχει το απαραίτητο φρεσκάρισμα.
Οι «παλιοσειρές» που ξεκίνησαν στο παιχνίδι με τη Γερμανία, ήταν οι εξής: Τερ Στέγκεν, Τα, Σλότερμπεκ, Κίμιχ, Χάβερτζ. Ο τελευταίος, αποχώρησε τραυματίας λόγω μαρκαρίσματος από τον συμπάικτη του στην Άρσεναλ, Τίμπερ, και έτσι θα απουσιάσει από το παιχνίδι με την Ελλάδα, όπως και ο ανέτοιμος Τζαμάλ Μουσιάλα.
Μεταξύ άλλων, την ενδεκάδα με την Ολλανδία συνέθεσαν οι Μπράουν, Τρέου (δεξί μπακ της Φράιμπουργκ), Σάντε (πλάγιος χαφ της Μπρέντφορντ) και Αμίρι (Μάινζ), ενώ χρησιμοποιήθηκαν και άλλα φρέσκα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στη Bundesliga, όπως ο Γιουνές Εμπνουταλίμπ της Άιντραχτ, ο Κρις Φίριχ της Στουτγκάρδης και ο Γιανίκ Ένγκελχαρντ της Φράιμπουργκ.
Η ισοπαλία με την ομάδα του Τσάβι δεν ήταν σίγουρα το ιδανικό αποτέλεσμα για τους Γερμανούς, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την πρώτη τους νίκη κόντρα στην Ελλάδα. Καλούνται, όμως, να βρουν τις ισορροπίες τους και να μάθουν ο ένας τον άλλον... εν κινήσει.