Στα παρασκήνια του «Φλόγα και άνεμος» με την Εύα Σιμάτου -Με τα αντικείμενα και τα κοστούμια της Κυβέλης [εικόνες] - iefimerida.gr

Στα παρασκήνια του «Φλόγα και άνεμος» με την Εύα Σιμάτου -Με τα αντικείμενα και τα κοστούμια της Κυβέλης [εικόνες]

Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα του «Φλόγα και άνεμος»
Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα του «Φλόγα και άνεμος»

H Εύα Σιμάτου μάς βάζει στα γυρίσματα του «Φλόγα κ Άνεμος», πίσω από τα σκηνικά, κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ, εκεί όπου μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και την Πέγκυ Σταθακοπούλου φορούν κοστούμια εποχής και διασκεδάζουν το γύρισμα.

Ενα αστικό σαλόνι, με έπιπλα και αντικείμενα της Κυβέλης που έχει παραχωρήσει ειδικά για τη σειρά η δισέγγονή της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ταλαντούχο ηθοποιό Εύα Σιμάτου φέτος τον χειμώνα θα την απολαύσουμε σε δύο από τις πιο πολυαναμενόμενες σειρές εποχής. Το «Φλόγα και Άνεμος» που θα προβάλλεται από τις 17 Σεπτεμβρίου κάθε Σάββατο στην ΕΡΤ και «Το Κόκκινο Ποτάμι – Η συνέχεια» που θα προβάλλεται από τον Οκτώβριο κάθε εβδομάδα στο Open.

Εμείς της ζητήσαμε να μας βάλει στα γυρίσματα του «Φλόγα και Άνεμος» και να μας πει κάποια πράγματα και για τον ρόλο της στο «Κόκκινο Ποτάμι».

« Το «Φλόγα και Άνεμος» μέσα από το βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου ανακινεί μνήμες μιας εποχής, κατά την οποία έζησαν και έδρασαν πληθώρα ιστορικών προσώπων. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται η σχέση της θρυλικής ηθοποιού Κυβέλης και του Γεώργιου Παπανδρέου, ενώ με αυτήν την αφορμή ζωντανεύει κοινωνικοπολιτικά η Ελλάδα της εποχής εκείνης. Επίσης, με πολλές αναδρομές και άλματα στον χρόνο έρχεται στο φως όλη η ζωή της μυθικής Κυβέλης Ανδριανού» αναφερει μιλώντας στο iefimerida.gr η Εύα Σιμάτου.

Η νέα συναρπαστική μίνι σειρά 12 επεισοδίων, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα, μεταφέρει στη μικρή οθόνη την καταιγιστική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο αντισυμβατικούς και ελεύθερους χαρακτήρες, που θα υποδυθούν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Άρης Λεμπεσόπουλος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη , ο Δημήτρης Χορν , ο Μήτσος Μυράτ και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ , την Κυβέλη Θεοχάρη, τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου, τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου.

Η Εύα Σιμάτου θα υποδυθεί την Κυβέλη Θεοχάρη, την καλλονή εγγονή της Κυβέλης Ανδριανού και του Μήτσου Μυράτ. H Εύα Σιμάτου μοιράζεται με το iefimerida.gr φωτογραφίες από τα γυρίσματα, σε σκηνές με την Καρυοφυλλια Καραμπέτη και την Πέγκυ Σταθακοπούλου.

γυρισματα
Ευα Σιμάτου, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Πέγκυ Σταθακοπούλου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
γυρισματα
Ευα Σιμάτου, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Πέγκυ Σταθακοπούλου
γυρισματα
Πειράγματα, χτενίσματα και ρούχα εποχής για τις πρωταγωνίστριες
γυρισματα
Η Ευα Σιμάτου υποδύεται την εγγονή της Κυβέλης

Η Ευα Σιμάτου στις μπουάτ της εποχής

«Τα γυρίσματα εξωτερικά και εσωτερικά έγιναν σε αυστηρά επιλεγμένους χώρους. Θα δούμε πλάνα από την Μητρόπολη των Αθηνών, τον Λόφο Ιππείου Κολωνού, μπουατ της εποχής, θέατρα και καμαρίνια, στενά της πλάκας, επιλεγμένο σπίτι στο Καστρί κ.α. Τα περισσότερα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, αλλά οι δύο πρώτες βδομάδες γυρισμάτων ξεκίνησαν από την Χίο, όπου ήταν και ο τόπος γνωριμίας της Κυβέλης με τον Παπανδρέου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Μιχάλης Σδούγκος υπογράφει τα κοστούμια της σειράς, στα οποία καταστάλαξε και επέλεξε μετά από μια μεγάλη έρευνα της εποχής εκείνης, ενώ κάποια αντικείμενα και κοστούμια της Κυβέλης ανήκουν όντως στην Κυβέλη Ανδριανού και τα παραχώρησε ειδικά για τα γυρίσματα η δισέγγονή της, Βαλεντίνη Ποταμιάνου που διευθύνει και το Ινστιτούτο Κυβέλη στη Σύρο.

γυρισματα
Πολλά από τα αντικείμενα που βλέπουμε στη σειρά ήταν της Κυβέλης και τα έχει παραχωρήσει η δισέγγονή της
γυρισματα
3,2,1, και πάμε για γύρισμα

«Οι μεταμορφώσεις του μακιγιάζ μελετήθηκαν, σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν με πολλή προσοχή, πιστά στις δεκαετίες, αλλά και στο πέρασμα του χρόνου, γιατί παρακολουθούμε το ζευγάρι και τις υπόλοιπες προσωπικότητες της σειράς σε μία διαδρομή δεκαετιών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
γυρισματα
Εύα Σιμάτου

«Προσωπικά υποδύομαι την Κυβέλη Θεοχάρη, την εγγονή της Κυβέλης Ανδριανού και έχω πολύ μεγάλη χαρά που εμφανίζομαι στο πλευρό της εξαιρετικής ηθοποιού Καρυφιλλιάς Καραμπέτη που εκτιμώ αφάνταστα τόσο για την πολύχρονη και σημαντική πορεία της όσο και για το ήθος της» σημειώνει η Εύα Σιμάτου.

«Ο ρόλος μου, είναι μίας γυναίκας επιτομής της κομψότητας, που διέθετε αυτό που λέμε γαλλική φινέτσα, χάρη και γοητεία. Ήταν μια γυναίκα πολύ μορφωμένη που γνώριζε πολλές ξένες γλώσσες και λάτρευε την Jazz μουσική. Ως προς τους έρωτες… υπήρξε κάπως επιπόλαιη. Ξεκίνησε ως ηθοποιός, έπειτα έγινε ξεναγός και εξελίχθηκε σε cruise manager. Αργότερα, ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις στο ιδιαίτερο γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου, κατά τα έτη της πρωθυπουργίας του, και συνέχισε ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη έως το 1999».

«Τα γυρίσματα ήταν πολύ δημιουργικά. Πάντα ο ρυθμός όταν δουλεύεις για τέτοιου είδους σειρές είναι εντατικός. Μπορώ να πω ότι ήταν και απολαυστικά όμως ταυτόχρονα. Ένα αστείο περιστατικό που θα θυμάμαι από αυτά τα γυρίσματα είναι από την σκηνή που πήγαινα για να επισκεφθώ την γιαγιά μου στο σπίτι της, όπου μία μύγα ήθελε πεισματικά να θα πρωταγωνιστήσει και ερχόταν συνέχεια επάνω μου την ώρα που γυρίζαμε το πλάνο. Νομίζω ότι το γυρίσαμε τρεις φορές έχοντας κάνει τα πάντα για να διώξουμε την πρωταγωνίστρια-μύγα, η οποία διακρίθηκε για την επιμονή της».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ευα Σιμάτου αυτο το χειμώνα πρωταγωνιστεί και στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Κόκκινο ποτάμι» του Open.

«Έχω διπλή χαρά αυτήν τη σεζόν, γιατί παίζω και στο Κόκκινο Ποτάμι – Η Συνέχεια, μία σειρά που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και ξεχώρισε. Ο δεύτερός της κύκλος αναμένεται εξίσου δυνατός. Η ιστορία συνεχίζεται από εκεί που είχε μείνει. Από το 1919 όπου εκδιώχνονται οι Πόντιοι και έρχονται στην Ελλάδα για να εγκατασταθούν. Βλέπουμε την ζωή τους αρχικά στους καταυλισμούς, το πώς τους υποδέχτηκαν οι Έλληνες και την προσπάθειά τους να ξαναστήσουν τη ζωή τους στα χωριά αντιμετωπίζοντας όλες τις δυσκολίες με ελάχιστα μέσα».

«Εκεί θα υποδυθώ την Νίκη Κεχαγιόγλου, μία πρόσφυγα του Πόντου που έχει χάσει άντρα κ παιδί κ καταφέρνει μέσα από μεγάλες αντιξοότητες και βασανιστικές συνθήκες να φτάσει στους καταυλισμούς της Θεσσαλονίκης προσπαθώντας επίπονα να ξαναχτίσει την ζωή της από την αρχή, να βρει τον τρόπο να ασκήσει πάλι το λειτούργημά της Δασκάλας, ακόμα και να ξαναζήσει τον έρωτα» καταλήγει η Εύα Σιμάτου.

«Φλόγα και άνεμος»

Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ / Σενάριο: Ρένα Ρίγγα
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά / Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Παραγωγή: RedLine Productions

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κυβέλη), Άρης Λεμπεσόπουλος (Γεώργιος Παπανδρέου), Δημήτρης Καταλειφός (Μιχάλης Κροντηράς), Θέμις Μπαζάκα (Φωτεινή Κροντηρά), Μαρία Παπαφωτίου (Κυβέλη σε νεαρή ηλικία), Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Παπανδρέου σε νεαρή ηλικία), Δημήτρης Σαμόλης (Κώστας Θεοδωρίδης), Λευτέρης Βασιλάκης (Αλέξανδρος Παναγούλης), Αργύρης Πανταζάρας (Φώντας), Λένα Παπαληγούρα (Όλγα), Πέγκυ Τρικαλιώτη (Μαρίκα Κοτοπούλη), Αναστάσης Ροϊλός (Δημήτρης Χορν), Θανάσης Τσαλταμπάσης (Μήτσος Μυράτ), Πέγκυ Σταθακοπούλου (Μιράντα Μυράτ), Λυδία Σγουράκη (Βαλεντίνη Ποταμιάνου), Γεράσιμος Σκαφίδας (Γιώργος Παπανδρέου του Γεωργίου), Θέμης Πάνου (Γκούβερης), Γιώργης Χριστοδούλου ( Αττίκ) Αργύρης Αγγέλου (λοχαγός), Ισιδώρα Δωροπούλου (Σοφία Μινέικο), Ελίνα Γιαννάκη (Χρυσούλα Κοτοπούλη), Χριστόδουλος Στυλιανού (Βύρωνας), Μιχάλης Συριόπουλος (Βενιζέλος), Εύα Σιμάτου (Κυβέλη Θεοχάρη), Δημήτρης Μαύρος (Αναστάσης, πατέρας της Κυβέλης), Νικόλας Μπράβος (Σπύρος, οδηγός της Κυβέλης), Γωγώ Κωβαίου (Αγάπη, οικονόμος της Κυβέλης) κ.ά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εύα Σιμάτου σήριαλ ΕΡΤ Ηθοποιός θέατρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ