fbpx Αθήνα: 5+2 νόστιμες στάσεις για σουβλάκι -Γύρος και καλαμάκι κόλαση, αφράτη πίτα, πατάτες τηγανιτές αριστούργημα | ΠΟΛΗ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΠΟΛΗ
ΝΟΣΤΙΜΟ, ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ, ΓΡΗΓΟΡΟ

Αθήνα: 5+2 νόστιμες στάσεις για σουβλάκι -Γύρος και καλαμάκι κόλαση, αφράτη πίτα, πατάτες τηγανιτές αριστούργημα

Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα
24|10|2020 | 15:49
Μικρά σουβλατζίδικα, γνήσια, με προϊόντα χειροποίητα δουλεμένα με μεράκι...

Ποιος δεν αγαπάει το σουβλάκι; Εύκολο φαγητό, γρήγορο, νόστιμο και σε καλή τιμή. Μπορείτε να το παραγγείλετε στο σπίτι, να το πάρετε take away ή ακόμη και να το απολαύσετε σε άνετα και φιλόξενα τραπεζάκια. Η Αθήνα άλλωστε έχει πολλές και νόστιμες διευθύνσεις για το… εθνικό μας φαγητό και ιδού μερικές όπου θα απολαύσετε το σουβλάκι στα καλύτερά του.

Κώστας

Μπορεί να βρίσκεται χωμένο σε ένα μικρό στενό της Μητροπόλεως που δεν το πιάνει το μάτι, αλλά και μόνο από τη μεγάλη ουρά που περιμένει απ' έξω για ένα σουβλάκι καταλαβαίνετε ότι κάτι ιδιαίτερο γίνεται στην οδό Πεντέλης.

Ενα από τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα/Φωτογραφία: Instagram @carolinecaseyg

Εκεί βρίσκεται το μαγαζάκι του Κώστα, το παραδοσιακό σουβλατζίδικο που προσκυνούν όχι μόνο οι Αθηναίοι αλλά και πάρα πολλοί τουρίστες αφού η φήμη του φτάνει ακόμα και σε τουριστικούς οδηγούς για την πόλη.

Παράδοση στο σουβλάκι από το 1948/Φωτογραφία: Instagram @athenswalkstours

Στη οδό Πεντέλης βρίσκεται από το 1948 κι εκεί βρίσκετε τον εγγονό του Κώστα, που συνεχίζει την παράδοση του παππού του με την ίδια ακριβώς αγάπη και την ίδια αναλλοίωτη συνταγή. Ποια είναι αυτή; Ποιότητα, καθαριότητα και καλή αναλογία. Τα υλικά συγκεκριμένα. Καλαμάκι χοιρινό και μπιφτέκι αλλά πατάτες ανύπαρκτες, που για πρώτη φορά όμως, δεν λείπουν καθόλου.Τη γευστική πανδαισία συμπληρώνει το ελαφρύ κρεμώδες γιαούρτι, ο φρεσκοκομμένος μαϊντανός, το κρεμμύδι και η ντομάτα.

Πού: Κώστας, Μητροπόλεως & Πεντέλης 5, Αθήνα, τηλέφωνο: 210-3228502

Σουβλάκι η Λειβαδιά

55 χρόνια τώρα η Λειβαδιά...από την πλατεία Κάνιγγος προσφέρει το παραδοσιακό σουβλάκι με μεράκι, όρεξη και αφοσίωση.

Eνα από τα παλαιότερα παραδοσιακά ψητοπωλεία/Φωτογραφία: Facebook @souvlaki.leivadia

Πώς όμως προέκυψε η ονομασία Λειβαδιά; Ήταν το 1965 όταν δύο φίλοι είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν στο κέντρο της Αθήνας ένα πόστο που να προσφέρει στους πελάτες τους σουβλάκια καλαμάκια, τα γνήσια ελληνικά σουβλάκια. Αποφάσισαν έτσι να το ονομάσουν σουβλάκι Η Λειβαδιά, λόγω της φήμης της συγκεκριμένης πόλης για τα χοιρινά καλαμάκια - άλλωστε ποιος δεν σταματάει στην Λειβαδιά για σουβλάκι ακόμα κι αν ο τελικός προορισμός είναι η Αράχωβα;

Φρέσκα και ποιοτικά υλικά

Έτσι λοιπόν το Σουβλάκι η Λειβαδιά βρήκε τον χώρο της στο κέντρο της Αθήνας. Και μπορεί από τότε οι ιδιοκτήτες του να έφυγαν από κοντά μας, όμως η παράδοση συνεχίζεται από τις οικογένειες τους οι οποίες συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν το μαγαζί.

Αφράτες πατάτες, ζουμερό χοιρινό

Πού: Σουβλάκι η Λειβαδιά, Κάνιγγος 2-4 & Γλάδστωνος, Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3832413

Ο Ελβις

Και φτάνουμε στο καλλιτεχνικό σουβλάκι, τον Elvis με τον θρυλικό Elvis Prisley να βρίσκεται παντού γύρω σας ενώ απολαμβάνετε το σουβλάκι σας.

To καλλιτεχνικό σουβλάκι/Φωτογραφία: Instagram @vlachits9

Η επιτυχία όμως του μαγαζιού οφείλεται στις άριστες πρώτες ύλες και στην αυθεντικότητα των ιδιοκτητών. Εδώ δεν θα βρείτε τυλιχτό σουβλάκι αλλά όλων των ειδών τα καλαμάκια, χοιρινό, κεμπάπ, λουκάνικο με ωραίο ζυμωτό ψωμάκι, πίτες λευκές, σικάλεως ή καλαμποκιού και πατάτες φρεσκοκομμένες στο χέρι χωρίς extra χρέωση στη μερίδα.

Μη χάσετε τη φοβερή πανσέτα που την αποκαλούν «πελαγίσια» ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τα σουβλάκια δεν έχουν λίπος.

Που: Ελβις Πλαταιών 29, Κεραμεικός – Τηλέφωνο: 210 3455836 & Αρχιμήδους 3, Πλατεία Πλαστήρα, Τηλέφωνο: 210 7566066

Οι Γυναίκες

Η ταμπέλα στο εξωτερικό γράφει απλώς «Ψητοπωλείο», ωστόσο όσοι έχουν μεγαλώσει ή μένουν στο Κουκάκι, όταν πρόκειται για σουβλάκι δίνουν ραντεβού «Στις Γυναίκες».

Βρίσκονται στον πεζόδρομο της Δράκου από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και είναι δημοφιλείς για τον πεντανόστιμο γύρο και τα σωστά ψημένα καλαμάκια τους, τα οποία τυλίγουν σε αλάδωτη πιτούλα, με ολόφρεσκη ντομάτα και δροσερό γιαούρτι.

Φωτογραφία: ftinapota.gr

Μικρό, σχετικά, όμως ένα σουβλάκι από «Τις γυναίκες», δεν είναι ποτέ αρκετό.

Ζάχος Grill

Το πιθανότερο είναι να έχετε καταλήξει στον Ζάχο για σουβλάκι μετά από μπάνιο στην παραλία της Βουλιαγμένης, όμως το περίφημο σουβλάκι του Ζάχου δεν θα σας απογοητεύσει ούτε τον χειμώνα.

Θα το συνδυάσετε με βόλτα στα νότια/Φωτογραφία: foursquare

Ανοιξε το 1980 και από τότε έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές νοτίων. Εκτός από τα καλαμάκια του τυλιχτά ή σε μερίδα και τις περίφημες πατάτες του, από τον Ζάχο θα φάτε επίσης ζουμερό γύρο και κρεατικά στη σχάρα αλλά και στη σούβλα.

Τυλιχτό σουβλάκι στον Ζάχο/Φωτογραφία: Facebook ο Ζάχος

Πού: Ζάχος Grill, Ερμού 1, Βουλιαγμένη, Τηλέφωνο: 210 8960352

To Ελληνικό

Είναι μικρό, βρίσκεται σε μια γωνιά στην Ιασωνίδου στο Ελληνικό και είναι ίδιο και απαράλλαχτο από τότε που άνοιξε, το 1990. Το ίδιο και απαράλλαχτο όμως είναι και το σουβλάκι του: με καλά και φρέσκα υλικά, λαδωμένη πίτα και τζατζίκι.

Αν πάτε, το πιθανότερο είναι να το απολαύσετε στο χέρι, γιατί τα λίγα τραπεζάκια που έχει στο πεζοδρόμιο είναι συνήθως πιασμένα.

Αξίζει όμως να το επισκεφτείτε και να δοκιμάσετε τον γύρο του, αλλά και το μπιφτέκι, σήμα κατατεθέν του.

Πού: Ελληνικό, Ιασωνίδου & Τριπόλεως 40, Ελληνικό , Τηλέφωνο: 2109618704

Καυτερός

Λίγο πριν το 1970, όταν το Χαλάνδρι είχε ακόμη αλάνες και γειτονιές, σε ένα δρομάκι κοντά στην Κηφισίας, χτίστηκε ένα τοσοδούλικο σουβλατζίδικο.

Ξακουστός για την «μυστική» του σάλτσα με την οποία… ντύνει τα σουβλάκια του/Φωτογραφία: Instagram

Λίγα χρόνια μετά, αυτό το μικρό μαγαζί, πέρασε σε έναν άλλο ιδιοκτήτη, ο οποίος σύστησε στους Χαλανδριώτες μια κόκκινη καυτερή σάλτσα για να συνοδεύσουν το κεμπάπ τους. Δεν ήθελε και πολύ. Σε μια εποχή όπου σχεδόν όλοι είχαν παρατσούκλια, η σάλτσα χαρακτήρισε αμέσως το μαγαζί. Πάμε στον «Καυτερό», έλεγαν οι Χαλανδριώτες.

Η κόκκινη σάλτσα χαρακτήρισε αμέσως το μαγαζί/ Φωτογραφία: Facebook ο Καυτερός

Πενήντα χρόνια μετά, ο Καυτερός βρίσκεται στην ίδια ακριβώς θέση και σερβίρει καλαμάκια χοιρινό και κοτόπουλο, κεμπάπ που κλέβει την παράσταση, πατάτες φρέσκες και ντομάτα. Η επιχείρηση είναι οικογενειακή και το μυστικό της σάλτσας πάει από γενιά σε γενιά.

Πού: Καυτερός, Αγρινίου 5 Χαλάνδρι, Τηλέφωνο: 210 6846366

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ