Opinion Poll: Στο 31,2% η ΝΔ στην εκτίμηση, άνοδος για το ΠΑΣΟΚ -Τι απαντούν για πρόωρες κάλπες, πού κινούνται Καρυστιανού-Τσίπρας - iefimerida.gr

Opinion Poll: Στο 31,2% η ΝΔ στην εκτίμηση, άνοδος για το ΠΑΣΟΚ -Τι απαντούν για πρόωρες κάλπες, πού κινούνται Καρυστιανού-Τσίπρας

εκλογές 2023
INTIME NEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με 16,8 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24.

  • Πάνω από τους μισούς πολίτες δηλώνουν στην δημοσκόπηση της Opinion Poll ότι θα ψηφίσουν για πολιτική σταθερότητα, ενώ το 34,9% επιλέγει ψήφο διαμαρτυρίας.
  • Το 57,8% κρίνει απίθανο να ψηφίσει το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού, ενώ το 21,1% το βλέπει πολύ ή αρκετά πιθανό να την ψηφίσει.
  • Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός παραμένουν το κυρίαρχο πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία, ακολουθούμενα από την οικονομία γενικότερα και τη διαφθορά ως τρίτο σημαντικότερο ζήτημα.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στην εκτίμηση πάνω από το 31%, διατηρώντας μεγάλη απόσταση από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συγκεντρώνει 14,4%.

Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 8,2%, το ΚΚΕ στο 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 4,3%, η Φωνή Λογικής επίσης στο 4,3%, το ΜεΡΑ25 στο 2,8%, η Νίκη στο 1,7%, οι Δημοκράτες στο 1,1% όσο και οι Σπαρτιάτες, ενώ στο 1% εμφανίζεται η Νέα Αριστερά. Άλλο κόμμα επιλέγει το 12,6%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι απαντούν οι πολίτες για «σταθερότητα» και πρόωρες εκλογές

Σε ποσοστό 50,7% οι πολίτες απαντούν πως θα ψηφίσουν για πολιτική σταθερότητα στις επόμενες εκλογές, ενώ το 34,9% απαντά για διαμαρτυρία. Το 14,4% δεν απαντά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το 39,3% απαντά πως πρέπει να γίνουν την άνοιξη του 2027, το 28,4% «τώρα, άμεσα», ενώ το 24,6% απαντά πως θέλει κάλπες το φθινόπωρο.

Τα υπό δημιουργία κόμματα -Τι απαντούν οι πολίτες για Τσίπρα, Καρυστιανού και Σαμαρά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία για τα κόμματα που βρίσκονται υπό διαμόρφωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την Opinion Poll, για το κόμμα Καρυστιανού οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 57,8% πως δεν θα το ψηφίσουν και ακολουθούν το «πολύ πιθανό» με 9%, το «αρκετά πιθανό» με 12,1%, το «λίγο πιθανό» με 15%, ενώ δεν απάντησε το 6%.

Για το κόμμα Τσίπρα, το 65,9% απαντά πως είναι απίθανο να το ψηφίσει και ακολουθεί το 7,7% που απαντά «πολύ πιθανό», το 11,4% που απαντά «αρκετά πιθανό», το 11,5% που απαντά «λίγο πιθανό», ενώ δεν απαντά το 3,5%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το κόμμα Σαμαρά, το 76,4% απαντά πως είναι απίθανο να το ψηφίσει και ακολουθούν το 3,3% που απαντά «πολύ πιθανό», το 5,8% που απαντά «αρκετά πιθανό», το 10,2% που απαντά «λίγο πιθανό», ενώ το 4,2% δεν απαντά.

Μάλιστα, στη διαχρονική εξέλιξη φαίνεται η μεγάλη πτώση που καταγράφει ένα νέο κόμμα από τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι απασχολεί την κοινωνία, πώς ιεραρχούνται τα προβλήματα

Όσον αφορά τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, στην πρώτη θέση βρίσκεται η ακρίβεια και ο πληθωρισμός με την οικονομία να ακολουθεί, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η διαφθορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Opinion Poll

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Opinion Poll Δημοσκόπηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ