Μια εκδήλωση που συνδυάζει τις ποικιλίες των τοπικών κρασιών με τη μουσική ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, ο αστικός αμπελώνας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.
Γαστρονομική εμπειρία στον αστικό αμπελώνα Θεσσαλονίκης
Οι επισκέπτες, με ελεύθερη είσοδο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, βασισμένη στον οίνο, σε έναν χώρο που συνδυάζει το αμπέλι με το αστικό τοπίο.
Γνωστοί chefs και pastry chefs της Θεσσαλονίκης θα προσφέρουν μια ποικιλία από λιχουδιές και νόστιμα πιάτα, όλα εμπνευσμένα και παρασκευασμένα με βάση το κρασί: από αρωματικά γλυκά που φέρουν τη γεύση του μούστου, μέχρι αλμυρές δημιουργίες που αναδεικνύουν τις νότες των τοπικών οινικών ποικιλιών.
Θα ετοιμαστούν τραχανάς με σταφύλι και μανιτάρια, μια skg σαλάτα με τοματίνια, ψητό μανούρι, ρόκα, σταφίδες, τραγανό κουλούρι και βινεγκρέτ από πετιμέζι, μπεζέδες με μούστο, η αγαπημένη μπουγάτσα με σύκα και κρασί.

Την εμπειρία θα συμπληρώσει η παρουσία εκλεκτών κρασιών από τοπικούς παραγωγούς, αλλά και η «Γοργόνα», το κρασί του αστικού αμπελώνα. Την εκδήλωση θα συνοδεύει μουσική, δημιουργώντας μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα και μετατρέποντας τον αστικό αμπελώνα σε σημείο συνάντησης για όλους όσοι αγαπούν το κρασί, το καλό φαγητό και την ψυχαγωγία.
AΠΕ-ΜΠΕ