Οι ταβέρνες της Τσικνοπέμπτης: 5+2 προτάσεις για παϊδάκια, μπριζόλες, κοψίδια

Την Τσικνοπέμπτη τα κρέατα έχουν την τιμητική τους

Παϊδάκια, μπριζόλες, κοψίδια, κοντοσούβλια, λουκάνικα, μπιφτέκια, την Τσικνοπέμπτη έχουν την τιμητική τους! Ταβέρνες-εγγύηση για αύριο.

Τσικνοπέμπτη στο «Καλοφαγάδικο τα Γιουβετσάκια»

Το «Καλοφαγάδικο τα Γιουβετσάκια» στην Άνω Γλυφάδα είναι μια βέρα ταβέρνα, από τις λίγες, που χρησιμοποιεί μόνο εκλεκτά υλικά από όλη την Ελλάδα και σερβίρει εκπληκτικά νόστιμο σπιτικό φαγητό, ποικιλίες ορεκτικών και συγκλονιστικά ψητά.

Ενα γνήσιο παραδοσιακό γευστικό στέκι που δίνει απίστευτη σημασία στις πρώτες ύλες για να φτιάξει πιάτα ελληνικής κουζίνας χωρίς ακραίες παρεμβάσεις, διατηρώντας την αυθεντικότητα της γεύσης στα φαγητά. Πρόσφατα μάλιστα βραβεύτηκε ξανά με Αστέρι Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνας για το 2022 στα FNL Best Restaurant Awards.

Ειδικά για την Τσικνοπέμπτη, το μενού περιλαμβάνει καλό κρέας
και την οικογενειακή φιλοξενία, έτσι όπως την προσφέρουν για περισσότερα από είκοσι χρόνια τα Γιουβετσάκια.

Πού: Γιουβετσάκια, Ιθώμης 20, Aνω Γλυφάδα, Tηλέφωνο: 210 9648081

Τσικνοπέμπτη στην ταβέρνα «Το Γίδι»

Από το όνομα και μόνον αυτή η ταβέρνα σάς προδιαθέτει ότι θα φάτε κάτι παραδοσιακό και άκρως κρεατικό. Και έτσι είναι. «Το Γίδι» είναι η αναβίωση της παλιάς χασαποταβέρνας που ορκίζεται μόνο στο ελληνικό κρέας, στη χειροποίητη, στη μη βιομηχανοποιημένη κουζίνα.

Φιλέτο αγελάδας, καπνιστή πανσέτα με πουρέ σελινόριζας, προβατίνα, μπριζόλες, συκωτάκια, συκωταριά είναι κάποια μόνο από τα πιάτα που σερβίρονται στο Γίδι για μια απόλυτα παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη. Από την κουζίνα του βγαίνουν και άλλες «αμαρτωλές» νοστιμιές, όπως η φορμαέλα Αράχωβας ή το τηγανητό τυροπιτάρι.

Που: Γίδι, Λεωφόρος Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, Τηλέφωνο: 210 2828848

Τσικνοπέμπτη στην ταβέρνα «Το Μαντρί»

Το Μαντρί είναι ο απόλυτος προορισμός για να ζήσετε την Τσικνοπέμπτη βουκολικά, μιας και θυμίζει παραδοσιακή ταβέρνα χωριού, βρίσκεται σχεδόν στο βουνό και σερβίρει φημισμένη προβατίνα για μερακλήδες, ρουμελιώτικο κοκορέτσι, αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα, λαχταριστό κότσι, κοντοσούβλι χοιρινό, αλλά και ωραίες εντράδες με κρέας ή όχι, όπως μελιτζάνα στο πήλινο, σαγανάκι φούρνου και τηγανητά συκωτάκια.

Ξύλο και γήινες αποχρώσεις που θυμίζουν σαλέ στην εξοχή, ένα πέτρινο τζάκι στη γωνία, λίγες μεταλλικές λεπτομέρειες, διακριτικός φωτισμός και φυσικά μεγάλα παράθυρα που καθιστούν μοναδική πρωταγωνίστρια την απαράμιλλη θέα, που δεν είναι άλλη από τον Σαρωνικό!

Info: Το Μαντρί, Βαρδουσίων 29, Άνω Γλυφάδα, τηλέφωνο: 210 9623071

Τσικνοπέμπτη στον «Χριστόφορο»

Τα Καλύβια είναι ξακουστά για τα εκλεκτά τους κρέατα και τα παϊδάκια τους. Κι αν δεν σας πέφτουν μακριά για την Τσικνοπέμπτη, επιλέξτε τον «Χριστόφορο».

Από τις πιο παλιές και διάσημες ταβέρνες, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα τεράστιο μαγαζί, που ειδικά το καλοκαίρι καθίζει χίλια και πλέον άτομα. Τα κρέατα έρχονται κυρίως από τη Μυτιλήνη, ενώ οι μερίδες τους είναι επικών διαστάσεων και θα σας χορτάσουν σίγουρα.

Στο μενού θα βρείτε μπριζόλες, μπιφτέκια, παϊδάκια, γουρουνοπούλα, παϊδάκια από προβατίνα, κοκορέτσι και χίλιες δυο άλλες κρεατολιχουδιές.

Πού: Ο Χριστόφορος, Μιχ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια, Tηλέφωνο: 2299048266

«Ο Ρουμελιώτης»

Κρυμμένο σε ένα στενάκι της Γλυφάδας, μακριά από τη βαβούρα, ψήνει καθημερινά κρεατοφαγικές σπεσιαλιτέ που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο και τιμώνται δεόντως από τους meat lovers.

Στο μενού του θα βρείτε κοντοσούβλι, ζουμερό κοκορέτσι και κρεατικά σχάρας: παϊδάκια, μπιφτέκια, μπριζόλες και καλαμάκια. Τα τελευταία τα τυλίγει σε πίτες, δημιουργώντας τυλιχτά «παλιάς κοπής», που εκτιμώνται δεόντως. Το γεμιστό μπιφτέκι είναι επίσης από τα δυνατά χαρτιά του, ενώ οι πατάτες κόβονται στο χέρι και οι μερίδες είναι υπερχορταστικές.

Πού: Ο Ρουμελιώτης, Χειμάρας 10, Άνω Γλυφάδα, τηλ: 210 9607562

Τσικνοπέμπτη στο «Κουτούκι της Κηφισιάς»

Από το 1974 το «Κουτούκι της Κηφισιάς» μαγειρεύει σπιτικό λαχταριστό φαγητό σε παλαιούς και νέους Κηφισιώτες (και όχι μόνο).

Αξίζει να δοκιμάσετε μπριζολάκια χοιρινά, μπιφτεκάδα σχάρας με εκλεκτό μοσχαρίσιο κιμά με ελληνική φέτα, ζυμωμένο, ψητή ντομάτα και καλοτηγανισμένες φρέσκες πατάτες, κρασομεζέδες, λουκάνικο σχάρας και πόσα άλλα ακόμη.


Τα κρέατά του είναι εγγύηση!

Πού: To Κουτούκι της Κηφισιάς, Λεωφόρος Κηφισίας 308 & Κρήτης, Κηφισιά, τηλ: 210 8080780

Τσικνοπέμπτη στην ταβέρνα «Μυρτιά», στη Νέα Σμύρνη

Η «Μυρτιά», δίπλα σχεδόν στην Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη, έγινε διάσημη στα νότια προάστια -και όχι μόνο- από στόμα σε στόμα για τα εκπληκτικά της κρεατικά!

Την Τσικνοπέμπτη σάς περιμένουν ολόφρεσκα κρέατα, μόνα τους ή σε ποικιλίες, σε… γενναίες δόσεις. Η «Μυρτιά» σερβίρει μοσχαρίσια ή χοιρινή μπριζόλα, πανσέτα, ψαρονέφρι, μπιφτέκι μοσχαρίσιο αλλά και «κοτοπουλίσιο» και ζουμερά παϊδάκια, στη σχάρα, χωρίς επιπλέον καρυκεύματα, για να είναι η γεύση ατόφια. Όλα τα πιάτα συνοδεύονται με φρέσκες πατάτες, που δεν μυρίζουν «τηγανίλα», ή με λαχανικά. Μην παραλείψετε επίσης να δοκιμάσετε το γεμιστό μπιφτέκι!

Το καλύτερο, όμως, είναι για το τέλος. Γιγαντιαία μερίδα τραγανών λουκουμάδων, περιχυμένων με μέλι ή σοκολάτα, και σπιτικός σιμιγδαλένιος χαλβάς έρχονται κερασμένα από το κατάστημα για να σας αποτελειώσουν.

Πού: Μυρτιά, Αϊδινίου 55, Ν. Σμύρνη και Αγ. Παρασκευής 24 στο Περιστέρι, Τηλέφωνο: 210 937 0708

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ