Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν 147.000, τα νέα μέλη έφθασαν τις 40.000 -Εν αναμονή των αποτελεσμάτων - iefimerida.gr

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν 147.000, τα νέα μέλη έφθασαν τις 40.000 -Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για νέο πρόεδρο
Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για νέο πρόεδρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεπέρασαν και τις προσδοκίες της Κουμουνδούρου η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συμμετοχή ήταν πέραν του αναμενομένου, εκπλήσσοντας ευχάριστα την Κουμουνδούρου. Η συμμετοχή πλησιάζει τις 150.000 δηλαδή την προσέλευση που είχε καταγραφεί και στις εκλογές του Απριλίου 2022 όταν μοναδικός υποψήφιος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε προσερχόμενος στην Κουμουνδούρου στις 10:30 το βράδυ ότι ψήφισαν 147.000.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα ευχάριστα και ο αριθμός των νέων μελών καθώς σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο οι νέες εγγραφές έφθασαν τις 40.000.

Ο ρυθμός προσέλευσης στις κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τόσο μεγάλος που δόθηκε οριζόντια παράταση μιας ώρας ως τις 21:00 ενώ καθώς παρατηρήθηκαν ουρές σε εκλογικά τμήματα ιδίως της Αττικής, όπως στο Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τη Νέα Σμύρνη και τη Γλυφάδα αποφασίστηκε να δοθεί κατά περίπτωση παράταση για να μπορέσουν να ψηφίσουν όλοι όσοι προσήλθαν και υπομονετικά περίμεναν στην ουρά. Υπολογίζεται ότι η ψηφοφορία χρειάστηκε να παραταθεί σε περίπου 60 τμήματα. Οριστικά οι κάλπες έκλεισαν στις 10:15 το βράδυ.

Σε ότι αφορά στο αποτέλεσμα εκτιμάται ότι η πρώτη ασφαλής εικόνα θα διαμορφωθεί στις 11 με 11:30 το βράδυ.

O Στέφανος Κασσελάκης παρακολούθησε τα αποτελέσματα στο γραφείο του. Μάλιστα ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους και τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί εκτός, ενώ συνοδευόταν από τον σύντροφό του Τάιλερ. Στο γαφείο του σύμφωνα με πληροφορίες κατέφθασαν πριν τις 10 το βράδυ ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Γιώργος Τσίπρας, η Δώρα Αυγέρη και η Θεοδώρα Τζάκρη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα ο πατέρας του Θεόδωρος Κασσελάκης προσερχόμενος στο γραφείο εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο γιος του θα καταφέρει να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα γραφεία τους αναμένεται να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα και οι υπόλοιποι υποψήφιοι ενώ εκτιμάται ότι ακολούθως θα προσέλθουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου για δηλώσεις.

Οι δηλώσεις των 5 υποψηφίων προσερχόμενοι στις κάλπες

Πρώτος από τους πέντε υποψήφιους που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Παππάς, ο οποίος μετέβη σε εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή, λέγοντας στους δημοσιογράφους «σήμερα ψηφίζουμε, σήμερα αλλάζουμε».

Λίγο πριν τις 10:30 βρέθηκε σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρη η Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας πως «Χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Καλλιθέα ψήφισε ο Στέφανος Τζουμάκας, λέγοντας στους δημοσιογράφους « όλα θα αξιολογηθούν το βράδυ για το πού θα πάμε»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ψήφισε για τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος στη Νέα Ιωνία, αναφέροντας πως «Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς»

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης, που τις τελευταίες εβδομάδες έφερε τα πάνω κάτω στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Περιστέρι, τονίζοντας πως «Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα», ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα όταν στις 5 το απόγευμα προσήλθε στο εκλογικό τμήμα στην Πλάκα για να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνισή του μετά την παραίτησή του από την προεδρία του κόμματος.

Χαρακτηριστικές εικόνες από τις ουρές στα εκλογικά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ημέρας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ