Στην πλατεία Κεφαλαρίου στην Κηφισιά, ένα από τα πιο εμβληματικά μαγαζιά των βορείων προαστείων επιστρέφει δυναμικά και συστήνεται με νέα γαστρονομική ταυτότητα.
Το Cash Restaurant & Bar, γνωστό για τα επικά του πάρτι που έχουν γράψει ιστορία στη νυχτερινή ζωή της πόλης, κάνει δυναμικό comeback με ανανεωμένη αισθητική, ασιατικές επιρροές και μια σύγχρονη τεχνική αντίληψη.
Η μεγάλη, ολοκαίνουρια αυλή του, θυμίζει κυκλαδίτικο νησί καθώς κινείται σε καθαρούς τόνους του λευκού και του μπλε. Την ίδια στιγμή, εκπέμπει μια αβίαστη κομψότητα με μίνιμαλ στοιχεία, δημιουργώντας ένα σκηνικό ηρεμίας, σαν όαση μέσα στην πολύβουη πόλη.
Αναπαυτικοί καναπέδες, ντελικάτα τραπεζοκαθίσματα, κομψές τέντες και καταπράσινα, ψηλά φυτά όπως φοίνικες συνθέτουν τον εξωτερικό χώρο, ενώ ένα εντυπωσιακό μπαρ με μια μακριά, μαρμάρινη μπάρα συμπληρώνει το σκηνικό.

Ο εσωτερικός χώρος του ιστορικού κτηρίου διαθέτει έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο, κόκκινη βελούδινη ταπετσαρία, χρυσές κορνίζες στους τοίχους ενώ εκπλήξεις αναμένονται κατά την χειμερινή περίοδο με prive χώρο για events.

Τι δοκιμάζουμε στο Cash στο Κεφαλάρι
Το νέο μενού του Cash υπογράφει ο Θάνος Στασινός, ένας καταξιωμένος σεφ με σαφή ταυτότητα, διεθνή εμπειρία και βαθιά γνώση της ασιατικής κουζίνας.
Ο σεφ διαμορφώνει μια γαστρονομική πρόταση που εστιάζει στα ωμά πιάτα, σούσι με λεπτότητα στην απόδοση και σύγχρονες εκτελέσεις με έντονες επιρροές από την Ιαπωνία και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι οι τραγανές γαρίδες tempura που συνοδεύονται από μια αρωματική σάλτσα πρασοσέλινου, δημιουργώντας μια διακριτική «γέφυρα» με τη γευστική κληρονομιά της ελληνικής κουζίνας.

Οι ταλιατέλες αγγουριού με βασιλικό καβούρι και σάλτσα από Sichuan pepper αποτελούν ένα signature πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα με την ένταση.
Η gyoza μοσχαριού με σιτάκα απο την Κάσο και σάλτσα από μεξικάνικο achiote (aji amarillo) είναι ένα από τα τοπ ζεστά ορεκτικά που αποτυπώνει τον πολυεπίπεδο χαρακτήρα της κουζίνας του Θάνου Στασινού.

To ceviche λαβράκι είναι από τους σταρ του μενού, που πρέπει να ανακατευτεί καλά για να βγάλει τα μοναδικά αρώματά του. Στα sushi rolls οι επιλογές είναι πολλές και για όλα τα γούστα: Θα βρεις spicy tuna roll, salmon avocado roll, shrimp tempura roll και king crab roll.

Τα ιδιαίτερα nori tacos με tartare τόνου, yuzu kosho και φρέσκο wasabi, συνοδευόμενο από σάλτσα wafu είναι ένα πιάτο που σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει.
Για τους λάτρεις του (ωμού) ψαριού, το tiradito σκουμπρί, το tiradito μαγιάτικο, το nigiri χέλι αλλά και το λαβράκι, ο τόνος και τα χτένια σωτέ θα πλαισιώσουν υπέροχα το τραπέζι για να τα μοιραστείς με την παρέα σου.


Από τα κυρίως το ψάρι ημέρας (φαγκρί) με απαλό πουρέ μπριάμ είναι άχαστη επιλογή, όπως και το τρυφερό στήθος πάπιας με miso και τρούφα.


Θα συνοδεύσεις το φαγητό σου με εκλεκτό κρασί, καθώς διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από ετικέτες τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνούς αμπελώνα.
Μην παραλείψεις, όμως, να δοκιμάσεις ένα από τα signature cocktails του, που είναι δροσερά, ισορροπημένα, ιδανικά για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.

Για... σβήσιμο, ένα γλυκάκι είναι απαραίτητο. Το mille-feuille με τραγανό φύλλο και βελούδινη κρέμα από φιστίκι Αιγίνης και matcha είναι must try.
Ακόμη, θα βρεις άλλη μια ιδιαίτερη γλυκιά επιλογή με σοκολάτα, το namelaka Bahibe/Dulcey με passion fruit, crumble από χαρούπι και παγωτό από συριανό λουκούμι.

Το Cash Restaurant & Bar ξανασυστήνεται με νέα ταυτότητα, ατμοσφαιρικό χώρο και μια κουζίνα που ενώνει την τεχνική με την έμπνευση και την ποιότητα. Ένα σημείο συνάντησης για όσους αναζητούν ουσία και κομψότητα, τόσο στο περιβάλλον όσο και στη γεύση.
Δηληγιάννη 54, Κηφισιά