Οι απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας Βελόπουλου και η αυστηρή απάντηση Μητσοτάκη - iefimerida.gr

Οι απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας Βελόπουλου και η αυστηρή απάντηση Μητσοτάκη

Κυριάκος Βελόπουλος
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος / Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν οι απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας που ανέπτυξε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε διεξοδικά σε δηλώσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει για τη χρήση της μάσκας από τους ειδικούς επιστήμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, ανάμεσα στους οποίους ο κ. Σύψας, ο κ. Τσιόδρας, ο κ. Μαγιορκίνης. Πρόκειται, όπως επισήμανε ο Κυριάκος Βελόπουλος, για δηλώσεις που η μια αναιρεί την προηγούμενη, με συνέπεια ο κόσμος να ανησυχεί και να μην πείθεται. Όπως εξάλλου σημείωσε, η Ελληνική Λύση δίνει έμφαση στην τήρηση των αποστάσεων και εξέφρασε την άποψη ότι για τη χρήση της μάσκας στα σχολεία, η απόφαση θα έπρεπε να λαμβάνεται σε τοπικό επίπεδο από τους δήμους και για παιδιά άνω των 12 ετών. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «επιβολή εμβολίου και επιβολή μάσκας, σημαίνει αυταρχισμός και δεν σημαίνει δημοκρατία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κυριάκος Βελόπουλος διατύπωσε βαρύτατους υπαινιγμούς για τη διασύνδεση ειδικών επιστημόνων που συμβουλεύουν την Πολιτεία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με τον ιδιωτικό τομέα και φαρμακευτικές εταιρείες, στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων. «Εχουν συμφέροντα. Πουλάνε φάρμακα. Δεν το καταλαβαίνετε; Βάλτε άλλους να μιλάνε που δεν κάνουν τέτοιες δουλειές με φαρμακευτικές. Προσπαθώ να σας πω τι πρέπει να κάνετε. Αν δεν το καταλαβαίνετε, μην το κάνετε», είπε ο κ. Βελόπουλος. Κάλεσε δε, τέλος, την κυβέρνηση, να αναλογιστεί ότι «τα μικρά παιδιά θα είναι κινητές βόμβες μόλις ανοίξουν τα σχολεία».

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχονται οι γονείς που διαμαρτύρονται και κινητοποιούνται ενάντια στη χρήση της μάσκας στους μαθητές είπε πως «οι γονείς ανησυχούν και οφείλετε να τους ακούσετε όχι να τους λοιδορείτε».

«Κάνετε αγώνα να μας επιβάλλετε τις μάσκες. Δεν είμαι εναντίον των μασκών. Ουδέποτε θα ήμουν εναντίον της υγείας των πολιτών. Έχω όμως ερωτηματικά. Οι επιστήμονες που εσείς πουσάρετε, δεν με έπεισαν. Μιλάω για την επιβολή της μάσκας στα παιδιά κάτω από 12 έτη. Μόλις διαφωνείς με το σύστημα σε αποκαλούν 'ψεκασμένο'. Μόλις λες ότι έχω άλλη άποψη, σου λένε ότι είσαι 'πυροβολημένος'. Δηλαδή η άλλη άποψη πρέπει να ενοχοποιηθεί και να κυριαρχεί μόνο η μια άποψη. Αυτό είναι η αρχή του φασισμού», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος και διευκρίνισε για τη θέση που έχει για το θέμα η Ελληνική Λύση:

«Δεν λέμε ναι ή όχι στις μάσκες. Αλλά στα παιδάκια κάτω των 12 ετών, έχουμε ερωτηματικά για την επιβολή της μάσκας. Δεν διαμαρτύρονται οι «πυροβολημένοι» ή «ψεκασμένοι». Διαμαρτύρονται αυτοί που έχουν παιδάκια. Ή θα τους πείσετε ότι πρέπει όλοι να βάλουν μάσκες, ή μην τους λοιδορείτε, μην τους βρίζετε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε και στη δίωξη που ασκήθηκε. «Στο Ηράκλειο σε παρόμοια εκδήλωση, ασκήθηκε δίωξη. Στη Χίο και στη Μόρια, στην πορεία και στην θρησκευτική τελετή που ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, γιατί δεν ασκήθηκαν διώξεις; Γιατί πρέπει να κυνηγάτε τον Έλληνα μόνο, και όχι τους άλλους που παρανομούν;», είπε και πρόσθεσε:

«Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η μάσκα δεν είναι απαραίτητη για παιδιά κάτω των 12 ετών. Ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι πρέπει να συνυπολογίσουμε τον αντίκτυπο στη μάθηση και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη. Εγώ ήμουν 4 ώρες με τη μάσκα, και από έλλειψη οξυγόνου κοκκίνησαν τα μάτια μου. Σε ένα 7χρονο θα κάνει ο δάσκαλος τον αστυνομικό; Δεν λέω να μην πάρουμε μέτρα, αλλά να δούμε σοβαρά το θέμα. Παιδιά Δημοτικού επιβάλλεται να βλέπουν τις εναλλαγές στην έκφραση στα πρόσωπα των δασκάλων τους. Ο ΠΟΥ μιλάει για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την ορθή άρθρωση στα παιδιά. Το παιδάκι όταν φοράει τη μάσκα δεν μπορεί να προσέξει μέσα στην τάξη», είπε ο κ. Βελόπουλος. Για το ίδιο δε, θέμα, επικαλέστηκε τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε άλλες χώρες:

«Σε Σουηδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές σε καμία βαθμίδα εκπαίδευσης. Στην Πολωνία, οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές μέσα στη σχολική αίθουσα. Στην Αγγλία η μάσκα είναι υποχρεωτική, μόνο για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μόνο σε κοινόχρηστους χώρους και μόνο αν επιβληθεί lock down στην περιοχή τους. Στη Γαλλία μάσκα θα φορούν μόνο μαθητές άνω των 11 ετών. Ο ίδιος ο ΠΟΥ αναφέρει σε βίντεο τον Φεβρουάριο του 2020, ότι η μάσκα δεν προστατεύει. Ακόμα και στις συσκευασίες μασκών που αγοράζουμε στην Ελλάδα, αναγράφεται ότι δεν προστατεύουν από τον κορωνοϊό», είπε ο κ. Βελόπουλος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σκεφτείτε ένα παιδάκι που έχει δυσλεξία και δεν το έχουν καταλάβει οι γονείς. Ή ένα παιδάκι με πρόβλημα ακοής. Όχι λοιπόν να λέτε 'ψεκασμένους' τους γονείς επειδή δεν θέλουν να βάλουν τα παιδιά τους να φορέσουν μάσκα. Πείτε αν ένα παιδάκι έχει συμπτώματα, αν ανεβάσει πυρετό, ποιο είναι το πρωτόκολλο; Το απομονώνετε; Του δημιουργείτε σύμπλεγμα; Αντιληφθείτε τι πάει να γίνει. Οι γονείς ανησυχούν και οφείλετε να τους ακούσετε όχι να τους λοιδορείτε. Παιδιά έχουν. Μπορεί να υπάρχουν μεταξύ τους ακραίοι. Έτσι και αλλιώς σε κάθε κόμμα υπάρχουν και πρόσωπα με ακραίες αντιλήψεις. Παντού υπάρχουν. Μην γενικεύετε λοιπόν το ειδικό, διότι αυτό είναι η αρχή του φασισμού"».

Αυστηρή απάντηση Μητσοτάκη

Στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός απάντησε στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης λέγοντας πως υπάρχει ανάγκη για νέα τηλεοπτική καμπάνια όπως αναγνώρισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης «πόσο μάλλον όταν ακούγονται και σε αυτή την αίθουσα απόψεις που δεν απέχουν από ακραίες θεωρίες. Ο λόγος σας κύριε Βελόπουλε ήταν ευθεία αμφισβήτηση των οδηγιών των ειδικών» τόνισε και πρόσθεσε: «Είπατε ευθέως για την μη χρήση μάσκας στις νεαρές ηλικίες. Σας το ξαναλέω ότι αυτή ήταν η εισήγηση των ειδικών. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να υποχρεώσεις ένα παιδί 6-7 ετών να φορά συνέχεια την μάσκα. Εχει παιδαγωγικό χαρακτήρα. Υπάρχουν όμως και πολύ συγκινητικές ιστορίες με παιδάκια που πάσχουν από ανίατες ασθένειες και την φορούν συνεχώς. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σύμφωνα με τους ειδικούς και αν δεν θέλουμε να πάμε σε νέα μέτρα που θα μοιάζουν με νέο λοκ ντάουν πρέπει να τηρούμε το μέτρο. Η μάσκα ζημιά δεν κάνει. Μόνο όφελος μπορεί να έχει και αυτό είναι απλή λογική. Η μάσκα προστατεύει από τα σταγονίδια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ