Tο κρασί ολοκληρώνει την εμπειρία στο τραπέζι μπορεί να «απογειώσει» ή και να «καπελώσει» τη δημιουργία του σεφ. Ποιο κρασί είναι όμως το κατάλληλο με το μενού που επιλέξαμε.
Μια διεθνής επιβράβευση για τρεις κορυφαίους προορισμούς στην Αθήνα, φαγητού και κρασιού, ήρθε από το κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό Wine Spectator.
Award of Excellence για την εμπειρία στο τραπέζι
Τα εστιατόρια Base Grill Athens, Ateno και Travolta Athens απέσπασαν φέτος την σημαντική διάκριση του Award of Excellence της οινικής «βίβλου» διεθνώς, του περιοδικού Wine Spectator.

Η διάκριση αυτή έρχεται να αναγνωρίσει τη σοβαρή, επιμελημένη και πολυδιάστατη δουλειά που γίνεται σε κάθε ένα από τα τρία εστιατόρια γύρω από το κρασί και την συνολική εμπειρία που μπορεί να βιώσει κάθε καλεσμένος στο τραπέζι.
Πίσω από τις βραβευμένες λίστες κρασιών βρίσκεται ο έλληνας Masters of Wine Γιάννης Καρακάσης, δημιουργός του διαγωνισμού διεθνούς κύρους Great Greek Wines, ειδικού του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.

Κρασί με ταυτότητα, συνέπεια και χαρακτήρα
Οι λίστες κρασιού κάθε εστιατορίου διαμορφώνονται με ξεκάθαρη φιλοσοφία:
- Επιλογές με προσωπικότητα, που αναδεικνύουν τις ιδιαιτερότητές του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα
- Το κρασί ως αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας, όχι ως απλό συνοδευτικό
- Ανάδειξη του δυναμισμού της ελληνικής οινοπαραγωγής μέσα από αυθεντικές ετικέτες
- Προτάσεις για κάθε επίπεδο γνώσης και budget, ώστε κάθε επισκέπτης να βρίσκει το ιδανικό ποτήρι κρασί

Ο Γιάννης Καρακάσης είναι υπεύθυνος για το συνολικό οινικό πρόγραμμα και των τριών εστιατορίων, προσεγγίζοντας το κρασί όχι ως απλό συνοδευτικό, αλλά ως βασικό συστατικό της γαστρονομικής εμπειρίας.
Ηδη οι λίστες κρασιού του Base Grill και του Travolta έχουν διακριθεί από τον FNL Guide, ενώ ο Γιάννης Καρακάσης MW αναδείχθηκε Wine Director της Χρονιάς για το 2024.

Η ενασχόληση με το κρασί στα εστιατόρια Base Grill, Travolta και Ateno δεν περιορίζεται στη λίστα.
Και στα τρία καταστήματα εστίασης το σύνολο του προσωπικού είναι πιστοποιημένο με WSET Level 2, γεγονός που αντανακλά μια ουσιαστική επένδυση στην εκπαίδευση. Αυτή η εκπαίδευση ενισχύει τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη, διασφαλίζοντας ότι κάθε μέλος της ομάδας διαθέτει τη γνώση για να αναδείξει σωστά το κρασί.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο iefimerida ο Σπύρος Λιάκος, συνιδρυτής του Base Grill, «Από την πρώτη στιγμή, θέλαμε το κρασί να είναι κάτι περισσότερο από ένα “παράρτημα” στο μενού. Να είναι συνομιλητής της κουζίνας μας. Να εκπλήσσει, να δημιουργεί συναισθήματα, να χτίζει αναμνήσεις. Αυτή η διάκριση μάς γεμίζει περηφάνια γιατί αναγνωρίζει την αληθινή προσπάθεια που κάνουμε καθημερινά, από την επιλογή της ετικέτας μέχρι το σερβίρισμα στο τραπέζι».
Γιατί μία γουλιά κρασί, είναι εμπειρία στιγμής!
