«Με κατασκευάσματα δηλητηρίασαν τους πολίτες» -Στο στόχαστρο του Μαξίμου τα κόμματα και ο χειρισμός τους για τα Τέμπη - iefimerida.gr

«Με κατασκευάσματα δηλητηρίασαν τους πολίτες» -Στο στόχαστρο του Μαξίμου τα κόμματα και ο χειρισμός τους για τα Τέμπη

Το Μέγαρο Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου / Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ
Γιάννης Καντέλης

«Αποδείχθηκε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», τόνισε ο πρωθυπουργός στην πρώτη του παρέμβαση μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΕΜΠ για τα αίτια δημιουργίας της πυρόσφαιρας κατά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, δείχνοντας προς την αντιπολίτευση και τις θέσεις που εξέφρασε στο σύνολό της το προηγούμενο διάστημα.

Στην κυβέρνηση αισθάνονται πως σταδιακά αποκαθηλώνονται τα ακραία σενάρια που είχαν επισκιάσει τη συζήτηση το προηγούμενο διάστημα και «δικαιώνεται η κοινή λογική». Γι’ αυτό και εντείνουν τις επιθέσεις τους προς τα κόμματα που στήριξαν το προηγούμενο διάστημα τις υποθέσεις περί «μπαζώματος» και προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων. «Θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του ygeiamou.gr, συμπληρώνοντας πως «όλοι οι καλόπιστοι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει τι πήγε να συμβεί και είναι ενθαρρυντικό πως, έστω και με καθυστέρηση, φωτίζουμε τα πραγματικά περιστατικά».

Μαξίμου: Κατέρρευσαν τα «κατασκευάσματα» για την τραγωδία των Τεμπών

Στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τα πορίσματα του κ. Καρώνη και του κ. Τσακιρίδη, θέλουν να φέρουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε θέση απολογούμενου για τις ακραίες επιθέσεις που είχαν εξαπολύσει κατά της κυβέρνησης, θεωρώντας ότι «τα κατασκευάσματα έχουν πλέον καταρρεύσει και όσοι δηλητηρίασαν την κοινή γνώμη, η οποία εύλογα ζητούσε την ενδελεχή διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών, είναι υπόλογοι στους ίδιους τους πολίτες». Η εκτίμηση κυβερνητικών στελεχών είναι πως κλονίστηκε η αξιοπιστία τους -επικεντρώνοντας περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ-, η οποία είναι «στο ναδίρ», όπως σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης. Πρόκειται για το βασικό ανάχωμα έναντι ενός ακόμα γύρου σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως αναμένεται, μετά την κατάθεση του πορίσματος της Χαριλάου Τρικούπη για τον κ. Καραμανλή, το οποίο θα αφορά κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος όπως έχει προαναγγελθεί. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο κρατούν στάση αναμονής, αποφεύγοντας να ανοίξουν τα χαρτιά τους, όμως δεν αποκλείεται να καταθέσουν δικό τους πόρισμα, αφού η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως οι κατηγορίες δεν μπορεί παρά να είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. «Θα περίμενε κανείς από την κ. Κωνσταντοπούλου και τον κ. Βελόπουλο να κάνουν αυτά που κάνουν. Δεν είχα υψηλότερες προσδοκίες, για να σας είμαι τελείως ειλικρινής. Αυτά που κάνουν, αυτά περίμενα να κάνουν. Από το ΠΑΣΟΚ, όμως, που είναι ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς, ένα κόμμα που θέλει να αποτελέσει εναλλακτική λύση, περίμενα μια μεγαλύτερη προσήλωση στους θεσμούς και μια μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση. Ας κάνουν ό,τι νομίζουν, δήλωσε χθες στον ΣΚΑΪ για το θέμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης.

Δημοσκοπική ανάκαμψη για τη Νέα Δημοκρατία -Αγγίζει το 32%

Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν το νέο τοπίο που δημιουργείται σε πολιτικό επίπεδο να αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Μία ακόμα έρευνα δείχνει πως η ΝΔ ανακάμπτει δημοσκοπικά και αποκτά δυναμική. Στην έρευνα της Real Polls για λογαριασμό του Protagon, το κυβερνών κόμμα αγγίζει ποσοστό της τάξης του 32% (31,9%), για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, στην πρόβλεψη αποτελέσματος η ΝΔ είχε μετρηθεί στο 29,7%, και στην αμέσως προηγούμενη στο 27%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαξίμου Τέμπη Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ