Τσικνοπέμπτη: 10 μαγαζιά για σουβλάκι εγγύηση, με καλαμάκια κόλαση - iefimerida.gr

Τσικνοπέμπτη: 10 μαγαζιά για σουβλάκι εγγύηση, με καλαμάκια κόλαση

Τσικνοπέμπτη, σουβλάκια
Τσικνοπέμπτη ώρα για σουβλάκια!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τσικνοπέμπτη χωρίς κρέας δεν γίνεται. Ακόμη κι αν τελειώνετε αργά από την δουλειά, είστε κουρασμένοι ή δεν έχετε προλάβει να ψωνίσετε, το έθιμο θα το τηρήσετε θέλετε δεν θέλετε. Και το σουβλάκι είναι η εύκολη λύση!

Νόστιμο, χορταστικό, οικονομικό, πλέον έρχεται πανεύκολα στο σπίτι καθώς τόσο οι εφαρμογές μέσω των οποίων παραγγέλνουμε, όσο και τα ίδια τα ψητοπωλεία, έχουν κάνει πιο εύκολη και διαδεδομένη την «διαδικασία» του delivery. Είτε αποφασίσετε να τσικνίσετε σε κάποιο ψητοπωλείο είτε κάνετε ντελίβερι στο σπίτι, εδώ είναι 10 εγγυημένες διευθύνσεις για σουβλάκι ζουμερό, αυθεντικό με πίτα και μαριναρισμένο γύρο ή καλαμάκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σουβλάκι από τον Κώστα

Μπορεί να βρίσκεται χωμένο σε ένα μικρό στενό της Μητροπόλεως που δεν το πιάνει το μάτι, αλλά και μόνο από τη μεγάλη ουρά που περιμένει απ' έξω για ένα σουβλάκι θα καταλάβετε ότι κάτι ιδιαίτερο γίνεται στην οδό Πεντέλης.

Εκεί βρίσκεται το μαγαζάκι του Κώστα, το παραδοσιακό σουβλατζίδικο που προσκυνούν όχι μόνο οι Αθηναίοι αλλά και πάρα πολλοί τουρίστες αφού η φήμη του φτάνει ακόμα και σε τουριστικούς οδηγούς για την πόλη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί βρίσκεται από το 1948 κι εκεί θα συναντήσετε τον εγγονό του Κώστα, που συνεχίζει την παράδοση του παππού του με την ίδια ακριβώς αγάπη και την ίδια αναλλοίωτη συνταγή. Ποια είναι αυτή; Ποιότητα, καθαριότητα και καλή αναλογία. Τα υλικά συγκεκριμένα. Καλαμάκι χοιρινό και μπιφτέκι αλλά πατάτες ανύπαρκτες, που για πρώτη φορά όμως, δεν λείπουν καθόλου.Τη γευστική πανδαισία συμπληρώνει το ελαφρύ κρεμώδες γιαούρτι, ο φρεσκοκομμένος μαϊντανός, το κρεμμύδι και η ντομάτα. Με γρήγορες κινήσεις ψήνε επί τόπου τα θεϊκά καλαμάκια.

Πού: Κώστας, Μητροπόλεως & Πεντέλης 5, Αθήνα, τηλέφωνο: 210-3228502

Σουβλάκι από τη Λειβαδιά

56 χρόνια τώρα η Λειβαδιά…από την πλατεία Κάνιγγος προσφέρει το παραδοσιακό σουβλάκι με μεράκι, όρεξη και αφοσίωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά για σήμερα, εκτός από σουβλάκια, το μενού έχει special αρνίσια παϊδάκια γάλακτος από τις 17:00 και μετά.

Κι αν αναρωτιέστε πως προέκυψε η ονομασία Λειβαδιά, ήταν το 1965 όταν δύο φίλοι είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν στο κέντρο της Αθήνας ένα spot που να προσφέρει στους πελάτες τους σουβλάκια καλαμάκια, τα γνήσια ελληνικά σουβλάκια. Αποφάσισαν έτσι να το ονομάσουν σουβλάκι Η Λειβαδιά, λόγω της φήμης της συγκεκριμένης πόλης για τα χοιρινά καλαμάκια - άλλωστε ποιος δεν σταματάει στην Λειβαδιά για σουβλάκι ακόμα κι αν ο τελικός προορισμός είναι η Αράχωβα;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι λοιπόν το Σουβλάκι η Λειβαδιά βρήκε τον χώρο της στο κέντρο της Αθήνας. Και μπορεί από τότε οι ιδιοκτήτες του να έφυγαν από κοντά μας, όμως η παράδοση συνεχίζεται από τις οικογένειες τους οι οποίες συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν το μαγαζί.

Που: Σουβλάκι η Λειβαδιά, Κάνιγγος 2-4 & Γλάδστωνος, Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3832413

Σουβλάκι από το Μπιφτεκοπωλείο ο Σταύρος

Σχεδόν 62 χρόνια το Μπιφτεκοπωλείο ο Σταύρος σερβίρει από τα καλύτερα σουβλάκια της Αθήνας. Το μυστικό εδώ είναι το τυλιχτό με μπιφτέκι , ντομάτα, κρεμμύδι. Και το καλαμάκι χοιρινό είναι υπέροχο. Επίσης η ανάμεικτη μερίδα θα σας ενθουσιάσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζε να το δοκιμάσετε, καθώς όπως ορκίζονται οι κάτοικοι της Καλλιθέας θα «κολλήσετε».

Που: Μπιφτεκοπωλείο ο Σταύρος, Συνταγματάρχου Δαβάκη 59, Καλλιθέα, Τηλέφωνο: 210 9512929

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σουβλάκι από τον Ελβις

Και φτάνουμε στο καλλιτεχνικό σουβλάκι, τον Elvis με τον θρυλικό Elvis Prisley να βρίσκεται παντού γύρω σας ενώ απολαμβάνετε το σουβλάκι σας.

Η επιτυχία όμως του μαγαζιού οφείλεται στις άριστες πρώτες ύλες και στην αυθεντικότητα των ιδιοκτητών. Εδώ δεν θα βρείτε τυλιχτό σουβλάκι αλλά όλων των ειδών τα καλαμάκια, χοιρινό, κεμπάπ, λουκάνικο με ωραίο ζυμωτό ψωμάκι, πίτες λευκές, σικάλεως ή καλαμποκιού και πατάτες φρεσκοκομμένες στο χέρι χωρίς extra χρέωση στη μερίδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μη χάσετε τη φοβερή πανσέτα που την αποκαλούν «πελαγίσια» ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τα σουβλάκια δεν έχουν λίπος.

Που: Ελβις, Πλαταιών 29 & Λεωνίδου, Κεραμεικός – Τηλέφωνο: 210 3455836

Σουβλάκι από τις Γυναίκες

Η ταμπέλα στο εξωτερικό γράφει απλώς «Ψητοπωλείο», ωστόσο όσοι έχουν μεγαλώσει ή μένουν στο Κουκάκι, όταν πρόκειται για σουβλάκι δίνουν ραντεβού «Στις Γυναίκες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βρίσκονται στον πεζόδρομο της Δράκου από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και είναι δημοφιλείς για τον πεντανόστιμο γύρο και τα σωστά ψημένα καλαμάκια τους, τα οποία τυλίγουν σε αλάδωτη πιτούλα, με ολόφρεσκη ντομάτα και δροσερό γιαούρτι.

Μικρό, σχετικά, όμως ένα σουβλάκι από «Τις γυναίκες», δεν είναι ποτέ αρκετό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Που: Οι Γυναίκες, Δράκου 16, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 9225648

Σουβλάκι από το Ζάχος Grill

Το πιθανότερο είναι να έχετε καταλήξει στον Ζάχο για σουβλάκι μετά από μπάνιο στην παραλία της Βουλιαγμένης, όμως το περίφημο σουβλάκι του Ζάχου δεν θα σας απογοητεύσει ούτε τον χειμώνα. Πόσο μάλλον την Τσικνοπέμπτη.

Ανοιξε το 1980 και από τότε έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές νοτίων. Εκτός από τα καλαμάκια του τυλιχτά ή σε μερίδα και τις περίφημες πατάτες του, από τον Ζάχο θα φάτε επίσης ζουμερό γύρο και κρεατικά στη σχάρα αλλά και στη σούβλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Που: Ζάχος Grill, Ερμού 1, Βουλιαγμένη, Τηλέφωνο: 210 8960352

Σουβλάκι από το Ελληνικό

Είναι μικρό, βρίσκεται σε μια γωνιά στην Ιασωνίδου στο Ελληνικό και είναι ίδιο και απαράλλαχτο από τότε που άνοιξε, το 1990. Το ίδιο και απαράλλαχτο όμως είναι και το σουβλάκι του: με καλά και φρέσκα υλικά, λαδωμένη πίτα και τζατζίκι.

Αν πάτε, το πιθανότερο είναι να το απολαύσετε στο χέρι, γιατί τα λίγα τραπεζάκια που έχει στο πεζοδρόμιο είναι συνήθως πιασμένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει όμως να το επισκεφτείτε και να δοκιμάσετε τον γύρο του, τα καλοψημένα, ζουμερά και τρυφερά καλαμάκια αλλά και το μπιφτέκι, σήμα κατατεθέν του.

Που: Ελληνικό, Ιασωνίδου & Τριπόλεως 40, Ελληνικό , Τηλέφωνο: 2109618704

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σουβλάκι από τον Καυτερό

Λίγο πριν το 1970, όταν το Χαλάνδρι είχε ακόμη αλάνες και γειτονιές, σε ένα δρομάκι κοντά στην Κηφισίας, χτίστηκε ένα τοσοδούλικο σουβλατζίδικο.

Λίγα χρόνια μετά, αυτό το μικρό μαγαζί, πέρασε σε έναν άλλο ιδιοκτήτη, ο οποίος σύστησε στους Χαλανδριώτες μια κόκκινη καυτερή σάλτσα για να συνοδεύσουν το κεμπάπ τους. Δεν ήθελε και πολύ. Σε μια εποχή όπου σχεδόν όλοι είχαν παρατσούκλια, η σάλτσα χαρακτήρισε αμέσως το μαγαζί. Πάμε στον «Καυτερό», έλεγαν οι Χαλανδριώτες.

Πενήντα χρόνια μετά, ο Καυτερός βρίσκεται στην ίδια ακριβώς θέση και σερβίρει καλαμάκια χοιρινό και κοτόπουλο, κεμπάπ που κλέβει την παράσταση, πατάτες φρέσκες και ντομάτα. Η επιχείρηση είναι οικογενειακή και το μυστικό της σάλτσας πάει από γενιά σε γενιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Καυτερός, Αγρινίου 5 Χαλάνδρι, Τηλέφωνο: 210 6846366

Σουβλάκι από τις Ρωσίδες

Σε μια γειτονιά σχεδόν διάσημη για το σουβλάκι με πίτα και το ρωσικό πιροσκί της, εκεί που η οδός Γρυπάρη συναντά την οδό Αναγνωσταρά στην Καλλιθέα, βρίσκονται δύο αδελφές, οι κυρίες Αννα και Σοφία από το 1990 και φτιάχνουν ένα από τα καλύτερα σουβλάκια της Αθήνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την πρώτη μπουκιά καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι ένα ξεχωριστό σουβλάκι. Το τζατζίκι απουσιάζει παντελώς. Η πίτα ­ λαδωμένη ή αλάδωτη ­ είναι πάντα αφράτη. Το κρέας πολύ τρυφερό και χωρίς λίπος. Η ντομάτα και το κρεμμύδι αριστοτεχνικά ψιλοκομμένα. Και το συστατικό που το κάνει εθιστικό είναι η μυστήρια κόκκινη σάλτσα της οποίας η συνταγή παραμένει κρυφή.

Το γωνιακό μαγαζάκι της Καλλιθέας μοιάζει να έχει σταματήσει το χρόνο, αφού ο χώρος παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος με την πρώτη μέρα της δημιουργία του. Αξίζει να δοκιμάσετε το σουβλάκι με το ζουμερό μπιφτέκι.

Που: Οι Ρωσίδες, Αναγνωσταρά 16, Καλλιθέα, Τηλέφωνο: 211 1192145

Σουβλάκι από τον Λευτέρη τον Πολίτη

Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μικρά «διαμαντάκια», γεύσεις που συστήθηκαν πριν από χρόνια και διατηρούνται αναλλοίωτες και αυθεντικές μέχρι και σήμερα. Μια τέτοια ξχωριστή γεύση αποτελεί το σουβλάκι του Λευτέρη, που λειτουργεί από το 1951 και πλέον βρίσκεται σε νέα τοποθεσία, στη Ρόμβης στην Αθήνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χωρίς κανέναν προβληματισμό για το τι θα παραγγείλετε, εδώ η συνταγή είναι μια: μοσχαρίσιο κεμπάπ τυλιγμένο σε πίτα που ψήνεται πάνω στο κρέας συνοδευόμενα από ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και καυτερή πάπρικα μόνο. Υπάρχει βέβαια και η πιο ελαφριά εκδοχή χωρίς πάπρικα, ωστόσο πρέπει να σπεύσετε, ειδικά σήμερα Τσικνοπέμπτη, καθώς έξω από αυτό το σουβλατζίδικο σχηματίζεται ουρά στα όρια της διαδήλωσης από τις 11 το πρωί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι η ποικιλία που κάνει το σουβλάκι του Λευτέρη -του Πολίτη όπως γράφει και στην ταμπέλα- ένα από τα πιο μερακλίδικα της πόλης, αλλά η ιδιαίτερη γεύση των συγκεκριμένων υλικών που χρησιμοποιεί. Απλό, νόστιμο και οικονομικό.

Που: Λευτέρης ο Πολίτης, Ρόμβης 18, Αθήνα, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3310030

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ