EuroBasket U18: Η ώρα της αλήθειας για την Ελλάδα - Η μάχη απέναντι στη Γαλλία και οι πιθανοί αντίπαλοι στους «16» - iefimerida.gr

EuroBasket U18: Η ώρα της αλήθειας για την Ελλάδα - Η μάχη απέναντι στη Γαλλία και οι πιθανοί αντίπαλοι στους «16»

Οι παίκτες της Εθνικής μπάσκετ U-18
Οι παίκτες της Εθνικής μπάσκετ U-18 / Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΑΚΑΣ
Χρήστος Μπατάκας

Η Εθνική Εφήβων αντιμετωπίζει τη Γαλλία τη Δευτέρα (27/7, 19:00) με στόχο τη 2η θέση του ομίλου. Δείτε όλα τα σενάρια για τη συνέχεια.

Η Εθνική Εφήβων έκανε το καθήκον της απέναντι στην Αυστρία, επικρατώντας με 81-53 και πλέον στρέφει αποκλειστικά την προσοχή της στον «τελικό» με τη Γαλλία για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του EuroBasket U18.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (27/7) 14:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κανάλι της FIBA στο Youtube.

Με νίκη παίρνει τη 2η θέση

Η νίκη του Ισραήλ επί της Γαλλίας (91-77) έφερε την Ελλάδα και τους «τρικολόρ» στο 1-1, με αποτέλεσμα το μεταξύ τους παιχνίδι να αποκτά χαρακτήρα τελικού.

  • Με νίκη, η Ελλάδα τερματίζει στον όμιλο.
  • Με ήττα, ολοκληρώνει τη φάση των ομίλων στην 3η θέση, έχοντας εξασφαλίσει ότι δεν μπορεί να πέσει χαμηλότερα.

Η βαθμολογία του ομίλου

  1. Ισραήλ 2-0
  2. Ελλάδα 1-1
  3. Γαλλία 1-1
  4. Αυστρία 0-2

Οι πιθανοί αντίπαλοι στους «16»

Η Ελλάδα διασταυρώνεται με τον δεύτερο όμιλο, όπου πριν από την τελευταία αγωνιστική η κατάσταση έχει ως εξής:

  1. Τουρκία 2-0
  2. Σερβία 1-1
  3. Σλοβακία 1-1
  4. Δανία 0-2

Τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής είναι:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Τουρκία – Σλοβακία (16:30)
  • Σερβία – Δανία (21:30)

Τα σενάρια

Αν Τουρκία και Σερβία επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί:

  • Με νίκη επί της Γαλλίας, αντίπαλος θα είναι η Σλοβακία.
  • Με ήττα, η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Σερβία.

Αν επικρατήσουν Σλοβακία και Δανία:

  • Με νίκη της Ελλάδας, αντίπαλος στους «16» θα είναι η Δανία.
  • Με ήττα, θα βρει απέναντί της την Τουρκία.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο νίκης της Σλοβακίας και της Σερβίας, το οποίο δημιουργεί τριπλή ισοβαθμία στο 2-1 με την Τουρκία. Σε αυτή την περίπτωση, η τελική κατάταξη θα κριθεί από τα κριτήρια ισοβαθμίας και τη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η «γαλανόλευκη» κρατά την τύχη στα χέρια της και γνωρίζει πως με νίκη απέναντι στη Γαλλία θα εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση, μπαίνοντας με καλύτερες προϋποθέσεις στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ